ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

Cara buat Masker


Bagaimana nak atasi kulit kering dengan petua tradisi? kulit kering perlukan nutrisi dan kelembapan.

Masker tomato
Pakai masker tomato. Bagaimana nak buat masker
Buat masker dari tomato.  Ambil sebiji atau separuh tomato.  hancurkan.  Letak pada wajah.  biarkan ia mengering dalam 20minit.  cuci wajah dengan air suam.  bilas sebersihnya. Tomato dapat memberikan kelaebapan pada wajah.  ia juga dapat melicinkan kulit wajah.

Bedak sejuk
bedak sejuk boleh dipakai sebnagai masker.  khasiat beras dapat menghalus dan menggebukan kulit.
Pakai bedak sejuk buatan sendiri.  Bagaimana proses buat bedak sejuk sendiri? Rendam beras yang telah dicuci.  Biarkan  dua minggu dan tukarkan air rendaman setiap 4 hari. Beras akan hancur jadi haalus.  Kacau.  Tapis menggunakan kain kasa.  campur air dan sebatikan l;agi.  guna daun pisaaang untuk memasukkan eebatian bedak.  Titik di atas kain kasa kering.  biarkan ia kerng di suhu bilik.  untuk mewangikan bedak sejuk, letak bunga ros atau melur.  Pakai bedak sejuk dengan melarukan dengan air mawar.  air sejuk pun ok.  Air mawar dapat memberikan kelembapan dan meyegarkan kulit yang kering dan kusam.  Boleh juga dijadikan sebagai penyegar untuk disemburkan pada bila-bila masa sahaja.

Susah nak buat masker secara tradisional?  Hmm... belilah produk pnjagaan wajah.  Dnars skincare ada.  Nu Skin ada.  Rx Young ada...  semuanya bagus.  Yang pasti, gunalah produk berkualiti.  Paling best Nuskin.  Tetapi sendiri mau ingatlah, barang bagus, harganya juga bagus.  tapi bagi yang sanggup habiskan beribu-ribu sebulan, apalah sangat dengan harga produk seperti Nuskin ni.

tak perlu pakai bedak tebal-tebal.  Berbedak nipis sudah memadai
dan pakailah masker ini...
lumpur glasier laut menjadikan kulit anda lebih cantik gebu.

Jus aloevera disamakan dengan superfood kerana khasiatnya yang sangat banyak 
Gabungan dua produk ini menghasilkan kesihatan dan kecantikan


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Services

Popular Posts

Google+ Badge

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

APA YANG ANDA INGINKAN

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog