ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

20 April 2014

CARA MEMUTIHKAN GIGI

Nak putihkan gigi?
Nak miliki senyuman yang hebat?
Kini ada pelbagai ubat gigi dan rawatan.  salah satunya adalah menggunakan pancaran laser.  kos? RM1200-2800.  Boleh dibuat di linik-klinik swasta.  Pantang terutama pada permulaan rawatan... jangan minum milo, jangan minu kopi, jangan makan coklat, jangan makan makanan berkari, berempah dan lain-lain. Ya, kena pantang agar bahan-bahan warna pada makanan tidak mewarnai gigi.  Nak putihkan gigi memang kena berkorban sikit tetapi kesan putihnya gigi bertahan sehingga 3 tahun dengan rawatan ini.
MAHAL?
hm.. ada cara mudah sebenarnya


Kita guna petua tradisional... murah dan hampir tiada kos.
Caranya, ambil arang dari kayu dapur kayu (jangan guna arang yang dibeli... takut diletak bahan kimia semasa pembakaran kayu.. bahaya pada kesihatan pula).  ambil sedikit garam jantan (garam kasar) tumbuk bersama arang tadi...

Setelah lumat, gunakan jari, ambil arang dan tonyoh pada gigi.  Garam bertindak sebagai anti bakteria.  ARang pula memberi warna kebiru-biruan pada gigi.  
Keburukannya : bahan arang mungkin boleh melukakan gusi.  Gusi yang bengkak dan luka, iak oleh lakukan ini.

CARA MUDAH
Gunalah ubat gigi tanpa florida.  Ia mengandungi propolis dan aloevera untuk melindungi gigi.  Di samping ia melembutkan plak (yang menguningkan gigi) ia juga melindungi permukaan gigi dan gusi.  penggunaan yang berterusan akan menjadikan gigi bertambah cerah dan sangat bersih.  Anda pasti terkejut dengan kemampuannya.  Jika gigi sensitif atau sudah berlubang pun boleh dirawat pada kali pertama penggunaannya, inikan pula secara tetap dan berterusan. 
CARANYA
Gunakan setiap pagi dan malam dalam amaun yang sedikit sahaja.  gosok gigi macam biasa, biarkan buih lama sedikit agar aloevera dan propolis dapat menyerap ke permukaan gigi an gusi. 

KEBURUKAN : TIADA
sebaliknya, kebaikannya adalah lebih mudah dan murah.  Sebaliknya ia boleh digunakan untuk merawat ulser mulut dan sakit gigi.  SAKIT GIGI yang tahap nak LEMPANG ORANG... boleh dirawat.  caranya gosok saja gigi terutamanya bahagian yang berlubang. dan kalau rajin masukkan ubat gigi ke dalam lubang gigi, kemudian gosok.  ubat gigi ini mampu menutup pori-pori halus pada permukaan gigi dan melindungi gigi dan gusi daripada rasa sakit.  bahan pembersihnya yang langsung tiada bahan kimia akan membersihkan kekotoran dalam mulut sambil menghalang mulut berbau.
KELEBIHAN...
anda boleh makan apa saja.  tak ada pantang-pantang.  gosok sekali atau dua kali sehari dah memadai.  tak perlulah tiap kali lepas makan nak gosok.
Memang ambik masa sedikit untuk putihkan gigi.  Namun, yang lebih penting, gigi anda menjadi sangat bersih setelah menggunakan ubat gigi ini.
TAK mengandungi Florida.  Florida adalah tak bagus untuk kesihatan diri.  Lebih baik bertukar kepada ubat gigi yang selamat lagi menyihatkan.
Share:

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

nak tanya harga forever bright toothgel ni berapa ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut