Bulan Ramadhan dan makanan sunnah

Pabila tiba ramadhan, mulalah kita mencari makanan sunnah.  kurma dan juga buah-buahan kering menjadi amalan.  ya bagus tu. tapi sepatutnya makanan sunnah dijadikan amalan sepanjang tahun... bukan sekadar musim ramadhan saja.
Mari kita tengok apakah makanan sunnah.

MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W
1. Barli – ia tinggi serat.  Ia mampu menurunkan suhu badan kerana kandungan mineral dan vitaminnya serta sedikit lemak tanpa kolestrol.  
2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.  Maknanya khasiat kurma adalah sangat hebat kerana ia merupakan makanan yang hampir seimbang.  
3. Buah Tin – Buah dari syurga.
4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut.  amalkan kismis untuk menguatkan daya ingatan
5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Ia merupakan penawar penyakit yang sangat dianjurkan Rasulullah saw.  
6. Tembikai (Segala Jenis) 
7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk  membuang panas badan. Menguatkan belakang,memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.
8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.
9. Minyak Zaitun – sebagai pemecah lemak terutama dalam melawan kolestrol.  Rawatan kulit dan rambut. bagus untuk merawat radang perut.
10. Delima – mempunyai anti oksidan tinggi dan menguatkan daya fikiran
11. Air kosong.  Cara Rasulullah minum - hendaklah disedut perlahan-lahan. Jangan
diteguk rakus.
antara makanan sunnah


ARTICSEA.  gabungan minyak zaitun dengan minyak ikan kod laut dalam lautan artik  bagi memecahkan lemak dan kolestrol dalam salur darah.  

dan kakchah mengesyorkan anda mengambil beberapa produk ini sebagai meneruskan makanan sunnah.  yang baik kita panjang-panjangkan...
ambillah madu sebelum tidur bagi meningkatkan tenaga di bulan Ramadhan.  
Forever Honey RM60 (harga ahli 15% ke 30% diskaun)
Madu dari Foreverliving adalah madu terbaik dari ladang yang mempunyai 3000 ke 7000 spesis bunga.  
Jus delima.  Ditambah manggis, beri hitam dan pear bagi meningkatkan khasiatnya.  Minuman yang tinggi anti oksidan ini sangat memberi kelebihan pada prestasi tenaga anda di siang hari puasa
dan ini pula produk2 dari madu FLP...
Bee pollen ini dapat membekalkan vitamin B dan memberikan tenaga kepada tubuh.
Ia amat membantu tubuh dalam proses pembakaran lemak dan
 mengekalkan stamina tubuh anda.
sesuailah untuk kegunaan Bulan Ramadhan ini sebagai pembekal tenaga


Produk ini dihasilkan khusus untuk membantu tubuh anda dalam memperkuatkan sistem imum tubuh.
Jika anda seorang yang mempnyai masalah pernafasan seperti asma, batuk, sinusitis, sakit tekak, sakit paru-paru dan yang berkaitan dengan kulit seperti psirosis, jerawat, kudis, alergik, exema dan seumpamanya... bee propolis dapat membantu anda merawat dan memperkuatkan sistem.


Sebagai wanita, anda pasti perlukan ini bagi mengekalkan kewanitaan anda kerna kemampuannya menjadi perawat dalam sistem peranakan anda.  Ia dapat meningkatkan kesuburan dan membetulkan sistem hormon anda.
Untuk lelaki, ia dapat memberi ketenangan dan menstabilkan emosi anda.


Daun barli muda mempunyai sangat banyak vitamin, mineral dan protein.  
Begitu juga daun gandum.  keduanya diproses menjadi serbuk.  Klorofil daripada daun ini dapat merendahkan kolestrol dalam darah dan membantu melegakan radang dalam perut. Khasiat daripada madu juga ditambah bagi memperbanyakkan vitamin, mineral dan protein dan klorofil yang diperlukan oleh manusia.

Pengedar kami di seluruh malaysia

PENGEDAR UTARA DAN ZON TENGAH

PENGEDAR ZON TIMUR,SELATAN DAN SARAWAK

KAKCHAH memerlukan pengedar di seluruh zon Malaysia barat dan timur, untuk tersenarai laman pengedar kakchah sila whatsapp/call, kakchah akan bimbing anda dan tips dan trick menjadi Forever Business Owner


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.