KELEMBAPAN KULIT - KEKAL DAHULU, TAMBAH KEMUDIAN

Metabolisme kulit biasanya mengambil 28 hari. Untuk kulit yang sihat, sel-sel baru sentiasa menggantikan sel-sel lama untuk mengekalkan keadaan optimum. Akan tetapi, tekanan kerja, pencemaran alam sekitar, tabiat pemakanan yang tidak sihat, dan sebagainya menyebabkan kitaran metabolisme kulit terjejas dan menyebabkan sel kulit baru tidak terbentuk dan sel kulit lama terkumpul di lapisan kulit, di mana keupayaan lapisan belulang mengekalkan kelembapan akan terjejas. Apabila lapisan belulang lama terkumpul di kulit, lembapan sukar diresapi dan menyebabkan masalah seperti kulit kusam, kasar dan garis-garis halus.


AHA yang diekstrak dari tebu, limau dan epal adalah exfoliant yang melonggarkan sel-sel kulit mati dari permukaan kulit dengan melonggarkan bahan-bahan perekat semulajadi yang mengikat sel-sel mati. Kulit muda yang sihat adalah seperti span yang boleh menyerap dan mengekalkan kelembapan. R3 Factor Skin Defense Crème boleh membantu membaharui dan mempermuda kulit supaya kulit kelihatan muda dan lembut sepanjang masa.

R3 Factor Skin Defense Crème mengandungi aloe, kolagen terlarut, dan asid alfa-hidroksi (AHAs) yang membantu metabolisme, mempermuda dan memperbaharui kulit. Dengan R3, kami bermaksud

Mengekalkan – menghalang kehilangan kelembapan untuk kelembutan
Memulihkan – meningkatkan metabolisme untuk ketahanan
Memperbaharui – membuang lapisan belulang lama untuk pembaharuan kulit.

R3  FACTOR HARGA RM 138.00MELEMBAPKAN KULIT
Ramai orang salah faham bahawa menambah kelembapan bersamaan dengan menambah air. Kekeringan kulit bukan sahaja disebabkan oleh kehilangan kelembapan tetapi juga disebabkan kekurangan rembesan dari kelenjar sebum. Inilah sebab mengapa kita perlu menambah kelembapan dan lipid untuk kulit yang lembut.

Rehydrating Toner mengandungi aloe dan ‘witch hazel’ yang boleh membantu menenangkan kulit, mengembalikan imbangan pH, memperbaiki lapisan belulang yang rosak untuk meningkatkan keupayaan mengekalkan kelembapan, dan membantu penyerapan nutrien dari produk penjagaan 
kulit. Selain itu, ia boleh membantu mengetatkan pori-pori, dan menjadikan kulit lembut serta anjal dengan formulanya yang bebas alkohol dan tidak mengeringkan kulit.

REHYDRATING TONER RM 66.00

Marine Mask mengandungi madu - satu pelembap larut air yang baik dan berkesan dalam mengekalkan kelembapan untuk melembutkan kulit. Asid amino semulajadi dalam madu membentuk satu lapisan pelindung di bahagian epidermis untuk menghalang penghidratan. Selain itu, lidah buaya, ekstrak timun, mineral laut seperti rumpai laut dan alga dalam Marine Mask membekalkan kulit dengan vitamin, mineral, dan asid amino untuk menjadikannya lebih sihat dan meningkatkan keupayaannya untuk mengekalkan kelembapan.

MARIN MASK HARGA RM 88.00


Forever Alpha E-Factor mengandungi minyak biji borage yang membekalkan kulit dengan asid gama linoleik (asid lemak perlu), untuk menambah kehilangan lipid. Oleh kerana ia mempunyai keupayaan penembusan yang tinggi, ia adalah pelembap kulit yang baik. Selain itu, ia mengandungi antioksidan vitamin A, C dan E yang boleh mengurangkan kerosakan kulit akibat radikal bebas.

ALPHA E-FACTOR HARGA RM 138.00
Recovering Night Crème adalah kaya dengan minyak isirung aprikot dan germa gandum gliserida yang menyerupai lipid semulajadi dan boleh menambah kehilangan lipid; polisakarida dan humektan membentuk lapisan pelindung terhadap kehilangan kelembapan dan mengekalkan keseimbangan air/minyak.

NIGHT CREAM HARGA RM 128.00

Harga produk RM 128.00 
Produk Forever Living tidak dijual di kedai-kedai, anda boleh membeli dengan mengubungi kami di

talian/whatsappkakchah 012 644 8260
dan dapatkan diskaun produk 
(Harga tidak termasuk caj penghantaran )

Pengedar kami di seluruh malaysia

PENGEDAR UTARA DAN ZON TENGAH

PENGEDAR ZON TIMUR,SELATAN DAN SARAWAK

KAKCHAH memerlukan pengedar di seluruh zon Malaysia barat dan timur, untuk tersenarai laman pengedar kakchah sila whatsapp/call, kakchah akan bimbing anda dan tips dan trick menjadi Forever Business Owner
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog