MUSIM JEREBU

Pernahkah kita membayar harga udara bersih yang kita sedut setiap hari?

Akhir-akhir ini nikmat udara nyaman itu ditarik sedikit dengan ujian jerebu. Kakchah perasan jerebu ni dah lebih daripada sebulan.  Mungkin bacaan IPU masa tu dalam sekitar 50 ke 70 sahaja.  Tetapi masa tu, kucing-kucing kakchah dah mula batuk-batuk.  Kakchah bagi aloevera beberapa kali dalam seminggu (kena rajin sikit, selama ni malas sikit). Dah la tu... ada pulak kucing kakchah yang mati.  Kakchah kena lebih rajin bagi kucing-kucing ni penawar.  Kakchah beri propolis untuk membasmi kuman jangkitan pernafasan mereka.  Beberapa kali bagi aloevera dan Propolis, nampaklah perubahan mereka.  Macam lebih imum.  Mereka lebih aktif dan kembali sihat.

Ok, berbalik kepada nikmat udara percuma yang tidak pernah kita terfikir untuk membayarnya?  Ada ke orang nak bayar harga udara yang dia sedut setiap hari.  Allah bagi percuma sahaja.  Tetapi kita sendiri yang mencemarkan udara dengan pelbagai aktiviti harian kita. Siapa yang tebang hutan?  siapa yang bawa kereta.  Siapa yang buat pembakaran terbuka.  Siapa yang sewenang-wenangnya melepaskan asap kimia ke udara.  Penghasilan ozon pelindung dah kurang.  Mahu tidak mahu, kita terpaksa menerima harga daripada perubahyan alam akibat daripada perbuatan kita sendiri.

Jerebu kembali lagi. Musim kali ini lebih panjang.  Kalau musim perayaan kita gembira.  Musin jerebu, kita rata-rata menerima serba sedikit tempiasnya.  Sakit mata, sakit tekak, selsema, gatal-gatal... Bagaimana kita harus menghadapi semua ini?


Nikmat menyedut udara segar adalah anugerah yang tidak ternilai.
Usahlah berkira untuk mendapatkan udara terbaik di muka bumi ini.

Masihkah kita mahu berkompromi dengan keperluan paling asas untuk terus bernafas.  
Jangan sampai kita bernafas dalam lumpur.  

Air Detoxifier Okamizu
Penyahtoksik Udara membersihkan udara cemar oleh proses yang dipanggil hujan elektrostatik, seperti yang dinyatakan di atas. Terdapat empat bahan pencemar utama yang penyahtoksin ini bekerja untuk mengeluarkan:

1. Zarah udara: haiwan bulu, debunga, kulat, dan lain-lain
2. Gas dan Bau: pelbagai bau buruk - asap rokok atau bau dari haiwan peliharaan
3. Sebatian organik meruap - kuman, pembersihan dalam rumah, pemeruapan permukaan perabot seperti pewarna kusyen, varnis kayu dll. 
4. Micro Organisma - virus, bakteria dan patogen dari bilik air, dapur...

apa yang ada pada Pengenyah Toksin Udara Okamizu?
(Ozone + karbon penapis + UV + Ionizer + Penapis Pra + Hepa Filter + Penapis Photocatalytic) Imej

Dapatkan satu penapis udara yang boleh menapis mendakan-mendakan halus habuk.  Mengeluarkan kembali udara bersih untuk kita terus nikmati anugerah oksigen bersih secara PERCUMA.  

harga sebenar penapis udara Okamizu Malaysia :RM3458
HARGA KAMI : KURANG DARIPADA RM3K.  NAK MURAH LAGI?  SERTAI KAMI
HUBUNGI KAMI


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog