BAGAIMANA MINYAK ESSENTIAL MEMBANTU KESIHATAN KITA

Minyak pati telah digunakan selama ribuan tahun. Khasiatnya yang mampu menyembuhkan pelbagai macam penyakit tanpa kesan sanping membuatnya terus popular dan dipercayai.Digunakan secara terapeutik selama hampir 6,000 tahun , minyak pati telah dihargai untuk sifat-sifat penyembuhan yang unik. Cecair hidrofobik terdiri daripada sangat pekat sebatian aromatik yang tidak menentu, minyak pati yang diperolehi dari akar , biji , bunga, buah-buahan, dan daun tumbuhan.1. Minyak Lavender
Minyak lavender sangat bermanfaat untuk meringankan insomnia dan stress. Untuk penyembuhan kulit luar, minyak ini juga sangat berkesan. Kulit lebam, luka bakar ataupun kerengsaan kulit yang lain boleh diatasi dengan minyak lavender. Minyak lavender juga berfungsi sebagai anti alahan.2. Minyak Lemon
Untuk menangani masalah parasit usus, minyak ini adalah yang terbaik. Masyarakat luas mengenal lemon sebagai buah yang mempunyai keupayaan untuk membersihkan. Masalah-masalah yang berkaitan dengan sistem pencernaan, tekak dan juga batuk selesema boleh diatasi dengan minyak lemon ini. Satu lagi manfaat hebat dari minyak limau adalah untuk mengubati sakit urat.


3. Minyak Peppermint
Minyak yang mempunyai sifat antibakteria dan antiinflamasi yang baik adalah minyak peppermint. Jangkitan pun boleh diubati dengan mudah dengan minyak peppermint. Selain itu, pelbagai masalah pencernaan, masalah haid, alergi dan mual juga tidak akan menjadi masalah jika anda menyediakan minyak peppermint di rumah.

Minyak terapi essential juga dapat membantu kita mendapatkan berat badan yang ideal dengan beberapa cara yang ternyata berkesan. Terdapat beberapa kaedah penggunaan minyak pati ini yang kakchah boleh share dengan anda semua jadi sesiap yang berkenan untuk daptkan produk ini boleh whatsapp kakchah ....no problemDapatkan khidmat nasihat dan latihan yang berterusan untuk menjalankan perniagaan ini bersama kami di Forever Living Product, kami sedia membantu secara terus atau online kepada anda.

JOIN KAKCHAH SECARA ONLINE KLIK LINK http://kakchah.flp.com/join.jsf

klik untuk pengedar lain-lain tempat/negeri http://kakchahjelita.blogspot.my/p/perniagaan.html

klik online order http://kakchah.flp.com/shop.jsf
dapatkan komisyen dan bonus yang terhebat di Forever Living

whatsapp/call/sms kakchah 012 - 644 8260 / Abg Man  010 427 8224
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.