DILWALE - demam hindustan

Demam hindustan memang sentiasa melanda negara ini.  Kakchah belum tengok filem yang menjadi bualan hangat peminat hindustan masa kini tetapi kakchah dapat tahu daripada cerita dan bualan rakan-rakan peminat tegar hindustan terutama kajol dan shahrukh khan.  Apa yang kakchah nak sentuh adalah kegilaan orang dalam meniru artis idola mereka.


siapa yang tidak tahu pelakon hindustan memang lawa dan kacak.  Kajol di dalam filem ini sangat cantik.  dia mengakui tidak membuat sebarang pembedahan.

wajah kajol terkini
memang cantikkan wajah kajol masa kini.  kulitnya pun lebih cerah dan mulus.  Apakah rahsianya?
inilah rahsia Kajol...
1. jaga tidur
Hmmm tidur memang penting.  sebenarnya, waktu tidur paling sesuai adalah jam 1030 hingga 4 pagi.  tubuh kita melakukan kerja-kerja pemulihan mengikut jadual waktu yang tetap.  Fasa 1030 ke 4 pagi adalah waktu tubuh untuk berehat.  Cukup rehat akan menentukan fungsi organ tubuh lebih efektif.  Hasilnya badan akan sihat.  Ya, Kajol membuktikan dengan amalan tidur yang cukup, dia mampu tampil cantik kerana hanya orang sihat akan benar-benar tampil cantik

2. jaga makan dan minum
Kajol mengamalkan makanan seimbang dan menjaga dietnya dengan baik.  mnum 10 gelas air kosong untuk mengekalkan kesihatannya.  kakchah percaya, Kajol pasti mengambil makanan tambahan yang berkualiti.  Hasilnya, kulit dan wajahnya sangat sihat dan cantik

3. Elakkan cahaya matahri.
cahaya matahari terus akan menyebabkan terjadinya kerosakan sel-sel bawah kulit.  Selain itu, kulit akan kering dan terbakar.  Sebab itulah sesorang boleh menjadi gelap jika terdedah kepada cahaya matahari yang melampau.  Bahaya tau, terdedah kepada cahaya mentari ni.  Kita boleh ada risiko mendapat kanser kulit!
Jika anda sering terdedah kepada cahaya matahari, peliharallah kulit dengan manggunakan krim tabir suria.
Produk ini sangat bagus untuk memelihara kulit daripada andcaman bahaya cahaya matahari.  di samping itu ia dapat mengekalkan lembapan kulit.  Produk sunblok lain mungkin kasar teksturnya., tetapi yang Forever terus meresap ke dalam kulit.  
Namun begitu penggunaan sunblok perlulah diperbaharui setiap 3jam atau lebih.  ini adalah kerana sunblok hanys dapst brtahan beberapa jam saja.  Lagipun jika kita menggunakan sunblok yang spf-nya tinggi, ia amat bahaya pada kulit kerana kita akan cenderung membiarkan kulit kita terdedah kepada mentari sedangkan krim sunblok yang kita pakai tadi tidak lagi efektif.  setakat ini, kakchah dah banyak menggunbakan sunblok pelbagai jenama.  hanya yang dari Forever yang teksturnya halus meresap.  Ia tidak menjadikan wajah terlalu berminyak.  pabila wajah tidak berminyak, ia tidaklah kelihatan gelap.  satu lagi, jika wajah berminyak di panas yang terik, lapisan kulit berminyak itu menarik haba lebih banyak cahaya uv ke kulit. Wahhh bahaya nih.  

Jadi, hubungilah kakchah untuk mendapatkan sunblok ini.  beli sekali tahannya berbulan-bulan bulan dan bulan.  memang berbaloi walaupun harganya murah tetapi lagi hebat dripada yang mahal.  Itulah pengalaman kakchah sendiri tau!

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.