PERCUTIAN KE SEOUL,KOREAN BERSAMA FOREVER LIVING - DAY 2

HARI KE 2 SEOUL KOREA

Pagi 09-03-2017 di Korea cuaca sangat sejuk tapi takle sampi turun salji sebab salji dah abis, so pagi tu suhu kota Seoul pada -1 C masa tu jam lebih kurang 7 pagi.Di luar hotel memang sejuk gila weh, kalau bukak sarung tangan memang sejuk sangat cam kita duk dalam peti ais dengan agin yang kuat juga la bertiup menambahkan lagi sejuk cuma sekali sekala je bukak sebab nak tekan phone nak amik gambar. Perbezaan waktu antara Korea Selatan dan Malaysia hanya 1 jam sahaja jadi kami kurangkan 1 jam dari waktu Malaysia.


Lobby T-Mark Grand Hotel Korea



Orang-orang Korea pada pagi hari mereka mula bekerja awal pagi cuma waktu ni kakchah lihat dari atas tingkat di bilik hotel kami. Kakchah tak nampak plak mereka ramai-ramai keluar bergerak di sesuatu tempat masuk ke ofis.

Suasana jalan di bandar Seoul

Untuk hari kedua ni kakchah dan the geng plan pada malam tadinya nak ke Istana Kota Lama Korea jadi kami pun plan untuk mendapatkan perkhimatan train bawah tanah ....hmmm cane ye rasanya naik train di Korean plak. So kami bergerak ke station bawah tanah yang berhampiran dengan Hotel kami. Dari T-Mark Grand Hotel ke station terdekat lebih kurang 200m je so bila sampai di bawah kami terus cari mesin untuk beli tiket, cuma masalahnya tak berapa faham plak camne nak guna, jadi kami mintak tulong dengan orang korea yang berada disitu. Peramah jugak mereka ni dan mereka sudi menolong 

Peta perjalanan dan stesen-stesen sekitar bandar Seoul

Eskalator ke laluan train bawah tanah di Seoul

Kami memulakan perjalan ke stesen Chungmuro dan bertukar train ke stesen angguk pula untuk ke Istana lama perjalanan kami alhamdulillah dipermudahkan dan kami berjalan kaki ke istana lama sambil melalui beberapa bangunan pejabat syarikat-syarikat terkenal Korea seperti Hyundai.

Ini salah satu kawasan istana lama disana 

Ok kakchah akn sambung lagi nah cite ni...nak rehat dulu dan nak recall balik memory semasa disana nanti kita sambung balik nahh






Share:

Tiada ulasan:

Lain-lain berita

  • Dalam perubatan tertentu serta ubat-ubatan (seperti antibiotik) boleh mengubah keseimbangan tubuh badan ianya antara penyebab kepada masalah seperti angin,...
  • Set kanser Perkongsian kisah benar seorg penghidap kanser otak. Dengan usaha ikhtiar dan merawat penyakit beliau ,kini sudah sihat . Produk yg membantu be...
  • Mereka yang mempunyai berat berlebihan disyorkan mengurangkan berat beransur-ansur sehingga mencapai BMI sihat iaitu antara 18.5 hingga 24.9 dengan sasaran...
  • Memerlukan khidmat kami untuk sesi penerangan dan khasiat produk kepada anda atau rakan-rakan anda sila berhubung dengan kakchah atau abg man untuk temujan...

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.