ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

22 Julai 2017

TESTIMONIE KAKCHAH KULIT FLAWLESS DENGAN FOREVER POMESTEEN

السلام عليكم ورحمةالله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

Terima kasih banyak kepada semua pengikut blog kakchah hari ni nak bagi testimonie rakan-rakan bisness kakchah dan kakchah sendiri nanti korang kata asyik oragn je sendiri mana kan....so ari ni nak yakinkan korang apa hebatnya produk Forever Living ni ye dak?

Kebanyakan mengamalkan produk secara konsisten selama lebih daripada 5 bulan minum pagi petang la supaya badan boleh menggunakan nutrsi yang terkandung dalam produk tersebut boleh di hadam dan diserap dengan lebih cepat sebab tubuh badan bekerja di dalam setiap hari dan setiap malam...



Produk pomesteen mempunyai nilai ORAC tertinggi dlm semua produk anti oksidan di pasaran memberi anda kepuasan dan nilai tinggi wang anda tak perlu membazir buat pembedahan bagai atau cucuk kologen bagai....Minum je utk keputusan yang cemerlang..

Delima melindungi seseorang dari penyakit kanser, dan ia adalah keperluan bagi wanita menyusui, orang dewasa dan anak kecil. Dan mungkin dari sini kita mengetahui, kenapa Allah Subhanahu wa Ta’ala menyebutkan buah ini dalam kitab-Nya yang agung dan berfirman:

(68). فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ
Di dalam keduanya ada (macam-macam) buah-buahan dan kurma serta delima.

(69). فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?
(Surah Ar-Rahman 68:69)

Buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.

Buah delima mengurangkan jumlah DOPA-positif melanocytes di dalam epidermis kulit yang menghadapi radang ultraungu (UV).

Buah delima juga mempunyai keupayaan bagi memperbaiki tahap kekeringan dan menjadikannya sebagai bahan aktif yang ideal bagi rawatan muka sama ada untuk tujuan mencerah, menyeri, melembap dan anti penuaan.

Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun dahulu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran). 

Di sini disenaraikan khasiat meminum jus buah delima.
  • MENSTABILKAN PARAS KOLESTROL
  • DELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI
  • MELAWAN PENYAKIT JANTUNG
  • MERANGSANG TENAGA BATIN
  • MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN
  • MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT DIABITES
  • MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE
  • MENGELAKKAN KANSER KELENJAR PROSTATE
  • MELAWAN KANSER PAYUDARA
  • MERENDAHKAN TEKANAN DARAH
  • MENGUATKAN KESIHATAN GIGI
  • MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT ALZHEIMER (Nyanyuk)


Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:

وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انْظُرُوا إِلَى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

“Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak, dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.” (Q.S. Al-An’am: 99)


141. وَهُوَ الَّذِي أَنْشَأَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang berjunjung dan yang tidak berjunjung, pohon kurma, tanam-tanaman yang bermacam-macam buahnya, zaitun dan delima yang serupa (bentuk dan warnanya), dan tidak sama (rasanya). Makanlah dari buahnya (yang bermacam-macam itu) bila dia berbuah, dan tunaikanlah haknya di hari memetik hasilnya (dengan dikeluarkan zakatnya); dan janganlah kamu berlebih-lebihan. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan.
(Q.S. Al-An’am: 141)

Anggur disebutkan dalam Alquran sebanyak 14 kali. Salah satunya adalah pada QS. An-Nahl ayat 11 yang berbunyi :

يُنۢبِتُ لَكُم بِهِ ٱلزَّرْعَ وَٱلزَّيْتُونَ وَٱلنَّخِيلَ وَٱلْأَعْنَٰبَ وَمِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

“Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, korma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (QS. An-Nahl : 11)

In sha Allah semoga bermanfaat kepada semua pembaca blog kakchah ini pemakanan tambahan adalah sebagai usaha kita kepada penyembuh seperti yang disarankan dan dicadangkan oleh para nutrisi, sesungguhnya penyembuhan adalah daripada Allah tetapi usaha kita yang tidak pernah jemu mungkin sebagai penyebabnya malah tealh diceritakan di dalam Al-Quran sebagai buah yang berada disurga

Kakchah dan Abg Man memerlukan pengedar di seluruh Malaysia untuk sama-sama bergabung memperkenalkan kebaikan dan khasiat produk ini kepada mereka yang memerlukan dan anda boleh hubungi kami dgn klik link wasap ni

www.wasap.my/60192830717
www.wasap.my/60126448260
JOM LIKE fb.com/kakchahjelita atau fb.com/kakchahflp 

klik untuk senarai pengedar berhampiran anda


Rujuk surah al-quran
http://sultonimubin.blogspot.my/2013/08/ar-rahman-ayat-61-70-dan-terjemah.html
http://sultonimubin.blogspot.my/2012/09/al-anam-ayat-141-150-dan-terjemah.html
https://sepdhani.wordpress.com/tag/kandungan-ayat-99-surah-al-anam/

Rujuk link khasiat delima
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2483323/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3678830/
https://www.nia.nih.gov/alzheimers/clinical-trials/pomegranate-juice-and-memory
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052369/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1118911/

Rujukan buku mengenal hadisth palsu 
https://books.google.com.my/books?id=y8KcXFoU_BYC&lpg=PT25&ots=mJFgO144qy&dq=hadith%20tentang%20delima&pg=PA1#v=onepage&q&f=false


Share:

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut