Peluang perniagaan yang terbaik dan bersesuaian

PERNIAGAAN TERBAIK UNTUK ANDA CEBURI?

Perniagaan kini lebih tertumupu kepada di mana untuk mendapatkan pelanggan adalah salah satu punca mengapakah kita tidak mampu untuk bertahan dan berani untuk meneruskan perniagaan samada kecil mahupun besar.

Mendapatkan keredhaan Allah SWT sebagai sasaran pertama memulakan perniagaan adalah salah satu cara mendapatkan keberkatan maka dengan ini peniaga-peniaga muslim mampu untuk melakukan perkara-perkara terpuji yang lain di dalam perniagaan mereka yang pastinya perniagaan akan mendapat keberkatan.

Petikan dari Al-Quran
“Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mukmin, diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka. Mereka berperang pada jalan Allah; lalu mereka membunuh atau terbunuh.(Itu telah menjadi) Janji yang benar dari Allah di dalam Taurat, Injil dan Al Quran. Dan siapakah yang lebih menepati janjinya (selain) daripada Allah? Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar.” (Surah At Taubah, Ayat 111)

Berbalik kepada perniagaan online yang kini semakin ramai yang menceburinya dan apakah produk yang berhasil atau mendapat perhatian untuk kita ketengahkan kepada pelanggan. Daripada penyelidikan dan carian yang di lakukan oleh beberapa orang yang terlibat secara langsung dengan perniagaan online menyatakan bahawa perniagaan online adalah tempat yang terbaik untuk menjana pendapatan dengan risiko yang kurang tanpa apa-apa pengaruh.


Para suri rumah atau sesiapa sahaja boleh melakukannya dengan bebereapa teknik dan cara yang mesti kita pelajari untuk kita menguasai sasaran pasaran tersebut. Pilihan produk yang akan di ketengahkan adalah salah satu faktor untuk kita terus melakukan perniagaan tersebut. 

Produk bagaimanakah yang bersesuaian dengan kita samada anda profesional, semi profesional, eksekufi, bidang kejuruteraan , buruh atau sebagainya bergantung kepada kemahuan kita sendiri. Tanpa apa-apa pengetahuan yang tertentu pastinya agak sukar untuk kita menjalankan perniagaan yang sepadan dengan kemahuan kita. Secara amnya semua para peniaga dan pekerja dari apa bidang sekalipun ingin memiliki masa dan sumber kewangan yang terbaik untuk keluarga tercinta samada bujang ataupun sudah berumah tangga. 

Produk apakah yang sesuai untuk perniagaan separuh masa/masa lapang?

Terdapat beberapa produk yang menjadi permintaan tinggi daripada pelanggan yang perlu di pasarkan samada ianya lelaki atau wanita, secara puratanya produk-produk tersebut mendapat perhatian dari berbagai lapisan masyarakat setempat dan dunia.

Dengan trend masa kini di dalam keadaan serba moden manusia memiliki berbagai-bagai kemudahan yang terdapat di sekeliling mereka daripada makanan hinggalah kehidupan seharian mereka memiliki peralatan yang seba canggih di zaman ni. Tahukah anda perubatan moden dan teknologi yang terkini sedikit sebanyak mengganggu kehidupan semulajadi manusia.Disini bermulalah kehidupan manusia yang di kelilingi dengan bahan-bahan dan peralatan yang tercemar dan di cemari oleh sisa-sisa toksin dan racun yang lama kelamaan membunuh manusia itu sendiri dengan teknologinya. Maka para saintis mula mencari jalan penyelesaian untuk memulihkan keadaan persekitaran kehidupan manusia.

Tenaga elektik sebagai contoh bermula dengan bahan bakar yang kini telah di modenkan dengan wujudnya teknologi solar, hybrid dan alam semulajadi yang dapat mengawal pengeluaran bahan tercemar yang membahayakan penduduk sekitar dan dunia amnya.

Manusia kini mula untuk mendapatkan sumber alam semulajadi dan ianya bermula daripada makanan yang kita makan setiap hari. Maka dengan ini produk yang telah mula mendapat perhatian dunia adalah produk makanan yang tiada pencemaran alam sekitar. Bagi golongan wanti muda pula mereka lebih tertarik kepada produk-produk kecantikan yang kini mendapat perhatian seluruh dunia. Rawatan-rawatan moden kini tidak memberi kesan yang terbaik kepada tubuh badan manusia. Terdapat banyak penyelidikan yang menunjukkan kesan-kesan makanan tercemar yang manusia seluruhnya telah pun memakanya maka dengan itu para pengkaji mula mendapatkan produk alternatif untuk menggantikan kehilangan kekuatan tubuh badan bagi membantu memulihkan kembali kesihatan yang telah tercemar.

Potensi pasaran dan permintaan produk-produk tersebut di dalam pasaran sekitar dan dunia kini sangat menggalakkan dan telah muncul berbagai-bagai produk kesihatan dan makanan tambahan di pasaran tempatan dan antarabangsa. 

Di Malaysia sahaja terdapat hampir 30 juta orang yang menetap dengan berbagai-bagai bangsa yang pada ketika ini mendapatkan makanan yang sudah pun tercemar dari pelbagai sumber  yang kita sendiri tidak ketahui dengan jumlah penduduk kini potensi pasaran di Malaysia sangat luar untuk di terokai oleh beberapa individu sahaja maka oleh kerana itu kita sebagai usahawan atau yang ingin menceburi bidang perniagaan kini adalah masa yang sangat sesuai untuk memulakan usaha tersebut.

Berikut adalah satistik pengguna internet di seluruh asia tenggara yang mengunakan internet di dalam kehidupan seharian mereka samada untuk hiburan atau sebaliknya.

Potensi pelanggan yang kian meningkat di dalam talian memberi potensi yang cukup hebat kepada seluruh para usahawan untuk berjaya di dalam lapangan perniagaan.Rata-rata rakyat Malaysia menghabiskan masanya kepada internet sekitar 16jam sehari dan Vietnam adalah antara pengguna internet yang paling tinggi masa yang dihabiskan.Jadual di sebelah menunjukan jumlah penduduk mengikut bangsa yang kini bermastautin di bumi Malaysia dengan potensi penduduk yang begitu tinggi jumlahnya maka ini memberi peluang yang tinggi kepada ramai orang untuk menceburi bidang perniagaan ini.

Jumlah keseluruhanya adalah meliputi Semenajung, Sabah dan Sarawak Perniagaan yang bagus dan berpotensi untuk maju dengan pantas adalah secara jaringan yang besar. Sebagai contoh pasaraya memiliki rangkaian perniagaan yang banyak di merata tempat bagi membolehkan barang mereka mendapat tempat di kalangan pengguna dengan wujudnya sebegitu banyak cawangan maka perniagaan tersebut menjadi semakin maju.

Bersambung lagi..........

Bagaimana melakukannya ?
Apa kelebihanya?


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog