• Daftar Pengedar/Usahawan

    Pengedar dan usahawan aloevera diperlukan, anda berminat menjadi usahawan dan bekerja tanpa tekanan kami sedia membantu anda sebagai usahawan Forever living. Forever Living adalah perniagaan global dan anda pasti puas hati dan gembira di Forever Living

  • SEJARAH FOREVER LIVING

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • Forever Global Bisnes

    Sudah berada di pasaran 160 buah negara, anda layak menerima bonus cek dari jualan Forever Living seluruh dunia setiap tahun tanpa tekanan dan juga layak.

  • Terdapat lebih daripada 400 produk

    Kami mempunyai produk lebih daripada 400 jenis terdiri daripada madu,nutrisi dan produk berasaskan aloevera yang menjadi tarikan dan produk terlaris di dunia

  • Kesihatan Adalah Tanggung Jawab Kita

    Anda dan kita semua wajib menjaga kesihatan agar dilihat kuat dan bersemangat, kita berkongsi kebaikan kepada semua agar menjaga kesihatan dengan berkongsi ilmu

Personal bonus berbaloi atau hipokrit, sistem traditional atau binary

As salam semua pembaca blog

Terpanggil untuk bercerita sedikit tentang sistem perniagaan yang sudah lama berada di pasaran Malaysia yang selalunya kita tidak pernah perasaan atau pertikaikan berlakunya keadaan tersebut, kita sedia maklum tentang perniagaan multilevel dalam Malaysia yang antaranya menggunakan hanya 2 sistem iaitu traditional dan binary

Apa juga sistem yang digunakan ianya adalah satu cara menarik perhatian pengedar-pengedar baru dalam sistem perniagaan tersebut tetapi terpikirkah anda bahawa terdapat satu sistem yang dipanggil personal bonus.

Personal bonus adalah belian diri sendiri untuk maintain dalam perniagaan tersebut sebagai contoh ANDA beli barang atas nama sendiri dengan nilai rm1,000 selepas sebulan anda akan di beri oleh pihak syarikat bonus dari belian anda sebanyak beberapa ratus, tidakkah anda terfikir bahawan duit tersebut adalah duit anda sendiri? tidak sepatutnya di gelar bonus...personal bonus tersebut adalah diskaun daripada syarikat kepada anda tetapi ianya di bayar secara tertanggung selama sebulan...SANGGUP KAH KITA iktiraf ianya sebagai bonus, bilamana duit tersebut dipulangkan semula kepada kita sebagai bonus ianya dikategorikan sebagai pendapatan yang akan dicukaikan bersama pendapatan daripada bonus-bonus yang lain. Dalam kata lain anda dicukaikan atas duit sendiri yang dipulangkan semula oleh syarikat sebagai personal bonus? Anda setuju bukan...


Perniagaan kami bukan seperti itu belian kami diskaun mencecah sehingga 48% bermula dari diskaun 35% kita sudah mula memperoleh pendapatan jika jualan rm100 kita untung rm35


Untk menambah lagi pendapatan yang sabgat berbaloi kita sudah boleh melebarkan jaringan rakan kongsi di seluruh Malaysia malahan juga di dunia. Dengan keuntungan komisyen bermula dari 20% setiap satu produk anda sudah mula menjana pendpatan seperti mesin cetak duit tanpa henti..



Bagaimana ia berlaku?

Kita mendaftar sebagai pengedar rm1,462 dengan memperolehi 28 jenis produk Forever dari hujung rambut hingga hujung kaki dan dari luar tubuh hingga dalam tubuh. Kegunaan untuk seisi keluarga.




Set Touch of Forever (RM 1,720.00 retail)



Kita mula berkongsi kebaikan set Touch of Forever kepada orang disekeliling kita dan mereka mula bergabung dalam perniagaan kita maka kita mula menjana pendapatan rm344 dari setiap set touch of Forever yang rakan niaga anda beli sebagai modal pengedar VIP.

Kita sponsor 5 VIP dengan rm344 komisyen maka kita dapat rm1,720.00



Kita sponsor ahli biasa dan mereka membeli set detox rm190/orang komisyen kita rm42.40/set ahli kita cuma ada 20 orang sahaja yang membeli maka kita dapat rm848.00


Jumlah bulan tersebut kita dapat rm1,720+rm848 = rm2,568.00


Real people with real business.....Perniagaan kami berlaku di seluruh dunia, komisyen yang tinggi dan diskaun juga tinggi hanya rm1,462.00 sahaja sekali seumur hidup 


Share:

Shampoo aloe jojoba mampu meresap jauh ke dalam kulit dan membersih jauh lebih baik

Hari ini kakchah nak share tentang KELEBIHAN ALOE JOJOBA Shampoo..

Syampu yang  lembut dan PH-seimbang ini menggunakan aloevera kerana ia mampu  meresap juah kedalam kulit bagi membersih kotoran pada kulit kepala serta menanggalkan kulit-kulit mati, dengan itu ianya mampu menggalakkkan pertumbuhan tisu-tsu sihat dan menyuburkan rambut. Minyak jojoba menolong melicinkan rambut, menjadikan lembut dan mudah diurus. Aloe jojoba shampoo adalah sesuai untuk semua jenis kulit.

ALOE JOJOBA SHAMPOO
Untuk masalah kulit kepala seperti:
1) Merawat kelemumur
2) Mengurangkan  rambut gugur
3) Merawat Gatal Kulit Kepala
4) Mengawal Rambut Berminyak
5) Mengurangkan Rambut Kasar
6) Menggalakkan pertumbuhan rambut
7) Merawat Rambut Bercabang

Jom kita lihat betul ke ianya mampu meresap dengan lebih cepat kedalam kulit kita berbanding produk yang tiada aloevera (lidah buaya)

Video demo bagaimana shampo Forever mampu meresap jauh kedalam kulit manusia

Oleh kerana kemampuan aloevera ini sangat baik untukkulit dan kesihatan sel-sel tubuh badan kita maka Forever Living adalah penanam dan pembekal terbesar dunia untuk aloever gel. Aloevera gel bukan sahaja untuk kesihatan kulit malah ianya lebih banyak lagi ....jom lihat post kakchah yang lain

Untuk tertanyaan dan pembelian secara pos atau cod juga digalakan jugak kepada mereka yang berminat untuk menambah pendapatan sampingan jom wasap kakchah

klik link ini wasap.my/60126448260 atau wasap.my/60192830717 Abg man

Share:

Pengalaman membuka gerai jualan di Mydin Mall Subang Jaya

Gerai jualan produk yang sangat osem kami di pasaraya Mydin Subang jaya. Produk bukan hanya di Malaysia malah telah lama di kenali oleh pengguna di 160 buah negara semenjak 1978 bermula di Amerika Syarikat dan sudah berada di Malaysia sejak 1984.


Booth produk demo kami

Kami juga sediakan kaunter demo produk dan penerangan nutrisi kepada pelanggan yang masih belum mengenali produk ini. Kami juga memberi penerangan cara pemakanan produk dengan betul dan dos yang mencukupi bagi membantu anda semua mengamalkannya dengan lebih teratur.







Antara produk-produk yang kami bawa dan perkenalkan 

Tidak hanya produk nutri dan vitamin kami juga memberi penerangan produk spa,facial, penjagaan diri dari hujung rambut hingga hujung kaki. Kenali produk kami yang kini semaki popular dikalangan penduduk Malaysia , Sabah dan Sarawak.

Anda di luar sana dan berada di Sabah dan Sarawak yang memerlukan produk ini jangan risau kerana anda disana juga mendapat harga yang sama seperti mereka yang berada di semenanjung Malaysia. Untuk berniaga anda juga dapat diskaun dan harga yang sama ini memberi kelebihan kepada anda di timur Malaysia menjana pendapatan sama seperti kami di semenanjung.

Peluang dan pendapatan anda pasti sama seperti kami di Semenanjung dan ini memberi kelebihan kepada anda untuk sama-sama seperti kami memberi perkhidmatan kepada mereka yang memerukan bantuan kesihatan dan kewangan. 

Kenapa anda mesti bersama dalam bisnes Forever Living?

1. Harga produk Forever Living sama di semua cawangan kami di semenanjung, sabah dan Sarawak dan tiada penambahan harga produk termasuklah sekarang tiada lagi GST

2. Pengedar mendapat harga yang sangat berpatuttan dan osem kerana diskaun adalah daripada harga asal produk termsuk juga komisyen pengedar juga dari harga jual. Bayangkan lah jika anda menjual aloevera gel dengan harga rm90 komisyen anda adalah 20% dari harga asal/jual produk...seperti juga perniagaan traditional

3. Di Forever Living anda bebas melebarkan rakan niaga dan cawangan anda ke serata Malaysia dan dunia kerana setiap rakan niaga anda akan mendapat komisyen seperti mana anda membuka cawangan baru disetiap negeri dan negara.

4. Tiada menggunakan nilai mata sperti bv/pv/sv/cv dan sebagainya untuk medapatkan komisyen dan bonus di Forever Living ini. Anda jual dapat untung runcit rakan niaga anda jual anda dapat komisyen tiada sapa yang akan rugi kerana mereka membeli dengan diskaun komisyen dibayar dari nilai jualan produk walaupun mereka makan sendiri.

5. Produk Forever masih kekal dengan harga yang dulu sejak ianya masuk dalam pasaran Malaysia sebab Forever memiliki ladang aloevera terbesar dunia punyai kilang memproses sendiri, makmal dan pusat penyelidikan dan kemudahan logistik untuk penghantaran ke seluruh dunia.

6. Semua pengedar mendapat komisyen bulanan dari setiap jualan dan pembelian yang berlaku dalam rangkaian mereka termasuklah di luar negara. Anda dibayar mengikut matawang negara dimana-mana rangkaian anda berada.

7. Bonus dibayar setiap tahun dengan dirai oleh seluruh dunia warga Forever Living yang berada di acara gilang-gemilang setiap tahun di lokasi-lokasi terpilih di seluruh dunia. Anda dan mereka berada di pentas dunia dan dibayar  bonus dalam nilai US dollar. Menerima cek bonus sambil melancong yang ditaja penuh selama seminggu di luar negara sangat hebat dan seronok...

Sertai kakchah dalam perniagaan ini in sha Allah ini adalah permulaan anda untuk maju dan berjaya menjana pendapatan yang lebih dan diharap-harapkan berlaku kepada anda selama ini.

Peluang sudah berada di depan mata anda ....pilihan ditangan anda bermula dengan rm90 dengan membeli aloever gel dan modal asas pengedar rm1,470 tanpa perlu berhutang dan buat loan bagai nikmati keuntungan 35% setiap jualan produk..

klik wasap kakchah untuk mendafta sebagai ahli rm90 http://wasap.my/60126448260 atau http://wasap.my/60192830717

Kami sedia memberi tunjuk ajar secara online dan offline percuma tanpa perlu hadir jika tiada kesempatan yang penting anda sedia belajar cara manfaatkan masa anda untuk sama-sama sihat dan menjana pendapatan seminggu menjadi sehari, sebulan menjadi seminggu atau sebulan menjadi sehari....di Forever Living sudah berlaku.

Bagi kemudahan anda semua yang bersama kakchah , kami telah pun ada wasap group dan fb messenger group untuk membantu anda promote produk terdapat juga fb secret group dari kumpulan kecil hingga yang besar dan dapatkan tips-tips perniagaan Forever Living disana penuh dengan panduan perniagaan coaching,demo,tip,motivasi, info dan promosi


Share:

Video testimonie produk dengan beberapa masaalah kesihatan

Video-video testimoni pengguna bersama produk Forever Living

Testimoni produk clean 9 Forever living

Clean9 Forever living produk
Bukan produk baru dalam pasaran kerana Forever telah bermula semenjak 1978 dengan produk-produk berasakan lidah buaya yang banyak membantu mereka di seluruh dunia di 160 negara yang sangat berkesan juga mendapat perhatian pengguna dan orang-orang  terkenal seluruh dunia. Terdapat ramai yang berjaya di seluruh dunia dapat merialisasikan impian mereka untuk sihat dan sekali gus berjaya menurunkan berat badan secara pemakanan sihat dan beberapa program clean9 Forever Living....anda juga mampu lakukan



Testimonie pesakit barah usus


Testimonie buasir sejak berumur 16tahun

Share:

Mengapa muslim wajib menjadi kaya-raya


Masya Allah, “Sudah kaya, taat beragama, rajin beribadah, berinfakpun tidak pernah putus.” Demikianlah kira-kira pujian terhadap orang yang memiliki banyak harta, berakhlak baik dan taat menjalankan perintah agama.



Bagaimana seharusnya seorang Muslim menyantuni harta kekayaan yang dimilikinya, haruskah dia kaya, atau biasa-biasa saja, ataukah terima apa adanya ?

Imam Khazin rahimahullah menegaskan dalam tafsirnya bahwa Allah Subhanahu wa Ta’ala membahagikan umat manusia yang berdoa kepada dua kelompok; 

(pertama) hanya berdoa untuk kepentingan dunia. Mereka ini adalah orang-orang kafir, karena mereka tidak menyakini hari kebangkitan dan akhirat. 
(kedua) orang-orang Mukmin yang menggabungkan dalam doa mereka antara kepentingan dunia dan akherat. Dengan alasan manusia diciptakan dalam keadaan lemah yang selalu kekurangan, tidak sanggup hidup sengsara dan meminta-minta.


Para pendahulu kita, assalafus shalih dari kalangan Sahabat maupun Tabi’in telah memberi teladan bagaimana memiliki kejayaan di dunia dan akhirat.  Zubair bin Awwam  RA contohnya, beliau memiliki isteri empat. Meski sepertiga hartanya telah diwasiatkan, dan setiap isterinya mendapat bahagian satu juta dua ratus ribu dinar. Jumlah harta kekayaan beliau radhiyallahu ‘anhu seluruhnya adalah lima puluh juta dua ratus ribu (dinar).

Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman :
”Sesungguhnya manusia diciptakan bersifat keluh kesah lagi kikir. Apabila ia ditimpa kesusahan ia berkeluh kesah. Dan apabila ia mendapat kebaikan ia amat kikir. 
(QS. al-Ma’arij/ 70:19-21). Rujuk http://surah.my/70/

Untuk berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat, Allah Subhanahu wa Ta’ala mengarahkan para hamba-Nya agar berdoa sebagaimana firman-Nya :
Wahai Rabb kami! Karuniakanlah kepada kami kebaikan di dunia dan di akhirat dan jagalah kami dari siksa api Neraka. 
(QS. Al-Baqarah / 2:201). Rujuk http://www.surah.my/2#201


Kekayaan membuat manusia lupa kepada Allah Subhanahu wa Ta’ala yang telah memberi mereka harta. Ini lah penyebabkan kufur nikmat. Jika kekayaan membuat seseorang tetap istiqamah dan taat beragama, maka harta itu akan mendatangkan manfaat yang sangat banyak. Antaranya dengan hidup berkecukupan, maka menutut ilmu menjadi mudah, beribadah menjadi lancar, bersosialisasi menjadi mesra, bergaul semakin indah, berdakwah semakin seronok, berumah tangga semakin stabil dan beramal shalih semakin kuat. Oleh itu, harta di tangan seorang mukmin tidak akan berubah menjadi perusak kepada kehidupan dan masyarakat sekeliling serta penghancur kebahagiaan keluarga. Sebaliknya, harta di tangan seorang Muslim yang soleh akan berfungsi sebagai peimbangan dalam beribadah dan mendekatkan hubungan dengan makhluk.

Dibawakan oleh Imam Al Bukhari dalam Adabul Mufrod pada Bab “Sebaik-baik harta adalah di tangan orang yang sholih”.


حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ حَدَّثَنِى أَبِى حَدَّثَنَا عَبْدُ الرَّحْمَنِ حَدَّثَنَا مُوسَى بْنُ عَلِىٍّ عَنْ أَبِيهِ قَالَ سَمِعْتُ عَمْرَو بْنَ الْعَاصِ يَقُولُ بَعَثَ إِلَىَّ رَسُولُ اللَّهِ -صلى الله عليه وسلم- فَقَالَ « خُذْ عَلَيْكَ ثِيَابَكَ وَسِلاَحَكَ ثُمَّ ائْتِنِى ». فَأَتَيْتُهُ وَهُوَ يَتَوَضَّأُ فَصَعَّدَ فِىَّ النَّظَرَ ثُمَّ طَأْطَأَهُ فَقَالَ « إِنِّى أُرِيدُ أَنْ أَبْعَثَكَ عَلَى جَيْشٍ فَيُسَلِّمَكَ اللَّهُ وَيُغْنِمَكَ وَأَرْغَبُ لَكَ مِنَ الْمَالِ رَغْبَةً صَالِحَةً ». قَالَ قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَسْلَمْتُ مِنْ أَجْلِ الْمَالِ وَلَكِنِّى أَسْلَمْتُ رَغْبَةً فِى الإِسْلاَمِ وَأَنْ أَكُونَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ -صلى الله عليه وسلم-. فَقَالَ « يَا عَمْرُو نِعْمَ الْمَالُ الصَّالِحُ لِلْمَرْءِ الصَّالِحِ »

Telah menceritakan kepada kami Abdurrahman Telah menceritakan kepada kami Musa bin Ali dari Bapaknya ia berkata, saya mendengar Amru bin Ash berkata, “Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam mengutus seseorang kepadaku agar mengatakan, “Bawalah pakaian dan senjatamu, kemudian temuilah aku.” Maka aku pun datang menemui beliau, sementara beliau sedang berwudlu. Beliau kemudian memandangiku dengan serius dan mengangguk-anggukkan (kepalanya). Beliau lalu bersabda: “Aku ingin mengutusmu berperang bersama sepasukan prajurit. Semoga Allah menyelamatkanmu, memberikan ghanimah dan dan aku berharap engkau mendapat harta yang baik.” Saya berkata, “Wahai Rasulullah, saya tidaklah memeluk Islam lantaran ingin mendapatkan harta, akan tetapi saya memeluk Islam karena kecintaanku terhadap Islam dan berharap bisa bersama Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam.” Maka beliau bersabda: “Wahai Amru, sebaik-baik harta adalah harta yang dimiliki oleh hamba yang Shalih.” (HR. Ahmad 4/197. Syaikh Syu’aib Al Arnauth mengatakan bahwa sanad hadits ini shahih sesuai syarat Muslim)

Harta yang tidak digunakan di jalan kebaikan dan melupakan kewajiban, harta seperti ini bisa jadi hilang barokah dan kebaikan di dalamnya. Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
أنفقي أَوِ انْفَحِي ، أَوْ انْضَحِي ، وَلاَ تُحصي فَيُحْصِي اللهُ عَلَيْكِ ، وَلاَ تُوعي فَيُوعي اللهُ عَلَيْكِ

Infaqkanlah hartamu. Janganlah engkau menghitung-hitungnya (menyimpan tanpa mau mensedekahkan). Jika tidak, maka Allah akan menghilangkan barokah rizki tersebut. Janganlah menghalangi anugerah Allah untukmu. Jika tidak, maka Allah akan menahan anugerah dan kemurahan untukmu.” (HR. Bukhari no. 1433 dan Muslim no. 1029, 88)

Harta akan menjadi sebuah tenaga yang memancarkan masa depan cerah dan sebuah kekuatan yang mengandung berbagai macam keutamaan dan kemuliaan dunia dan akhirat. Harta juga bisa menjadi penggerak roda dakwah dan jihad ke jalan Allah.

Umar bin Khaththab RA bercerita, ”Suatu hari Rasulullah SAW memerintahkan kami agar bersedekah dan ketika itu saya sedang memiliki banyak harta. Saya mengatakan, ’Hari ini aku akan mampu menandingi Abu Bakar RA dalam bersedekah. Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, ’Apa yang kamu tinggalkan untuk keluargamu ?’ Saya menjawab, ’Aku tinggalkan sejumlah itu untuk keluargaku.’ Lalu Abu Bakar datang membawa semua kekayaannya. Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, ’Wahai Abu Bakar ! Apa yang kamu tinggalkan untuk keluargamu ? Ia menjawab, ’ Saya tinggalkan Allah dan Rasul-Nya untuk mereka.’ Lalu aku berkata, ’Saya tidak akan mampu menandingimu selamanya.

Setiap Muslim dituntut menjadi teladan, termasuk dalam semangat mendapatkan rezeki dan membuka peluang kerja yang halal. Abdurrahman bin Auf radhiyallahu ‘anhu ketika berhijrah ke Madinah dengan segala kekangan dan kehidupan yang serba susah tetapi karena ketakwaan kepada allah dan rasul maka beliau bersama dalam hijrah, beliau harus meninggalkan seluruh hartanya di Makkah. Dalam keadaan seperti itu beliau radhiyallahu ‘anhu mendapat tawaran bantuan, namun beliau menolaknya dan mengatakan ”Tunjukkan kepadaku di mana pasar Madinah!” dalam waktu yang tidak begitu lama beliau radhiyallahu ‘anhu sudah mampu hidup sendiri dan menikah dari hasil usahanya.

Adapun tentang hadits bahwa Abdurrahman masuk surga sambil merangkak adalah hadits palsu seperti yang telah ditegaskan Imam Ibnul Jauzi rahimahullah dalam Talbis Iblis dan sanadnya sangat lemah sebagaimana yang telah ditegaskan Imam adz-Dzahabi rahimahullah dalam Siyar A’lamin Nubala’.

Kesibukan para utusan Allah dan para ulama salaf dalam mencari ilmu dan berda’wah tidak melalaikan mereka mendapatkan rezeki yang halal untuk menafkahi keluarganya. Maka, seorang Muslim mesti meneladani mereka, kesibukan dalam berusaha jangan membuatkan kita lalai menuntut ilmu atau beralasan menuntut ilmu membuat kita malas untuk mencari nafkah.

Dari ‘Abdullah bin ‘Amr bin Al ‘Ash, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

قَدْ أَفْلَحَ مَنْ أَسْلَمَ وَرُزِقَ كَفَافًا وَقَنَّعَهُ اللَّهُ بِمَا آتَاهُ

Sungguh sangat beruntung orang yang telah masuk Islam, diberikan rizki yang cukup dan Allah menjadikannya merasa puas dengan apa yang diberikan kepadanya.” (HR. Muslim no. 1054)

Semoga bermanfaat.


Sumber rujukan : 
https://rumaysho.com/1129-sebaik-baik-harta-di-tangan-orang-yang-sholih.html
Share:

Avocado dan deodorant jimat dan tahan lama di hari raya ini


Hari raya anda akan semakin ceria dan selesa bersama sabun avocado dan deodorant stik Forever Living yang dirumuskan khas daripada bahan-bahan organik dari ladang Forever Living. Mendapat pengiktirafan antarabangsa kesemua produk keluaranya dan bebas bahan kimia dan tiadad sumber bahan tidak halal, diterima masuk lebih 162 buah negara termasuk negara-negara islam di dunia.

Anda akan berasa lebih yakin dengan penggunaan produk Forever untuk kegunaan seisi keluarga anda di hari lebaran ini. Sabun dan deodorant bertaraf dunia di formulakan khas untuk kegunaan kita. 

Apabila suhu semakin meningkat dan tekanan sedang, ia adalah penggalak keyakinan sebenar untuk mengekalkan perasaan yang segar dari permulaan hari. Aloe Ever-Shield® Deodoran Stick sangat berkesan memberi  perlindungan sepanjang hari pada bau bawah lengan anda dan boleh digunakan terus selepas mandi atau waxing tanpa merasa kepedihan. Aloe Ever-Shield® meluncur dengan lancar, tidak mengotorkan pakaian dan memaksimumkan sifat deodoran lidah buaya sambil menghilangkan ramuan yang boleh membahayakan kesihatan. 

Aloe Ever-Shield® Deodoran stick TIDAK mengandungi garam aluminium.
BAHAN-BAHAN

Propylene Glycol, Air (Aqua), Natrium Stearate, Aloe Barbadensis Juice Daun (Stabilized Aloe Vera Gel), Fragrance (Parfum), Triclosan.

APA ITU PROPYLENE GLYCOL
Propylene Glycol adalah propanediol yang wujud sebagai cecair jernih, tidak berwarna dan hidroskopik ianya terdiri daripada propana di mana hidrogens pada kedudukan 1 dan 2 digantikan oleh kumpulan hidroksil. Propylene glycol digunakan sebagai pelarut organik dan pengenceran dalam farmaseutikal dan banyak aplikasi industri lain.

Kerajaan Amerika telah membangunkan peraturan dan panduan untuk propylene glycol. Ini direka bentuk untuk melindungi orang ramai dari kesan buruk kepada kesihatan.

Pihak Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA) mengklasifikasikan propylene glycol sebagai "umumnya diiktiraf sebagai selamat," yang bermaksud bahawa ia boleh diterima untuk digunakan dalam perisa, ubat, dan kosmetik dan secara langsung sebagai makanan tambahan. Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia, pengambilan bahan makanan propylene glykol   yang diterima secara langsung adalah sebanyak 25 mg untuk setiap kilogram berat badan.

Dapatkan set penjagaan badan anda diadun dan dibuat secara organik untuk membuat beliaan dan penghantaran terus ke rumah anda klik wasap.my/60192830717 atau wasap.my/6012448260 belian dengan diskaun yang sangat hebat kepada anda, ahli dan pengedar 

FOREVER LIVING PILIHAN MUKTAMAD ANDA SEKELUARGA

JOM LIHAT TESTIMONIE PENGGUNA


Sabun Avocado

 Forever Deodorant stick





Sumber rujukan
https://www.atsdr.cdc.gov/phs/phs.asp?id=1120&tid=240
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/1_2-propanediol#section=Top

Share:

Forever dari tradisional kepada multilevel network

As salam dan selamat petang semua pembaca dan follower blog kakchahjelita. Terima kasih kera anda masih lagi setia melayari blog kakchah sehingga hari ini...

Harini kakchah nak cerita tetang bisnes Forever Living kenapa ia berbaloi dan kita semua mesti melakukannya...ok pertama kali kakchah nak cerita sket yang Forever Living ini adalah syarikat penanam,pengeluar dan pembuat produk alovera yang terkenal di seluruh dunai tidak syarikat yang menjadi menanam dan mengeluarkan sediri produknya untuk di psarakan secara multi-level hanya syarikat Forever Living sahaja yang melakukannya semenjak 1978 dan sehingga kini sudah beroperasi di lebih 162 buah negara dan terus berkembang dari tahun ke tahun,juga mendapat pengiktirafan seluruh dunia.


Kakchah berminat untuk berniaga bisnes ni sebabnya adalah pembayaran bonus dan komisyen ianya dibuat daripada harga jualan produk dan ia memberi kelebihan kepada semua pengedar untuk menikmati harga yang lebih berpatutan dan menguntungkan. Anda sebagai pengedar tidak boleh mengawal harga dengan sesuka hati kerana kita mempunyai pengeluar dan pembekal yang mengawal dan menyelia produk tersebut mengikut kepuasan pelanggan di seluruh dunia.

Forever Living punyai produk suplement dari minuman kesihatan,vitamin,penjagaan kulit dan tubuh badan luar dan dalam jadi semua orang memang memerlukan produk Forever Living bergantung kepada kehendak dan keperluan mereka semasa itu, seperti yang kita tahu kebayanyakan produk kita perlu amalkan/minum/makan selama lebih 3 bulan untuk tubuh badan merasakan khasiat produk tersebut ya kakchah setuju dan memang semua pelanggan kakchah juga amalkan cara begini...alhamdulillah kesemua mereka amat serasi dengan cara begini dan berterusan mengamalkannya sehingga kini..

Bagimana nak buat bisnes dengan Forever Living?
Bermula dengan mendaftar sebagai pengedar dengan 35% diskaun semua produk Forever Living anda boleh mendapatkan di 22 cawangan Forever seluruh Malaysia atau melalui online di website atau terus kepada kakchah

Semua produk Forever Living harga sama diseluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak bermakna anda juga sama seperti orang di semenanjung , ok kakchah bagi contoh ya bagaimana menjana banyak pendapatan di Forever

Contoh pengiraan pengedar A

1. harga jual rm100
2. harga pengedar diskaun 35% = rm65.00 
3. ahli biasa beli diskaun 15% = rm85

Anda pengedar beli rm65 anda jual rm100 jadi untung rm35 (+rm35)
Ahli biasa beli produk di cawangan dengan harga rm85 

dan Forever akan bayar komisyen anda sebanyak (harga jual x 20%) = rm20, 

Ahli masih tetap mendapat diskaun dari harganya dan pengedar pula mendapat komisyen.

Menarikan untung seperti kedai runcit (35%) dan dalam masa yang sama anda membina rangkaian baru seperti membuka cawangan atau kedai di lokasi lain.


Kakchah nak bagi contoh seperti 7Eleven meliputi beribu-ribu lokasi kedai serbanekanya tidak begitu besar dan tidak begitu kecil mereka di 7Eleven tidak menjual petiais, televisyen, penapis air atau apa saja yang besar cukup hanya menjual barang-barang keperluan harian yang kecil-kecil. Jualan tersebut berkemampuan menampung belanja gaji pekerja, bil-bil kedai dan sebagainya.

Anda di Forever seperti mana juga usahawan di 7Eleven kerana anda juga diberi untung runcit dan tambahanya anda mendapat komisyen dari ahli yang berdaftar melalui anda dengan komisyen sebanyak 20% setiap kali mereka membeli di mana-mana 22 center Forever seluruh Malaysia dan dunia.


Anda tidak perlu memikirkan tentang membayar gaji, kwsp, perkeso, kedatangan, cuti, kecemasan dan sebagainya yang berkaitan dengan perniagaan anda ketika ini sebab semua itu Forever Living akan selesaikan.

Anda yang berdaftar sebagai pengedar berkewajipan menjaga perniagaan anda sendiri tanpa ada orang yang mencampuri urusan perniagaan anda ianya adalah urusan peribadi anda kakchah bertanggungjawab mengajar anda bagaimana untuk menjalankan perniagaan ni secara teratur dan mengikut prosedur yang di tetapkan oleh Forever Living. 

Kakchah menjalankan pengajaran secara online dan offline menerusi fb live video, yuotube video soal jawab melalui wasap dan fb messenger untuk anda secara 1 to 1 . Sesi anda buat kakchah tengok boleh buat live atau record , kakchah latih anda sampai anda faham dan yakin dengan ilmu yang kakchah bekalkan untuk bersedia didunia perniagaan sebenar yang banyak tipu daya manusia kepada mereka yang berharap mencari pendapatan tambahan keluarga.


Share:

Firming serum daripada Forever living

Anda rajin cuci muka, scrub seminggu dua kali, pelembab pagi dan malam dan sun blok. Adakah itu saja sudah cukup untuk kulit? Tidak selalu — Anda  boleh berikan lebih banyak lagi kebaikan untuk kulit hanya dengan menambah satu produk ke dalam ritual perawatan kulit iaitu serum wajah.

Tidak yakin guna hanya dari sebotol kecil serum wajah untuk kecantikan Anda? Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Serum muka adalah botol kecil, elektrolisis gel yang jernih bertekstur ringan dan bebsa minyak. Satu botol serum mengandungi sebilangan bahan aktif dari vitamin hingga ke antioksidan yang bertujuan untuk menembusi kulit pada bahagian-bahagian yang lebih dalam agar lebih cepat, lebih mudah, dan merata berbanding pelembap wajah yang biasa.
Ekstra kecantikan ini secara khusus menyasarkan isu kulit yang lebih khusus, seperti menggalakkan pertumbuhan semula kulit, mencerahkan, memerangi kedutan, jerawat, bintik hitam dan hiperpigmentasi atau warna wajah yang tidak rata.

Sementara itu, lotion muka mempunyai tekstur tebal dan lebih kaya yang pada dasarnya berfungsi untuk melembabkan dan mencegah penyejatan cecair di dalam kulit. Sesetengah produk pelembap mungkin mempunyai komposisi tambahan, seperti anti-penuaan, untuk menawarkan pelbagai perkhidmatan yang lebih luas.


Firming Serum mensasarkan penuaan dari luar, dalam memaparkan salah satu penemuan sains kulit yang paling menarik! dari infinite oleh Forever ™ firming serum meningkatkan kekuatan aloe vera dengan ramuan klinikal yang diuji, trifluoracetyl tripepetide-2. Dalam ujian klinikal ramuan tunggal ini meningkatkan keanjalan kulit dan dikenali untuk memerangi progerin, protein berbahaya yang bertambah seiring dengan usia anda dan menimbulkan kerosakkan pada kulit anda. 


Daripada peneliti proses kulit secara semula jadi, peptida asid tiga-amino ini dapat meningkatkan penampilan ketegasan dan mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.

Dapatkan set spa kulit muka daripada Forever Living infinite
Share:

Lain-lain berita

  • Dalam perubatan tertentu serta ubat-ubatan (seperti antibiotik) boleh mengubah keseimbangan tubuh badan ianya antara penyebab kepada masalah seperti angin,...
  • Set kanser Perkongsian kisah benar seorg penghidap kanser otak. Dengan usaha ikhtiar dan merawat penyakit beliau ,kini sudah sihat . Produk yg membantu be...
  • Mereka yang mempunyai berat berlebihan disyorkan mengurangkan berat beransur-ansur sehingga mencapai BMI sihat iaitu antara 18.5 hingga 24.9 dengan sasaran...
  • As salam semua pembaca blog Terpanggil untuk bercerita sedikit tentang sistem perniagaan yang sudah lama berada di pasaran Malaysia yang selalunya kita tid...

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.