FOREVER LIVING kesihatan bisness cantik NUSKIN online aloe vera herba ALOEVERA petua bisness to bisness forever bisness plan cerita-ceriti pengedar kulit JIMAT SLIMMING BIOEVER bisnes Dnars Skincare semulajadi online as lidah buaya penyakit perniagaan rawatan JOM DETOX Untung BISNES kanser Aloe vera gel detox jerawat okamizu penapis udara ubat gigi EJEN DIPERLUKAN FLPAloe NUSKIN Pharmanex PROMOSI gaya sihat murah CLean9 anti aging peluang testimoni articsea bisnes global buat duit madu rakan kongsi BISNES MOBAIL SPA GALVANICSPA WAJAH foreverliving jutawan khasiat kulit berminyak/jerawat R2 living testimonie FLP articsea KULIT KERING kecantikan kencing manis makanan produk sembelit suplemen supliment ANTI KEDUT PRODUK RESDUNG Radang TILAM BIOVELOCITY bisnes forever delima jantung jerebu kolagen kolesterol penapis air untung usus BBplus Kalogen Noni air detoxifier bersih clean 9 demo detoks ejen halal hebat kanser kulit keletihan pakar pencegahan pendapatan pomesteen prolife III ramadhan sunnah suppliment vitamin AGELOC Kelas kecantikan NUSKIN 180 PENYEGAR WAJAH Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah ahli air aloevera gel badan berminyak bijak berjimat buaya cuci usus diet dan bersenam dunia ejen utara facial florida kajian keuntungan kolestrol kopi mineral lidah malaysia masalah mudah dan cantik penjagaan register online resdung sakit selangor tenaga tips kecantikan toksin usahawan FLP absobent C Ginseng IFANCA MOBAIL STOKIS FLP Tips Pemutihan Kulit World Wellness agent antioksida antioksidan bakteria gigi bercuti biovco bisness to business bonus cadar 3D cancer darah tinggi detoc diabetis diskaun duit mudah ejen alor setar ejen pulau pinang ekzema gastrik gel genie bra gin-chia herba semulajadi honey insentif islam kakchah kaya kelas percuma kenapa kulit cantik kurus lubuk duit makan makanan tambahan masker menghindar penuaan merawat migrain mineral minyak zaitun motivasi negeri sembilan online bisness pelembab pemulihan penapis air FIR pengedar diperlukan penyakit kronik penyembuh penyembuh penyakit puasa seremban skincare stroke terbaik terlajak ulser water filter ALOE FIRST AgeLocTransformation set Antioksiden BODYSHAPE DOUBLE STEMCELL Diabetes FLP Ultra FLP royal jelly Fields of Greens Forever tooth Bright Free aloevera GALVANIC BODYSPA KULIT NORMAL MH370 ORAC PLAN PMS PRODUK SNE Prolife 3 SPA nuskin TAMBAHAN air purifier air zam-zam aktiviti kecantikan al-quran aloe gelly aloe heat lotion aloegelly anggur angin anti anti kanser anti radang asma asthma awet muda bagaimana bahaya barbadensis bee propolis berat berat badan berkesan bertoksik bisnes dunia daftar darah doa ejen perlis facebook forever brunei. aloevera free g3 gout hadith harga hormon imun jeragat jerantut join kanser kolon karies gigi kawal kanser kebas tangan kedah kelantan kepala keradangan kewangan kimia klinikal kolon korea kuala lumpur kuantan kucing kurma kurus badan langkah dan tip lebah lelong lemak maggi maggie manfaat manggis manja marketing masalah tulang membersihkan mengurang dan menurunkan berat badan menjana metabolisma mlm mudah muka network networking nilai omega 3 organik pantai timur part payu dara pembersihan kolon pencemaran pencernaan pengedar Utara penghadaman pengurusan penyahtoksin penyakit kulit penyelidikan penyembuhan perak polishing peel produk madu program Clean 9 propolis punca putihkan gigi racun makanan rawatan stress register royal jelly rujukan sakit lutut scrub sebab sedekah sedi lutut sendi sensitif simple spa strok time udara utara 20 3 3 konsep 30 40 50 ARTIS Aloe vera MSM Alzheimer Alzheimer tumor Antara Argi BIZNES Bagi anda di kawasan Malaysia Selatan CADAR PATCHWORK CLOEPATRA CoQ10 DNA Epoch Glacial Marine Mud FDA FLP propolis krim Forever B12 Forever Calsium Forever Freedom Forever cardiohealth Forever lean GARLIC-THYME Galvanic spa Garcinia HIV IASC IBS International aloe science council JAKIM JELEBU JURNAL Johor Batu pahat KKM KL KUALA PILAH Kemaman Ko Enzim Kota kinabalu Majlis Aloe Sains Antarabangsa Makanan ideal yang dari sumber semulajadi Melaka Minuman tenaga FAB (Forever Active Boost) Mu Muar Muar untung bizz Nu Skin Nuskin Clear Action PRODUK ANUGERAH PROLIFE PURE MARINE CALOGEN Pahang Pencegahan dan pengurusan kencing manis Penyahtoksik Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser Produk suppliment terbaik untuk rawatan dan menghindar penyakit buasir Qays bin Rafi Al-Qatsi RAWATAN RAMBUT RAWATAN SEMULAJADI RX WATER Radang sendi dan pencegahan Resdung (Sinusitis) Resdung (Sinusitis) dan pencegahan bersama Forever Living SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA SALAM AIDILFITRI 2015 MAAF ZAHIR BATIN SENAWANG September Spa di rumah Temerloh Touch Of Forever Tri-Phasic White System activator active probiotic air bersih air bertenaga air molekul halus ajen aktif alahan alam alfalfa alkali alkohol allah aloefirst aloever alovera amalan ampang analisis angin ahmar anthraquinone anti oksidan anti penuaan anti-bakteria anti-radang anti-virus anugerah forever apa aprikot aroma spa collection artritis asid amino asid salisilik asli aspirin avacado avocado bahan kimi rendah banyak barah barah payu dara barang barli barly batu batu karang bebas bee honey bee pollen beli online beli pos bengkel berlemak berminyak/jerawat berpaten berry bibir bizznest black boroi botol aloevera buah pinggang buasir bukit jalil buncit burn fat cabaran cara cave celup cerita cheras collection comel cyberjaya daftar ahli dan antitumor darah rendah dari rumah day2 debunga demam demam kuning demo aloevera dha di rumah di terima diet dilwale dirumah doktor dubur ejen aktif ejen brunei elergik energy water enzim epa epal equin park essential oil faedah fluoride foerever forever fiber forever kids forever therm freedom full full time gandum ganjaran hebat gelap gemuk gigi gin chia ginko plus global global rally gombak grass gula guna hadiah halal produk aloe vera hand and face soap haram harta hati head hepatitis herbal hijrah how hubungi ibu ibu bersalin ibu mengandung immune impian income infak isnes jana jaya jimat. jom journal jual jus delima jus manggis kacak kaedah kajol kalori kami perlukan kanak-kanak kandungan karada kardiovaskular katarak kawal kawalan kebaikan kebengkakan dan keradangan urat darah kecergasan kecing manis kedut kedutan kekenyalan kelana jaya kelang kelembapan kulit kemurungan kepong keputihan keram kering kerja kesan kesuburan khasiat cuka klia kolagen larut komisyen kongsi kopi kota baru kronik ku kuala kudat kuku kulit berminyak kulit kering dan berminyak kulit lembut kulit mulus kurangkan berat kursus kecantikan kusam lada langkah lanjut usia lavender lawan penyakit leher lemak tepu lemak.aloevera lembut lemon.papermint letih leukemia liang roma lidah bauaya lignin lipis local lumayan lumut madu asli maggis makan malam percuma maketing malam manjung masa masaalah masalah berat badan masalah bintik hitam massage relaxing mata melancong melembap dan mengurangkan tisu parut melembut melembutkan melindungi membantu members memperbaharui memulihkan mencantikkan mencari mencegah menentang mengamit mengandung mengantuk mengenal menguatkan badan menjaga menopaos merah merangsang meransang organ tubuh mesin minyak minyak pati miyak jojoba mlm.bisness modal najis nak negara nutien nutrien nutrisi nutrition nyanyuk obesiti oder online offline omega 9 omron order online forever otot pakar perubatan parkinson part time part-time partner parut payudara pedih ulu hati pegurusan berat badan pelaburan menguntungkan pelancongan pelangsing pelembab NaPCA pelembapan kulit pemakanan pemasaran pembersihan pembersihan mendalam penanam penapis penat pencapaian mewah pengawet pengedar Penang pengedar aloevera penggalak penuaan penyakit asma yang teruk penyelesaian percutian perhatian perhiasan perlis perlu perubatan perubatan aloe vera perubatan terbaik perunding kesihatan petaling pigmen pollen port dickson powder and activator facelift produk Forever singapura proses prostat prostate protein protien psoriasis puchong pulau pinang pulih putih putrajaya racun rakan rambut ramping rasullullah rawatan kecantikan rawatan wajah regangan kulit relaxing resdung aloe heat lotion resepi detox rezeki risiko rm90 runcit sabah sabah sarawak sabun sabun susu beras sahih bukari sains sainstis sakit belakang sakit jantung salam saluran darah saponin saraf sarawak sea seberang prai sebulan segar seimbang sejarah sel darah selamat semanis senak perut senaman untuk cantik sengal senggugut seoul sepang serangan jantung serum sesemut set setiu setiwan sexy sg besi shah sijil halal sinar matahari skin care spike stamina stokis stomach stretch mark subang suci sulpelemen kucing sulpelemen kucing. spike sumber sunah sunblock SPF35 sunblok sunsreeen protector syarikat tanda-tanda tekanan teknologi tinggi tenaga batin tenaga batin lelaki tenang teori terapi terbesar terbukti terengganu terhangat termeloh tidur tinggi tips to toksid trengganu tumbuhan tumor ubat urat urat saraf urut usia viagra video vip visceral vitalize vitamin A vitolize men wajib wang besar wanita weight wheat wheat grass white zaharudin zaitun

#

##

#

#

#

#

#

#

PRODUK NO 1 DUNIA

Forever Living Product - Dapatkan produk-produk herba terbaik dunia untuk kesihatan dan kulit anda yang di proses secara semulajadi Hubungi kakchah 012 6448260, 010 4278224

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Ogos 2017

Membersihkan dan melegakan sakit gigi dan gusi,

Aloe vera mempunyai sejarah panjang mengenai kemujaraban tentang penyembuhan. Keupayaannya untuk menyembuhkan luka bakar dan luka dan menenangkan kesakitan telah didokumenkan sejak abad ke-10. Legenda juga mengatakan bahawa Cleopatra menggunakan lidah buaya agar kulitnya sentiasa lembut. Penggunaan moden aloe vera pertama kali dikenali pada tahun 1930-an untuk menyembuhkan luka sinaran. Sejak itu, ia menjadi ramuan biasa dalam salap yang menyembuhkan selaran matahari, luka kecil, kerengsaan kulit, dan banyak lagi penyakit lain.




Aloe Vera telah mendapat populariti sebagai bahan aktif dalam gel gigi. Sama seperti penggunaannya pada kulit, lidah buaya dalam gel gigi digunakan untuk membersihkan dan melegakan gigi dan gusi, dan berkesan sebagai ubat gigi untuk memerangi rongga, 

menurut isu Pergigian Am, Mei / Jun 2009, Akademi Pergigian Am (AGD) klinikal, jurnal peer reviewed.





Kerana gel gigi lidah buaya cenderung kurang keras pada gigi, kerana ia tidak mengandungi unsur-unsur yang kasar yang biasa terdapat dalam ubat gigi komersial, ia adalah alternatif yang baik untuk orang yang mempunyai gigi sensitif atau gusi.

Tetapi pembeli mesti berhati-hati. Tidak semua gel gigi aloe vera mengandungi khasiat yang betul dari lidah buaya. Produk mesti mengandungi gel stabil yang terletak di pusat loji lidah buaya untuk menjadi berkesan. Produk mesti mematuhi piawaian pembuatan tertentu. Dilip George, MDS, pengarang bersama kajian itu, menjelaskan bahawa lidah buaya "tidak boleh dirawat dengan haba yang berlebihan atau ditapis semasa proses pembuatan, kerana ini memusnahkan atau mengurangkan kesan beberapa sebatian penting, seperti enzim dan polisakarida." 


Dr George mencadangkan bahawa pengguna perlu mendapatkan maklumat dengan persatuan yang bukan mencari  keuntungan seperti Majlis Sains Aloe Antarabangsa untuk melihat produk apa yang telah menerima kualiti meterai organisasi.


Terdapat lebih daripada 300 spesies tumbuhan, hanya beberapa sahaja yang telah dan boleh  digunakan untuk tujuan perubatan. "Syukurlah, pengguna dengan gigi sensitif atau gusi mempunyai beberapa pilihan kerana adanya bahan untuk kesihatan mulut mereka, dan lidah buaya adalah salah satu dari mereka," kata jurucakap AGD Eric Shapria, MS, DDS, MAGD, MA

Dapatkan produk klik www.wasap.my/60192839717 dengan diskaun 15% atau 35%

Rujukan
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3200013/


PENYEBAB BERLAKUYA KEPUTIHAN PADA SESEORANG PEREMPUAN

Keputihan adalah suatu keadaan yang normal ataupun biasa berlaku tidak kira pada wanita yang belum berkahwin ataupun sudah berkahwin. Malah ia boleh terjadi di dalam keadaan mengandung. 

Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.Jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti susu basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan ia menandakan jangkitan.

Apa jua perubahan pada keseimbangan bakteria normal pada vagina akan mempengaruhi bau, warna atau tekstur keputihan. Perkara-perkara berikut boleh mengubah keseimbangan tersebut :-

  1. Penggunaan steroid atau antibiotik
  2. Bakteria vaginosis, jangkitan bakteria yang biasa pada wanita mengandung atau wanita yang mempunyai ramai pasangan hubungan kelamin.
  3. Pil perancang
  4. Kanser serviks
  5. Chlamydia atau gonorrhea (STDs), jangkitan kelamin
  6. Diabetes
  7. Sabun wangi, losyen atau mandian berbuih
  8. Jangkitan tulang punggung selepas pembedahan
  9. Penyakit radang tulang punggung
  10. Trichomoniasis, jangkitan parasit disebabkan hubungan kelamin yang tidak selamat.
  11. Atrofi Vagina, penipisan dan kekeringan dinding vagina semasa menopause.
  12. Vaginitis, rasa gatal-gatal disekitar vagina.
  13. Jangkitan kulat.


Elakkan Jangkitan vagina yang boleh membawa kepada keputihan tidak normal

  1. Pastikan vagina sentiasa bersih dengan membasuh menggunakan sabun yang lembut dan air suam.
  2. Jangan gunakan sabun wangi dan pembersih dalaman wanita. 
  3. Selepas ke tandas , sentiasa lap dari depan ke belakang untuk mengelakkan bakteria daripada masuk ke dalam faraj dan menyebabkan jangkitan. 
  4. Pakai underwear yang diperbuat daripada 100 % kain kapas, dan elakkan pakaian terlalu ketat.


Antara penyebab berlakunya keputihan pada seseorang perempuan.

1. Kurang makanan berserat
2. Kadar gula dalam darah tinggi
3. Stress
4. Semasa datang hair
5. Hormon tidak stabil
6. Seluar yang ketat
7. Pakaian dalam basah
8. Penggunaan sabun salah

Ianya juga berkaitan dengan pemakanan seharian seseorang seperti

1. Timun
- meningkatkan hormon estrogen dalam tubuh.
2. Makanan bergoreng yg disalut tepung
- tepung yg berkualiti rendah antara punca
3. Nanas
- vitamin C yang terlalu tinggi dan berlebihan until badan
4. Pasta tomato
- ragi dalam pasta tersebut adalah penyebab jika ambil secara berlebihan
5. Keju
- pengambilan terlalu kerap kerana terlalu banyak kalsium pada keju teraebut iaitu melebihi dos yg diperlukan tubuh badan.

Hampir 85% wanita mengalami masalah keputihan yang juga disebabkan pemakanan dan kebersihan.

Dapatkan produk semulajadi yang di iktiraf dunia yang telah berada di pasaran 160 buah negara semenjak 1978 produk berasaskan herba lidah buaya atau aloevera yang dipercayai ramai dan lebih 3,000 tahun lalu.

Pencegahan dan rawatan semulajadi bersama Forever Living Produk (FLP)
FLP merupakan syarikat pengeluar terbesar alovera dunia ini kerana FLP memiliki ladang terbesar dunia dan semua bahan-bahan diproses secara semulajadi untuk mengekalkan khasiat dan nutrisi herba tersebut.






Produk cadangnya

  1. Forever Pomesteen - campuran herba dan jus delima dan manggis sebagai bahan utama termasuk gel aloevera,7 jenis berry dan madu propolis
  2. Forever Aloevera Gel - Herba lidah buaya terbaik iaitu spesis barbadensis miller membantu mengawal gula dalam darah dan melindungi dan dapat membersih dan membuatkan usus bersih agar dapat menyerap vitamin,mineral dan nutrsi dengan lebih baik. 
  3. Articesea Campuran utama bahan adalah minyak ikan omega3 dan minyak zaitun omega 9 dan tambahan vitamin E, membantu meningkatkan kolesterol baik dalam darah sambil membantu menstabilkan darah
  4. Forever Garlic Thyme - campuran 2 bahan utama iaitu bawang putih dan daun thyme diperkaya dengan bahan-bahan herba terbaik dunia.
  5. Forever Royal Jelly - Makanan ratu lebah yang dijadikan pil agar dapat dicerna dan disimpan dengan khasiat yang lebih tinggi untuk mengawal stress dan berbagai lagi


info lanjut wasap.my/60192830717 man atau wasap.my/60126448260 kakchah

2 Ogos 2017

PENYELIDIKAN DAN PENGEMBANGAN KHASIAT ALOE VERA DI DUNIA

Menurut Kew Garden, pusat kecemerlangan botani kerajaan England, Aloe vera telah digunakan selama berabad-abad dan kini lebih popular dari sebelumnya.

Aloe vera digunakan secara meluas pada hari ini di:

  1. Makanan - ia diluluskan oleh FDA (Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat) sebagai perisa semulajadi
  2. Kosmetik
  3. Makanan tambahan
  4. Ubat-ubat herba


Rekod awal penggunaan Aloe vera oleh manusia berasal dari Ebers Papyrus (rekod perubatan Mesir) dari abad ke -16 SM. Menurut satu kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Dermatologi India, di Mesir purba, mereka memanggil Aloe vera "tumbuhan keabadian." Penulis menambah bahawa tumbuhan tersebut telah digunakan secara terapi selama berabad-abad di China, Jepun, India, Greece, Mesir, Mexico, dan Jepun.


Penyelidik di University of Las Palmas de Gran Canaria, Sepanyol, menerbitkan sebuah kajian dalam jurnal Molekul.Pasukan ini menetapkan untuk menentukan sama ada ekstrak metanol kulit daun dan bunga Aloe vera mungkin memberi kesan yang menguntungkan kepada kesihatan manusia. Para saintis memberi tumpuan kepada aktiviti antioksidan dan antimikoplasma yang boleh diambil.

Mereka melaporkan bahawa kedua-dua bunga Aloe vera dan ekstrak daun mempunyai sifat antioksidan, terutama ekstrak pada daun kulit. Ekstrak pada daun kulit juga memaparkan sifat antimikoplasma.Para penulis menyimpulkan bahawa "Aloe Vera ekstrak dari daun kulit dan bunga boleh dianggap sebagai sumber antioksidan semula jadi yang baik."

Jom like facebook.com/kakchahjelita
Wasap klik www.wasap.my/60192830717 

Rujukan sumber daripada
http://www.medicalnewstoday.com/
Healthline Media UK Ltd, Brighton, UK.MNT is the registered trade mark of Healthline Media
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/
US National Library of Medicine, National Institutes of Health
http://www.naturalmedicinejournal.com/journal/
Journal of the American Association of Naturopathic Physicians, Natural Medicine Journal

22 Julai 2017

TESTIMONIE KAKCHAH KULIT FLAWLESS DENGAN FOREVER POMESTEEN

السلام عليكم ورحمةالله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

Terima kasih banyak kepada semua pengikut blog kakchah hari ni nak bagi testimonie rakan-rakan bisness kakchah dan kakchah sendiri nanti korang kata asyik oragn je sendiri mana kan....so ari ni nak yakinkan korang apa hebatnya produk Forever Living ni ye dak?

Kebanyakan mengamalkan produk secara konsisten selama lebih daripada 5 bulan minum pagi petang la supaya badan boleh menggunakan nutrsi yang terkandung dalam produk tersebut boleh di hadam dan diserap dengan lebih cepat sebab tubuh badan bekerja di dalam setiap hari dan setiap malam...



Produk pomesteen mempunyai nilai ORAC tertinggi dlm semua produk anti oksidan di pasaran memberi anda kepuasan dan nilai tinggi wang anda tak perlu membazir buat pembedahan bagai atau cucuk kologen bagai....Minum je utk keputusan yang cemerlang..

Delima melindungi seseorang dari penyakit kanser, dan ia adalah keperluan bagi wanita menyusui, orang dewasa dan anak kecil. Dan mungkin dari sini kita mengetahui, kenapa Allah Subhanahu wa Ta’ala menyebutkan buah ini dalam kitab-Nya yang agung dan berfirman:

(68). فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ
Di dalam keduanya ada (macam-macam) buah-buahan dan kurma serta delima.

(69). فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ
Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?
(Surah Ar-Rahman 68:69)

Buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.

Buah delima mengurangkan jumlah DOPA-positif melanocytes di dalam epidermis kulit yang menghadapi radang ultraungu (UV).

Buah delima juga mempunyai keupayaan bagi memperbaiki tahap kekeringan dan menjadikannya sebagai bahan aktif yang ideal bagi rawatan muka sama ada untuk tujuan mencerah, menyeri, melembap dan anti penuaan.

Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun dahulu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran). 

Di sini disenaraikan khasiat meminum jus buah delima.
  • MENSTABILKAN PARAS KOLESTROL
  • DELIMA MEMPUNYAI TAHAP ANTIOKSIDAN YANG TINGGI
  • MELAWAN PENYAKIT JANTUNG
  • MERANGSANG TENAGA BATIN
  • MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN
  • MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT DIABITES
  • MENGHALANG KEMASUKAN VIRUS HIV-1 DAN MICROBICIDE
  • MENGELAKKAN KANSER KELENJAR PROSTATE
  • MELAWAN KANSER PAYUDARA
  • MERENDAHKAN TEKANAN DARAH
  • MENGUATKAN KESIHATAN GIGI
  • MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT ALZHEIMER (Nyanyuk)


Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:

وَهُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انْظُرُوا إِلَى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

“Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak, dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.” (Q.S. Al-An’am: 99)


141. وَهُوَ الَّذِي أَنْشَأَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang berjunjung dan yang tidak berjunjung, pohon kurma, tanam-tanaman yang bermacam-macam buahnya, zaitun dan delima yang serupa (bentuk dan warnanya), dan tidak sama (rasanya). Makanlah dari buahnya (yang bermacam-macam itu) bila dia berbuah, dan tunaikanlah haknya di hari memetik hasilnya (dengan dikeluarkan zakatnya); dan janganlah kamu berlebih-lebihan. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan.
(Q.S. Al-An’am: 141)

Anggur disebutkan dalam Alquran sebanyak 14 kali. Salah satunya adalah pada QS. An-Nahl ayat 11 yang berbunyi :

يُنۢبِتُ لَكُم بِهِ ٱلزَّرْعَ وَٱلزَّيْتُونَ وَٱلنَّخِيلَ وَٱلْأَعْنَٰبَ وَمِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

“Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, korma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (QS. An-Nahl : 11)

In sha Allah semoga bermanfaat kepada semua pembaca blog kakchah ini pemakanan tambahan adalah sebagai usaha kita kepada penyembuh seperti yang disarankan dan dicadangkan oleh para nutrisi, sesungguhnya penyembuhan adalah daripada Allah tetapi usaha kita yang tidak pernah jemu mungkin sebagai penyebabnya malah tealh diceritakan di dalam Al-Quran sebagai buah yang berada disurga

Kakchah dan Abg Man memerlukan pengedar di seluruh Malaysia untuk sama-sama bergabung memperkenalkan kebaikan dan khasiat produk ini kepada mereka yang memerlukan dan anda boleh hubungi kami dgn klik link wasap ni

www.wasap.my/60192830717
www.wasap.my/60126448260
JOM LIKE fb.com/kakchahjelita atau fb.com/kakchahflp 

klik untuk senarai pengedar berhampiran anda


Rujuk surah al-quran
http://sultonimubin.blogspot.my/2013/08/ar-rahman-ayat-61-70-dan-terjemah.html
http://sultonimubin.blogspot.my/2012/09/al-anam-ayat-141-150-dan-terjemah.html
https://sepdhani.wordpress.com/tag/kandungan-ayat-99-surah-al-anam/

Rujuk link khasiat delima
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2483323/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3678830/
https://www.nia.nih.gov/alzheimers/clinical-trials/pomegranate-juice-and-memory
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052369/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1118911/

Rujukan buku mengenal hadisth palsu 
https://books.google.com.my/books?id=y8KcXFoU_BYC&lpg=PT25&ots=mJFgO144qy&dq=hadith%20tentang%20delima&pg=PA1#v=onepage&q&f=false


9 Julai 2017

SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA, RAWATAN SEMULAJADI

Ramai yang keliru, setiap kali bahagian sendi sakit, adakah hanya sakit biasa, atau terseliuh, atau sebenarnya yang lebih parah, telah diserang gout. Ini kerana tandanya hampir sama, rasa sakit, bengkak dan kemerah-merahan pada permukaan kulit.


Gout selalunya bermula pada waktu malam, secara tiba-tiba tanpa sebarang warning pun. Dan kesakitan itu akan berpanjangan. Kalau bernasib baik, hanya semalaman, kalau tidak, berhari-hari juga.

4 Simptom Anda Penghidap Gout:

  1. Sakit sendi yang melampau
    Penghidap gout biasanya akan mengalami kesakitan pada bahagian sendi ibu jari kaki, tapi ia juga boleh berlaku pada bahagian kaki, buku lali, siku, tangan, dan juga pergelangan tangan. Sakit yang paling teruk sekali adalah pada 4-12 jam yang pertama
  2. Ketidakselesaan yang berpanjangan.
    Selepas rasa kesakitan yang paling teruk tu reda, anda akan rasa tidak selesa selama beberapa hari dan kadangkala berminggu-minggu. Serangan gout kali kedua dan seterusnya akan menjadi lebih sakit, lebih lama dan melibatkan lebih banyak sendi
  3. Keradangan dan kemerah-merahan
    Bahagian yang terkena gout itu akan menjadi kemerah-merahan, bengkak, lembut dan hangat.
  4. Pergerakan yang terhad
    Penghidap gout akan mengalami kesukaran untuk bergerak berikutan kesakitan yang dialami.


Epal Merah
Malic acid yang terdapat dalam buah epal akan membantu meneutralkan asid uric dalam badan dan seterusnya mengurangkan kesakitan dan keradangan akibat gout.Nutrien dalam epal bukan sahaja memberi manfaat kepada kesihatan anda secara keseluruhan, tetapi juga dapat memberi kesan positif pada gout anda, dengan membantu mengurangkan keradangan dan asid urik yang lebih rendah.

Epal mempunyai kira-kira 14 mg purin setiap 100 gm buah, dan epal bersaiz sederhana beratnya di antara 70 mg - 100 mg. Jadi, "epal sehari" boleh dimakan dengan mudah sebagai sebahagian daripada diet gout purine-restricted. Produk Apple seperti epal kering, jus epal, sos epal, dan cuka sari apel, juga rendah purin, dan boleh dimasukkan juga.


Buah Ceri
Terkenal dengan sifat anti-oksidannya. Ceri juga mengandungi anthocyanins yang boleh mengurangkan keradangan. Bagi pesakit gout, sehari disyorkan untuk mengambil 15-20 biji ceri. Untuk dapatkan hasil yang terbaik, amalkan mengambilnya pada awal pagi.

Khasiat Madu untuk penyakit asam urat:
Menetralkan dan mengeluarkan asid urik berlebihan
Penyebab utama tingginya kadar asid urik dalam tubuh adalah akibat makanan yang mengandung tinggi zat purin. Dan madu mempunyai kandungan seperti gula fruktosa, sukrosa, maltosa, dan glukosa. Dimana kandungan-kandungan itu dapat mengurangkan purin dalam tubuh. Sehingga secara tidak langsung kadar asid urik akan turun.
Menghancurkan asid urik di persendian
Kandungan antioxidants yang ada dalam madu, terbukti dapat menghancurkan asid urik di sekitar persendian. Sehingga sakit sendi akibat peradangan itu akan sembuh secara semulajadi.
Meningkatkan kerja dan fungsi ginjal
Madu memang sudah terkenal sebagai salah satu bahan semulajadi yang baik untuk ginjal. Sebab, kandungan yang ada dalam madu ini mampu meningkatkan kerja ginjal dalam menyerap kadar asik urik dari sisa metabolisme dan dikeluarkan melalui urin. Sehingga, kadar asid urik dalam badan akan kembali normal.

Untuk memudahkan pengambilan bahan-bahan semulajadi dan bebas daripada bahan kimia dan cepat kita boleh dapatkan semua ini dengan membeli produk supliment daripada Forever Living yang kesemua bahan semulajadi ini diproses dan di botolkan dengan syarat-syarat yang ketat dan sebab itulah produk ini telah diterima masuk ke 160 buah negara dan telah melepasi banyak syarat kelulusan produk untuk semua agama dan ianya memudahkan kita mendapatkannya dan tanpa perlu memproses dan menyimpan dengan qunatity yang banyak kerana semua produk Forever Living telah distabilkan dengan aloevera dan memudahkan kita untuk menyimpan dan membawa kemana sahaja.


Produk cadangan untuk mereka adalah Royal Jelly, Aloe Berry Nectar, Articsea dan vitamin C semua produk diproses dan lulus semua ujian bahan kimia dan halal antarabangsa dan juga lulus kosher lab kerana itu Forever Living telah terjual di lebih 160 negara semenjak 1978 lagi


BAHAYA LEMAK VISCERAL DAN CARA SEMULAJADI MENGHAPUSKANNYA

Badan kita memerlukan sedikit kuantiti lemak dalam badan kita untuk memelihara suhu badan dan organ, tetapi lemak yang berlebihan boleh mendedahkan kita kepada risiko penyakit tidak berjangkit seperti kencing manis (diabetis malitus), darah tinggi (hypertension), angin ahmar (stroke) seterusnya kegagalan fungsi organ dalaman lain seperti hati dan buah pinggang.Obesiti bukan sahaja diukur daripada kadar berat badan yang berlebihan, tetapi lebih mudah jika saya terjemahkan obesiti itu adalah "masalah lemak yang berlebihan di dalam badan".


Lemak visceral, juga disebut lemak intra abdomen, yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak akan di metabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol dalam darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan anda. Ianya membaluti hati, jantung, usus, ginjal, hempedu dan lain-lain vital organ yg menjadi punca pada masalah jantung, diabetes, stroke, darah tinggi dan lain-lain.



Penyelidikan telah menunjukkan bahawa mereka dengan lemak visceral lebih berisiko terhadap penyakit jantung, stroke, diabetes dan hipertensi.Pengambilan pelbagai jenis makanan dengan jumlah kalori yang tinggi, semestinya terdapat lemak terutamanya lemak tepu (saturated fat) dan karbohidrat tinggi GI (glycemic index) seperti gula.Sumber tenaga seperti ini yang tidak diperlukan oleh badan (apabila jumlah kalori yang diambil melebihi daripada jumlah yang diperlukan) akan ditukar kepada lemak dalam badan.

Mengapa Lemak Viseral sangat berbahaya?
Lemak viseral ini akan dicernakan oleh hati dan ditukar kepada kolestrol ia tidak boleh diserap dalam darah tetapi akan dibawa ke seluruh badan oleh lipoprotein dalam saluran darah. Low density lipoprotein (LDL atau dikenali sebagai kolestrol tidak baik) dan high density lipoprotein (HDL atau dikenali sebagai kolestrol baik). HDL yang tinggi dalam darah dapat melindungi kita daripada risiko penyakit jantung. Tetapi jika kadar LDL yang tinggi dalam darah boleh menyebabkan saluran darah kita menjadi sempit atau tersumbat.

Bagaimana mengetahui sama ada tahap lemak viseral tinggi atau tidak?
Terdapat beberapa cara untuk mengetahui kadar lemak viseral dalam badan kita.



1. Pengiraan Indeks Berat Badan (BMI)
menggunakan formula BMI=berat(kg)/tinggi kuasa dua (m2)
BMI = kurang daripada 18.5
BMI = 18.5-24.9 normal
BMI = 25 - 29.9 lebih berat badan (overweight)
BMI = lebih daripada 30 (obese)

2. Menggunakan Karada Body Composition Monitor
Bacaan yang diberikan oleh mesin ini adalah 99% tepat (accurate) kerana mesin ini dicipta melalui teknologi oleh Omron . Lebih mudah kerana kita boleh mengukur lemak viseral walaupun dari ruang tamu rumah kita sendiri! Imbasan dilakukan melalui saraf yang terdapat pada tapak kaki seperti kaedah akupuntur oleh ahli2 perubatan purba Cina. Ketahuilah nilai bacaan lemak viseral anda dan pastikan kesihatan anda terjamin untuk masa depan yang lebih indah bersama keluarga. 

Bagi setiap imbasan kami akan sertakan dengan konsultasi penyelesaiannya dan akan dipantau selama 9 hari bersama beberapa produk supliment yang menyokong membuang dan menghindar lemak dan toksin dalam tubuh yang masuk melalui makanan kita setiap hari. PESANAN KAMI, kesihatan amat berharga pada kita dan masa terbaik untuk menjaga kesihatan ialah sewaktu kita masih memilikinya ingat risiko penyakit boleh berlaklu kepada sesiapa sahaja muda atau tua.

demo menunjukan bagaimana omega3 dan aloevera berfungsi membantu kesihatan kita



Anda boleh klik link ini untuk wasap kami klik www.wasap.my/60192830717
atau tetapkan waktu untuk kami membantu mengawal dan memantau pemakanan seimbang bersama produk supliment yang banyak membantu mereka menurunkan berat badan dan mendapatkan berat ideal dan seimbang sudah di pasarkan di selurh dunia di lebih 160 buah negara dan sudah lebih 39 tahun berada dipasaran dunia. Jepun adalah pengguna tertinggi produk aloevera di dunia 



Pengiktirafan antarabangsa produk Forever Living


1 Julai 2017

CABARAN UMAT NABI MUHAMMAD S.A.W DENGAN HARTA DAN KEMEWAHAN DUNIA

Nabi SAW mengingatkan kita bahawa : 
إن لكل أمة فتنة  , وفتنة أمتي المال
Ertinya : "Sesungguhnya bagi setiap umat itu cabaran dan ujian, dan ujian bagi umatku adalah harta" ( Riwayat At-Tirmizi, no 2337 ; Ibn Hibban , Al-Hakim : Sohih menurut Al-Hakim dan disepakati Az-Zahabi. Hasan Menurut Tirmidzi)

Al-Qaradawi mengatakan, godaan harta bukan pada mengumpul dan mendapatkannya melalui cara yang halal dan menjaga kewajiban agama, tetapi adalah dalam ke'gila'aan mendapatkannya, mencarinya dan menyimpannya walaupun dari jalan yang haram. Selain itu, ia juga tidak endah untuk membelanjakannya walaupun dengan cara yang haram asalkan berbaloi menurut aqalnya, tiada pertimbangan halal dalam hatinya.
Sebagaimana yang digambarkan oleh Allah, salah satu tanda kehilangan keberkatan dalam perolehan harta adalah :-

 أَن كَانَ ذَا مَالٍ وَبَنِينَ  , إِذَا تُتْلَى عَلَيْهِ آيَاتُنَا قَالَ أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ
Ertinya : Kerana dia mempunyai (banyak) harta dan anak, lalu  apabila dibacakan kepadanya ayat-ayat Kami, ia berkata: ""(Ini adalah) dongeng-dongengan orang-orang dahulu kala.( Al-Qalam : 14-15 )

Inilah sikap kebanyakan hartawan dan jutawan Muslim (yang bukan Muslim sudah tentu bukan fokus kita) di seluruh dunia. Apabila mereka berada di puncak kekayaan, ramai di antara mereka tidak memandang penting kepada unsur keberkatan, halal dan peraturan dan hukum yang telah ditetapkan oleh Allah, kerap kali mereka anggap perbincangan seperti ini adalah kuno dan ketinggalan zaman.
Menurut Syeikh Ibn Asyur ayat dari surah Kahfi di atas mengingatkan kita betapa perlunya kita menyedari amal soleh dan keberkatan adalah lebih perlu diutamakan dari harta banyak tanpa halal. Jadi dalam konteks ini, walaupun anda mendapat untung yang banyak ia belum pasti lagi menggembirakan anda di barzakh kerana ia mungkin sesuatu yang haram. 

Firman Allah dalam Surah Al-Khafi
الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا
Ertinya : Harta dan anak-anak adalah perhiasan kehidupan dunia tetapi amalan-amalan yang kekal lagi saleh adalah lebih baik pahalanya di sisi Tuhanmu serta lebih baik untuk menjadi harapan" ( Al-Kahfi : 46 )

Jika pertimbangan keduniaan menguasai diri, ia adalah suatu tanda dan bukti  umat Islam sudah semakin hilang sensitiviti terhadap kebenaran alam barzakh dan akhirat. Sesuatu yang haram dan syubhat amat zalim kepada Allah SWT walaupun amat menarik di sisi mata dan hati manusia.
Allah mengingatkan kita lagi bahawa :

انظُرْ كَيْفَ فَضَّلْنَا بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَلَلآخِرَةُ أَكْبَرُ دَرَجَاتٍ وَأَكْبَرُ تَفْضِيلاً
Ertinya : "Perhatikanlah bagaimana Kami lebihkan sebahagian dari mereka atas sebahagian (yang lain dalam perolehan harta). Dan pasti kehidupan akhirat lebih tinggi tingkatnya dan lebih besar keutamaannya." ( Al-Isra : 21 )

29 Jun 2017

APA KEISTIMEWAAN ALOEVERA DAN FOREVER

As salamu alaikum semua
Bism,illah hir rahman nir rahim semoga semua pembaca berada dalam keadaan sihat-sihat selalu hendakNya 

Aloevera keistimewaan dan khasiatnya

Aloevera atau lebih dikenali daun lidah buaya kebanyakan orang di Malaysia hanya mengenalinya sebagai satu bahan rawatan dan mencantikkan kulit dan rawatan kecamasan untuk luka-luka ringan dan sering di gunakan seluruh orang di Malaysia tetapi ramai yang tidak tahu bahawa daun lidah buaya ni telah diguna pakai lebih daripada 6,000 tahun dahulu di zaman nabi-nabi sebelum Nabi Muhammad Rasullulah s.a.w dan bukti menunjukan bahawan penggunaanya adalah sekitar zaman Nabi Musa A.S

Lukisan menunjukan penggunaan lidah buaya di zaman tersebut

TAHUKAH ANDA?
Daun lidah buaya boleh di makan dan dijadikan makanan tambahan yang berkhasiat dan dapat membantu mengatasi beberapa jenis masalah kesihatan di dalam tubh manusia dengan meminum gel lidah buaya tersebut cumanya kita mesti mengenali spesis tersebut sebelum mengambilnya untuk dijadikan minuman herba kerana terdapat lebih 200jenis spesis daun lidah buaya di dunia ini yang dikenali.

Disini ada beberapa testimoni daripada pelanggan dan rakan kongsi kakchah di seluruh Malaysia dan ada banyak lagi daripada rakan-rakan bisnes kakchah yang lain

1. Masaalah ruam pada bayi

2. Masalah kesihatan dalam wanita dan berat badan berlebihan 

 
3. Mengatasi masalah kulit sensitif pada wajah bayi kembali pulih

 4. Masaalah kesihatan dalaman tubuh badan 

5. rawatan kulit muka kesan daripada kemalagan jalan raya


6. Masaalah kulit muka 

7. Membantu mengatasi masaalah berat badan dan boroi

8. Rawatan luka pada kaki pesakit kembali sihat

9. Masaalah ruam pada kulit wajah baby/bayi
  
Antara beberapa bukti dan testimoni daripada pelanggan kami dan mereka sangat berpuashati dengan produk aloevera Forever Living Product.

Kami yakin dan percaya bahawa semua penyembuhan dan pengubatan adalah kuasa dan kehendak Allah dan kita di ajar dan di suruh mencari penawar dan rawatan dari berbagai sumber bukan hanya berserah dan menunggu takdir yang datang dan seharusnya kita dinasihat dan disuruh bertawakal selepas segala usaha telah dan sedang lakukan ketika ini.

Rujukan link daripada beberapa pusat 
3. Shelton M. Aloe vera, its chemical and therapeutic properties. Int J Dermatol. 1991;30:679–83.[PubMed]
4. Chithra R Sajithlal GB, Chandrakasan G. Influence of aloe vera on collagen characteristics in healing dermal wounds in rats. Mol Cell Biochem. 1998;181:71–6. [PubMed]

Google+ Followers