• Daftar Pengedar/Usahawan

    Pengedar dan usahawan aloevera diperlukan, anda berminat menjadi usahawan dan bekerja tanpa tekanan kami sedia membantu anda sebagai usahawan Forever living. Forever Living adalah perniagaan global dan anda pasti puas hati dan gembira di Forever Living

  • SEJARAH FOREVER LIVING

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • Forever Global Bisnes

    Sudah berada di pasaran 160 buah negara, anda layak menerima bonus cek dari jualan Forever Living seluruh dunia setiap tahun tanpa tekanan dan juga layak.

  • Terdapat lebih daripada 400 produk

    Kami mempunyai produk lebih daripada 400 jenis terdiri daripada madu,nutrisi dan produk berasaskan aloevera yang menjadi tarikan dan produk terlaris di dunia

  • Kesihatan Adalah Tanggung Jawab Kita

    Anda dan kita semua wajib menjaga kesihatan agar dilihat kuat dan bersemangat, kita berkongsi kebaikan kepada semua agar menjaga kesihatan dengan berkongsi ilmu

Membantu kulit anda melembabkannya secara semulajadi

FOREVER R3 = RETAIN, RESTORE & RENEW

R3 Factor® Skin Defense Creme adalah kombinasi gel Aloe Vera yang stabil yang kaya dengan , kolagen larut dan asid alfa-hidroksi, ditambah dengan vitamin A dan E, yang penting untuk kulit yang sihat. Membantu kulit anda  melembabkannya secara semulajadi, MENGEMBALIKAN daya tahan dan MEMPERBAHARUI penampilan kulit dengan R3 Factor® Krim Pertahanan Kulit.



Forever Alpha-E Factor


Ini adalah antara salah satu ejen pengisian semula kulit terbaik berada dipasaran. Ia adalah cairan emolien ringan yang mengandungi gel aloe vera, vitamin A, C dan E (yang semuanya antioksidan kuat), minyak borage dan bisabolol. Cairan antioksidan ini direka untuk memerangi kerosakan radikal bebas yang menyebabkan 80% kerosakan kulit.

Antara khasiat dan kebaikannya;


  1. Memberikan kulit agar penampilan yang lebih muda dengan melembapkan kulit dari dalam untuk memberikan kesempurna agar lebih lembut dan gebu.
  2. Vitamin E melindungi membran sel sel kulit daripada kerosakan oleh radikal bebas.
  3. Vitamin A meningkatkan keanjalan kulit, mengurangkan kerentanannya untuk merosakkan dengan regangan.
  4. Vitamin C juga meningkatkan keanjalan dan melangkah lebih jauh untuk mencegah pembentukan tisu parut.
  5. Lecithin dalam Forever Alpha-E Factor meningkatkan keanjalan kulit sangat bermanfaat untuk menghalang penuaan kulit.
  6. Akhirnya, minyak borage Borage mengembalikan kelembapan kulit, dengan itu akan menormalkan dan mengimbangi kulit kering manakala Bisabolol adalah penting untuk menenangkan kulit sensitif.



Semua komponen ini berfungsi secara sinergi untuk membaiki kulit yang rosak yang merupakan ciri khas tanda regangan dan bekas luka.

Aloe Moisturizing Lotion

Aloe Moisturizing Losion mempunyai sifat humectant dan pelembab yang luar biasa, dan ia diperkaya dengan lidah buaya, kolagen dan elastin, semuanya penting untuk kulit agar lembut dan elastik.



  1. Aloe vera mempunyai kuasa penembusan yang tinggi iaitu menembusi lapisan kulit 4x lebih cepat daripada air. Ia mempunyai keupayaan unik untuk memindahkan air jauh ke dalam tisu kulit, menjadikan ia sebagai agen penghidratan dan pelembab yang sempurna.
  2. Salah satu sifat yang paling penting dalam Lotion Moisturizing Aloe ialah ia merangsang pembahagian sel dan mempercepat pertumbuhan semula tisu. Ini sangat penting kerana sel-sel kulit yang rosak oleh peregangan dan kecederaan (stretch marks dan parut) boleh diganti dengan cepat.
  3. Seperti yang anda tahu sekarang, sel-sel epidermis diperbaharui setiap 28 hari memberi atau mengambil. Aloe vera dalam Losyen Pelembap Aloe melalui kesan langsung pada faktor divisi sel, mempercepat granulation tisu kulit, sehingga menyebabkan pertumbuhan semula sel-sel yang lebih cepat.
  4. Aloe juga mengaktifkan dan meningkatkan fungsi fibroblas, yang merupakan sel penghasil kolagen. Kulit yang kaya dengan kolagen dan elastin adalah lebih anjal dan kurang terdedah kepada kerosakan daripada pengembangan pesat dan regangan.


Manfaat lain Losyen Pelembap Aloe termasuk: mengawal paras pH kulit; menghalang pendaraban bakteria, virus dan kulat; bertindak sebagai ejen anti-radang dan orang yang teliti; dan melebarkan saluran darah untuk meningkatkan aliran peredaran.

Share:

Tiga Teknik dalam Psychology Seni Membaca Tabiat Manusia


Teknik Pertama. Perhatikan Isyarat Bahasa Tubuh

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa kata-kata hanya mencakup tujuh peratus daripada cara kita berkomunikasi manakala bahasa badan kita (55 peratus) dan nada suara (30 peratus) mewakili yang lain. Di sini, teralu memberi tumpuan untuk membaca isyarat bahasa badan adalah  terlalu sukar. Jangan terlalu kuat menganalisis. Bersenang-senang, duduk, dan sentiasa memerhati.


Teknik Kedua. Dengar Intuisi Anda

Anda boleh menyesuaikan dengan seseorang di luar bahasa badan dan kata-kata mereka. Intuisi adalah perasaan anda, bukan apa yang dikatakan oleh kepala anda. Ini maklumat nonverbal yang anda lihat melalui imej, ah-has, dan pengetahuan tubuh, bukannya logik. Sekiranya anda ingin memahami seseorang, apa yang paling penting adalah siapa orang itu, bukan perangkap luarnya. Intuisi membolehkan anda melihat lebih jauh daripada yang kita nampak untuk mendedahkan perkara-perkara yang lebih banyak.

Teknik Ketiga. Tenaga Emosi Sense

Emosi adalah ungkapan yang menakjubkan dari tenaga kita, "getaran" yang kita berikan. Kami mendaftarkan ini dengan intuisi. Sesetengah orang merasa senang berada di sekitar mereka ini dapat meningkatkan mood dan kecergasan anda. Setengah yang lain merasa bosan atau lemah anda secara naluriah merasakan yang sama. "tenaga halus" ini boleh dirasakan beberapa inci atau kaki dari tubuh badan anda, walaupun ia tidak dapat dilihat. Dalam perubatan Cina ia dipanggil "chi" iaitu daya hidup yang penting untuk kesihatan.

Sumber Judith Orloff, M.D., is an assistant clinical professor of psychiatry at UCLA and the author of The Empath's Survival Guide.
Share:

DAFTAR AHLI FOREVER LIVING PRODUK (ALOEVERA GEL)

Assalamualaikum semua

Terima kasih kepada yang melawat blog kakchah, ok nak tau camna daftar ahli Forever Living? Kepada semua pembaca yang berkeinginan menjadi ahli Forever Living anda boleh klik http://wasap.my/60192830717 serta maklumat diri dan pasangan anda.


Maklumat yang diperlukan wasap ya jangan pos disini....

1. Nama anda
2. No IC
3. Alamat surat menyurat
4. email
5. Nama pasangan
6. No IC pasangan

Belian dengan produk sudah melayakan anda menyertai kami sebagai ahli Novus dengan diskaun 15% semua produk Forever Living di seluruh dunia, syarikat telah berada di 162 buah negara setakat tahun 2017 dan anda layak untuk 15% diskaun sebagai ahli berdaftar.

Diskaun 15% berlanjutan selamanya selagi anda membeli produk Forever Living di mana-mana center di Malaysia, Singapura dan Brunei atau dimana-mana center Forever Living di dunia.

Pendaftaran berlaku serta-merta melalui kaunter atau secara online, bab ni kakchah akan uruskan bersama suami dan semua penghantara produk adalah melalui parcel poslaju atau citylink ke mana-mana alamat.

SEMUA HARGA PRODUK FOREVER LIVING TIADA PERUBAHAN DI SEMENAJUNG MAHUPUN SABAH DAN SARAWAK.

Anda dan semua rakan-taulan juga sudara-mara akan menikmati harga yang sama seperti di semenanjung Malaysia kecualil belian di Brunei dan Singapura.

Harga sebotol Aloevera Gel (1liter) RM 95.40 sebelum diskaun sama seluruh Malaysia.

Kepada anda yang masih belum mendaftar ahli adalah dinasihatkan agar mendaftar terus bersama kakchah menerusi wasap.my/60126448260 atau wasap.my/60192830717 

Bank transfer/bankin ke acc  kakchah atau abg man

1. BANK SIMPANAN NASIONAL
2. BANK CIMB
3. BANK MAYBANK

Kepada yang belum amal produk Forever Living anda boleh membeli aloever gel + articsea sebagai produk untuk detox usus(perut) dan salur darah anda, anda akan alami perbezaan dari segi tenaga dan nafas anda semakin baik...takde mengah-mengah lagi

Mengah-mengah ni tanda-tanda awal lebihan kolesterol dalam darah termasuklah di salur jantung, ini menyebabkan jantung kekurangan oksigen.

Aloever gel (1 liter)
+
Articsea (60 softgel)
Detox set rm190 termasuk free keahlian
ahli diskaun 15% semua produk sah seluruh Malaysia 


2 produk tersebut dengan harga rm190.00 anda dapat keahlian percuma, produk articsea (omega3+omega9) dan automatik diskaun semua produk.

Lihat demo produk dalam blog ini klik
http://kakchahjelita.blogspot.my/demo

Daftar melalui pengedar kami yang berhampiran anda di seluruh Malaysia
Klik link di bawah untuk mendapatkan no talian 



Share:

BAGAIMANA MENJANA PENDAPATAN BERSAMA FOREVER LIVING

As salam semua pembaca blog kakchah 

Hari ni nak cite tentang bagaimana untuk menjana pendapatan bersama bisnes Forever Living dan kenapa ianya mudah dan berbaloi-baloi.




Pertama
Menjadi pengguna dan berkongsi kebaikan dan khasiat produk-produk kepada semua orang di sekeliling kita, amalkan sendiri rasainya dan bercerita manfaat yang di perolehi dengan produk Forever Living.

Antara produk yang menjadi viral atau popular di dunia sekarang adalah produk kecantikan dan pengurusan berat badan yang mana ianya amat popular bukan hanya produk Forever Living tetapi kebanyakan produk di dalam pasaran di Malaysia mahupun di luar negara. 

Forever Living mempunyai produk-produk yang dinyatakan seperti diatas dan sangat popular di seluruh dunia dan telah pun di gunakan di 160 buah negara. Produk di iktiraf organic dan semulajadi, telah mendapat berbagai pengiktirafan dari berbagai agensi antarabangsa kerana itu ianya berada di merata dunia.

* rujuk Siapa Forever Living untuk sijil dan pengiktirafan

Kedua
Daftar sebagai pengedar VIP dan anda akan dapat 35% diskaun semua produk Forever Living dan dengan itu anda layak mendapat semua insentif di seluruh dunia. Kelebihan ini anda gunakan untuk memperkenalkan juga kepada mereka untuk sama-sama daftar sebagai pengedar samada untuk belian sendiri atau berkongsi dengan rakan-rakan lain.

Pengedar boleh menaja seberapa ramai yang anda mahu ini membolehkan anda mendapat komisyen sebagai penghargaan syarikat kerana memperkenalkan produk kepada orang lain. Bayaran ini akan dibayar terus kepada akaun bank anda setiap tengah bulan sebagai komisyen daripada barangan yang beli orang mereka yang berdaftar sebagai ahli/VIP ayng anda perkenalkan.

Ketiga
Untuk menjadi pengedar anda perlu membuat belian sebanyak rm1,550.00 sebagai tanda komitment anda untuk mendapatkan diskaun 35% tersebut dan hanya di lakukan sekali sahaja atau mengikut keperluan anda tanpa perlu simpan stok belian ulangan untuk kekal diskaun tersebut...TIDAK PERLU MAINTAIN BELIAN 

Perlukan modal untuk membuat belian sebagai pengedar? Sebagai cadangan, anda hanya perlu kumpulkan wang simpanan setiap bulan dan buat belian sekali gus bagi memudahkan anda kakchah ada membuat beberapa plan untuk lakukan dalam masa 2 minggu tanpa perlu keluar modal sendiri....WAHH BAGAIMANA YA jom wasap.my/60126448224 atau wasap.my/60192830717 

Perkenalkan simpanan kutu-kutu yang diwakili oleh beberapa orang di kalangan rakan-rakan anda dengan simpanan rm155/orang selama 10 bulan mereka adalah rakan-rakan anda yang sebelum ini adalah pengguna produk Forever Living yang anda perkenalkan kepada mereka sebelum ini.

Anda mestilah orang pertama penerima kutu-kutu sebab anda mesti VIP dahulu dan kemudian ahli yang berikutnya sehingga cukup 10 orang ini bermakna anda mempunyai 9 orang gerenti ahli VIP dalam rangkain anda.

Komisyen untuk anda dengan 9 VIP x rm344 = rm3,096.00 

Menarik bukan dan jumlah ini adalah kiraan dari harga jualan asal harga produk iaitu RM1,720 x 20% (komisyen VIP) = RM344.00

Ahli yang berdaftar hanya perlu membayar rm1,550.00 seperti iaitu selepas diskaun 15% harga asal produk termasuk 6% GST.

Kiraannya seperti ini

Asal RM 1,720.00
+ GST(rm103.20) = RM 1,823.20

Ahli membeli RM 1,549.72 selepas diskaun 15% harga ahli

Keempat
Pengedar VIP layak untuk mendapat bukan hanya komisyen 20% tetapi belian juga sudah diskaun 35% ini memberi keuntungan yang lebih jika anda terus berkongsi produk bersama orang lain. Anda juga layak untuk mendapat insentif berupa produk free dengan menukar kupon yang di beri setiap 3 bulan sekali sekiranya anda sering membeli dengan berkongsi dengan rakan-rakan anda dan keluarga.

Selain kupon anda juga boleh dapat barang percuma seperti flask air (jenama Pierra Cardine) , Beg Toileteri ( Pierrra Cardine) , Cover pasport kulit dan cabin bag (20liter) secara percuma hanya dengan mempromosi kepada rakan-rakan atau sesiapa sahaja buat belian di mana-mana center 

ANDA DAPAT KOMISYEN DAN UNTUNG TERMASUK HADIAH-HADIAH DAN KUPON TADI SECARA PERCUMA..... UNTUNG DAPAT 35% KOMISYEN DAPAT 20% KUPON DAPAT PRODUK FREE BELI DAN JUAL DAPAT HADIAH-HADIAH PERCUMA .....

Kelima
Berbagai-bagai lagi insentif yang menunggu anda jika rangkaian anda berkembang dengan pesat secara automatik bilamana produk tersebut bercakap juga dan anda menikmati kebaikannya/keseronokannya...BAGAIMANA ? wasap segera kakchah sedia berkongsi ilmu bersama anda yang juga ingin berjaya 

BAGAIMANA YA jom wasap.my/60126448224 atau wasap.my/60192830717 

SET DETOX DAN VIRAL DI MALAYSIA DAN JUGA DUNIA

PERKENAL KEPADA 9 ORANG 

CONTOH PULANGAN KEUNTUNGAN DAN KOMISYEN YANG ANDA AKAN DAPAT

SEPERTI RAJAH DIATAS
JUMLAH ANDA DAPAT = RM 1,293.00 / BULAN


Share:

INTERNET MEDIUM MENJANA PENDAPATAN ONLINE

As salamualaikum dan selamat tengahari semua pembaca di blog dan facebook


Hari ni nak cerita sikit tentang bagaimana menggunakan telefon dan internet untuk perniagaag sambilan....boleh jadi ke? mari kita lihat satistik pengguna internet dan talifon pintar di Malaysia.

Malaysian Internet Exchange (MyIX) mengumumkan statistik penggunaan internet di Malaysia bagi tahun 2014.

Sejak 2012, Malaysia menyaksikan lonjakan setiap tahun bagi penggunaan internet jalur lebar. Bagi tahun 2013-2014, sebanyak 760,331 Mbps jumlah pengunaan internet di Malaysia. Peningkatan ini adalah sebanyak 218%, berbanding tahun 2012-2013 sebanyak 230,632 Mbps sahaja.




Google Barometer 2014 menyatakan lebih 51% pengguna di Malaysia menggunakan telefon pintar untuk mengakses internet, dan 42% pula membuat pembelian dalam talian melalui peranti mudah alih. Tambahan lagi, 73% belia berusia 18-24 tahun menggunakan internet setiap hari. Kumpulan kedua terbanyak pula berumur 35-44 tahun sebanyak 63% pengguna.

Daripada laporan diatas menunjukan rakyat Malaysia nie memang suka tengok handfon baik dirumah, sekolah,pejabat,kedai malah ada yang membawa hingga ke tandas ini memang diakui oleh semua orang di dunia sekarang. Bermacam-maccam kerenah dan kejadian berlaku samada baik mahupun buruk.

Blog dan facebook kedua-dua medium tersebut adalah sumber rujukan ramai pengguna internet mendapatkan maklumat baik untuk agama,kesihatan, kewangan,hobi atau sebagainya.

blog kakchah sahaja mempunyai 70% pengguna mengakses blog dengan menggunakan android phone. Kedua-dua medium internet tersebut berbeza dari segi fungsi dan keupayaanya. Nanti kita bincang ya!!

Sumber pendapatan melalui internet dengan menggunakan berbagai media, dengan berlakuknya perubahan ekonomi dan masyarakat ketika ini baik di Malaysia mahupun di dunia maka ramai yang mendapatkan alternatif baru untuk mendapatkan sumber aarau bahan keperluan mereka melalui internet.

Peluang ayng datang tak semestinya baik dan tidak semestinya tidak untung. Kita sebagai pengguna dan kadangkala usahawan walaupun kecik seharusnya peluang yang baik tidak boleh dilepaskan begitu sahaja...kita bermula sekarang orang hanya lihat dan bila orang bermula kita sudah pun berjaya. Dunia internet adalah sumber maklumat baik dan tidak baik yang pastinya menjadi tumpuan pengguna telefon pintar seluruh dunia.

KAKCHAH bermula ketika ramai orang tidak kenal produk kakchah perkenalkan sehingga kini masih terdapat ramai lagi tertanya-tanya tentang poduk tersebut...KENAPA? sebabnya 

Kumpulan umur 45tahun keatas adalah pengguna internet paling sedikit berbanding kumpulan umur yang lain. Perniagaan yang dijalankan daripada kata-kata orang kepada oragan lain dalam kumpulan mereka adalah lebih berkesan kerana kita juga akan lebih bertanya dan mendapatkan maklumat daripada orang-orang yang terdahulu. Cipta sesuatu  pusat pengumpulan maklumat yag baik untuk sama-sama mendapat manfaat akan menghasilakan perniagaan yang menguntungkan.



Sifat manusia suka bercakap dan bercerita tentang manusia lain sebagai contoh mengumpat orang satu perkara yang ramai mereka tidak suka tetapi ianya tetap berlaku dalam masyarakat kita mahupun di dunia. Maklumat yang betul dan disertai dengan bukti kenyataan tersebut pasti meyakinkan ramai orang kerana kita lebih percaya kepada keluarga, rakan sekerja, jiran tetangga atau sesiapa shaja yang rapat dengan kita...ANDA SETUJU...

Sebagai contoh; "Kakchah beli barang murah di kedai simpang sini-sini atau kakchah makan di restoran sini-sini jauh la sikit tapi memang sedap gilerrr"

Mereka yang dengar pasti terpesona untuk pergi, lihat dan cuba perkara tersebut hanya dengan mendengar maklumat yang disampaikan tersebut...sebabnya orang yang tercerita itu adalah orang yang rapat dengan anda atau mungkin juga mereka adalah orang yang anda suka dan hormat dengan mereka.

Bagaimana nak mempengaruhi mereka ? Nanti kita sambung lagi yek


Share:

KUASAI 5 CARA SEORANG JUTAWAN BERFIKIR

Semua orang ingin menjadi kaya – mencapai kebebasan kewangan dan gaya hidup yang bebas. Kuasa membeli pada zaman kini pula semakin kurang. Antaranya kerana berlaku penurunan nilai matawang atau lebih dikenali sebagai inflasi.

Berikut adalah 7 perkara yang dilatih sebelum kita mahu jadi orang kaya.


1. Jangan lakukan kerana wang
Wang bukan sesuatu motivasi yang bagus untuk melakukan sesuatu. Bagi umat Islam, wang dipercayai adalah antara perkara yang tidak bersifat kekal. Antara pemikiran orang kaya, mereka bukan seorang yang pentingkan diri sendiri.

Sebaliknya, mereka adalah orang yang akan mengagihkan kekayaan mereka kepada orang yang memerlukan. Apa yang mereka dapat, mereka akan beri semula kepada komuniti. Seperti kata pepatah,

“  Hidup adalah untuk memberi.  ”

2. Bersyukur
Kita mungkin mampu bersabar, namun sedikit sekali antara kita yang mampu bersyukur. Orang biasa lebih mudah mencari perkara untuk dirungutkan, namun orang kaya memilih untuk mensyukuri apa yang mereka ada.

Apabila kita fokus pada yang kita tidak ada, kita tidak akan pernah rasa puas dan mencukupi.

3. Jauhi perkara negatif
Fikir negatif lebih mudah daripada positif betulkan ? Penting untuk kita kendalikan pemikiran kita supaya sentiasa berfikiran positif dengan membayangkan apa yang kita mahu dalam kehidupan ini.


4. Gunakan bakat anda
Bakat dan kemahiran adalah dua perkara beza. Andai kita tahu mencipta/reka baju, maka pergi ke kelas-kelas berkaitan cara mencipta/menjahit baju yang disukai pelanggan untuk meningkatkan kemahiran kita.

Tiap servis akan digunakan oleh orang lain. Penting kita lakukan perkara yang boleh membantu menyelesaikan masalah orang lain.

5. Ketakutan dan kebimbangan
Ketakutan dan kebimbangan adalah antara pembunuh senyap seseorang daripada menjadi orang kaya. Ia juga sinonim dengan suara kecil atau aktiviti sabotaj diri.

Usahakan untuk sentiasa mencari sesuatu yang akan menginspirasikan, berdoa, meletakkan pergantungan dengan Allah semata-mata.
Share:

EAGLE MANAGER RETREAT












Share:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.