ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

  • Pengedar/Usahawan Daftar disini

    Pengedar dan usahawan aloevera diperlukan, anda berminat menjadi usahawan dan bekerja tanpa tekanan kami sedia membantu anda sebagai usahawan Forever living. Forever Living adalah perniagaan global dan anda pasti puas hati dan gembira di Forever Living

  • SEJARAH FOREVER LIVING

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • Forever Global Bisnes

    Sudah berada di pasaran 160 buah negara, anda layak menerima bonus cek dari jualan Forever Living seluruh dunia setiap tahun tanpa tekanan dan juga layak.

  • Terdapat lebih daripada 400 produk

    Kami mempunyai produk lebih daripada 400 jenis terdiri daripada madu,nutrisi dan produk berasaskan aloevera yang menjadi tarikan dan produk terlaris di dunia

  • Kesihatan Adalah Tanggung Jawab Kita

    Anda dan kita semua wajib menjaga kesihatan agar dilihat kuat dan bersemangat, kita berkongsi kebaikan kepada semua agar menjaga kesihatan dengan berkongsi ilmu

Singgah merehatkan diri , esok kita sambung perjalanan ke Kuantan menyedut ilmu dari rakan-rakan usahawan moga mendapat manfaat. #forever #aloevera #kakchah

Kakchah Jelita Forever Living Product http://ift.tt/2DpzUD1
Share:

January 19, 2018 at 08:30AM

Kakchah FLP http://ift.tt/2DBbrHW
Share:

January 18, 2018 at 08:30AM

Kakchah FLP http://ift.tt/2DBbrHW
Share:

January 17, 2018 at 08:30AM

Kakchah FLP http://ift.tt/2DBbrHW
Share:

January 16, 2018 at 08:30AM

Kakchah FLP http://ift.tt/2DBbrHW
Share:

6 Step skrip closing melalui panggilan telefon

‘Skrip Closing Telefon’ yang sering gunakan untuk closed'


1. Perkenalkan nama dan syarikat kita.
ini adalah basic ketika membuat panggilan. ini penting supaya customer atau pelanggan kenal siapa yang sedang hubungi mereka. Ada pelbagai mazhab dalam teknik menyampaikan mesej ini.

2. Tanya nama pemanggil.
Teknik ini kita gunakan untuk kenal nama mereka. Kerana dengan menyebut nama, kadar kepercayaan atau convincing level akan meningkat. Yelah kita menyebut nama mereka dengan betul dan jelas.

Cuba buat panggilan dengan menyebut ‘Tuan berminat ke?’ dan dengan ‘Tuan Hakim berminat ke’.. Beza bukan? So ambil nama mereka, catat dan sebut nama mereka!

Contoh:-
“ Sebelum tu boleh saya tahu siapa yang bercakap ? “

3. Tujuan panggilan dibuat dan berikan jangka masa perbualan.
Antara skrip yang gunakan juga ialah memberi ‘time promise’ supaya mereka selesa dan tidak rasa perbulan ini lama (walaupun kadang kala melebihi masa tersebut) dan mereka tidak merasa tergangu waktu mereka.

Selain itu, memaklumkan hajat atau asbab call ini dibuat juga penting supaya mereka tahu kenapa kita hubungi mereka. (ada pelbagai mazhab juga ni, mengikut industri dan produk anda)

Contoh:-
“ Maafkan saya tuan/puan, sebenarnya kami buat panggilan untuk memberitahu tentang kesihatan dan menjana pendapatan. Boleh saya ambil masa tuan / puan 3 minit.

4. Tanya profession ( supaya kita akan bercakap berdasarkan perspektif prospek )
Closing yang berkesan dan convincing ialah apabila kita bercakap dalam perspektif customer. Sebagai contoh kami menggunakan praktis bertanya ‘Profession’ customer untuk di hubung kait kan dengan program yang di tawarkan. Ia nya mungkin berbeza mengikut industri atau bisnes anda.

5. Nyatakan yang program / produk kita sesuai dengan mereka (based on profession) dan kemudian nyatakan apakah faedah yang mereka bakal terima.

Selepas kita tahu profession mereka, maka lebih mudah untuk kita promote atau berikan benefit sesuai dengan profession mereka.

Contoh seperti ini, anda menjual produk skincare, anda menghubungi Cikpuan B dan bertanya soalan profession dan CikPuan B merupakan seorang nurse yang sibuk, so mungkin anda boleh maklumkan bahawa produk anda mudah digunakan, cepat tapi kesan yang efektif.

6. Closing question
Closing question boleh juga menjadi Call to action (CTA). Closing Question yang baik ialah apabila kita tangkap customer dengan soalan-soalan atau offer yang mereka tidak akan lepaskan.

Contoh:-
“ Tuan / puan berminat ? jika berminat kami ada offer untuk tuan / puan ?


Terima Kasih semua kerana sudi meluangkan masa membaca artikel ini. Skrip closing ini adalah apa yang kami praktiskan dan memang digunakan.

Tetapi saya yakin dan percaya, berlainan industri akan punyai berlainan cara dan teknik, tetapi mana yang mungkin anda boleh guna pakai, you can used and adjust!

Terima kasih Rizal Rashid dengan perkongsian ini
Share:

KENAPA BISNES NETWORKING ATAU MULTI LEVEL UNTUNG

Assalamualaikum dan selamat petang semua rakan-rakan dan usahawan semua.

Semua orang ingin berniaga tetapi ada juga yang tertanya-tanya bisnes apa yang nak di buat? kat sini saya nak ceritakan kenapa kita buat bisnes mlm atau networking pastinya ramai yang berfikiran bisnes ni kena cari orang la, juala barang la, pergi meeting la dan sebagainya.


Satu situasi perniagaan yang dijalankan oleh semua orang seperti menjual baju,jual kasut jual kuih atau apa saja dalam zaman serba moden ni ramai penjual menggunakan internet seperti blog atau fb untuk mempromosi produk mereka.

Pernahkah anda menerima panggilan atau pertanyaan seperti ini contoh anda jual kain baju 

Soalan mereka : " kak sapa buat baju ni akak buat sendiri ye?. 
Jawapan 

kita : "ehh tak lah ni akak berli borong, kenapa ya?

mereka : " ohh saya ingat nak jual juga akak beli kat mana ya? Cer kongsi sket dengan saya boleh tak kak?

kita : " hmmm nanti kita cerita lain bleh?"

Dalam situasi begini jarang-jarang sangat kita akan berkongsi peluang untuk dapatkan produk yang memang sangat menguntungkan kita sebab kita sentiasa akan berfikir jika itu berlaku peluang perniagaan kita akan semakin kecil dan terhad....betul kan?

Begitu juga kepada mereka yang membuat nasi lemak, buat kuih sendiri atau buat kek pastinya anda tidak anakn berkongsi resepi tersebut kepada mereka, kenapa nak buat sendiri beli lah dengan kita kan , sebab kita orang berniaga.Kalau semua berniaga sapa plak nak membeli kann....inilah beberapa perkara yang sering kita dengar.

Untuk mengembangkan perniagaan pula kita memerlukan rangkaian gerai atau kedai di seluruh kawasan kejiranan yang mempunyai kepadatan tinggi agar jualan akan meningkat tetapi mampukah kita menyediakan bahan atau produk yang diperukan pelanggan, menyediakan rakan sekutu yang menjalankan gerai  kita, adakah kita berkongsi sama rata keuntungan sebab kita buat sendiri mereka cuma jual je atau bolehkah kita membayar upah atau gaji mereka. 

Situasi dalam bisness Forever Living sangat berbeza dengan mana-mana perniagaan traditional dan mlm di Malaysia dan dunia ketika ini..

Hmm lain camne mlm sama je...

Berdasrkan situasi diatas lagi ramai yang bertanya di mana kita beli dan dapatkan produk yang kita jual lagi besar peluang kita untuk menjana pendapatan yang tinggi, lagi ramai kita berkongsi lagi tinggi peluang kita untuk berkembang dalam perniagaan ini.

Situasi perniagaan di Forever living

1. Kita berkongsi kebaikan dan khasiat produk kepada pelanggan dan mereka suka dan ingin untuk mendapatkan produk dan dapat ingin juga diskaun seperti kita. Jualan pertama anda sudah mendapat keuntungan runcit dan situasi kedua rangkaian anda kini akan berkembang di kawasan tersebut.

Contoh keuntungan jualan



1. Set detox harga jualan rm202 anda sebagai ahli biasa dapat untung rm30.30
2. 9 orang yang membeli set detox tersebut anda untung rm918.09
3. set detox rm202 x 9 = rm1,818 nilai jualan runcit anda dan secara automatik anda andalah pengedar sah.
4. Pengedar mendapat diskaun produk 35% kesemua produk Forever Living di seluruh dunia iaitu di 160 buah negara.
5. Pengedar berpeluang mengembangkan rangkaian dengan berkongsi peluang dan khasiat produk kepada ramai orang dalam dan luar kawasan mereka lagi rami lagi bagus
6. Pengedar (anda) akan mendapat juga pelanggan ulangan yang berpuashati dengan produk cadangan anda dan mereka akan membuat bellian ulangan.

Keuntungan anda
1. 9 orang pelanggan asal yang membuat belian semula offer mereka mendaftar sebagai ahli dengan diskaun 15% semua produk maka anda berpeluang mendapat komisyen sebanyak 20% setiap belian mereka di mana saja dan bila-bila masa.

Set detox harga ahli rm171.70
Harga asal produk rm202.00
komisyen anda rm40.40 x 9 = rm363.60

Jual kembali kepada 9 orang baru kongsi kebaikan dan khasiat
Untung runcit anda kini 35% set detox rm202 x 9 x 35% = rm636.30

Jumlah komisyen + untung runcit 
rm363.60+636.30 = rm999.90

Anda kemudian menaja pengedar baru dengan modal permulaan rm1,550.00+/-
Anda akan dibayar 20% dari nilai harga jualan produk sebanyak rm344
Harga jualan pengedar baru adalah rm1,720.00 keahlian automatik





Share:

Facebook Badge

Services

Popular Posts

Google+ Badge

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

APA YANG ANDA INGINKAN

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.