ISU HALAL NU SKIN

Kita sering dihidangkan dengan pelbagai jenis produk yang melambak-lambak di pasaran.  Sebagai pengguna, apakah pilihan kita?  Perlukah kita memilih dengan produk yang menjanjikan kesan yang bagus tetapi status halal tidak dinyatakan.  Kebanyakan barang yang masuk ke Malaysia, boleh memohon dan mendaftarkan status halal dan sijil akan diberikan oleh Jakim.  Namun, ada juga produk luar yang sudah memohon sijil halal daripada perbadanan luar yang diiktiraf dunia seperti ifanca.org.  Ia badan yang sangat telus dan membuat siasatan teliti terlebih dahulu sebelum mengeluarkan sijil halal.
Jika anda ragu-ragu dengan sesuatu produk, periksa di Jakim.  Atau telefon syrikat pengedar dan minta bukti sijil halal.
Berbalik pada isu halal Nuskin, saya telah menelefon syrikat Nuskin dan meminta bukti taraf halalnya terutama gel ageLOC dan produk ageLOC yang lain.  Sebabnya, saya mengguna produk-produk ini. Sebenarnya saya sudah tahu tentang badan ifanca.org sebelum itu.  Saya berkata pada diri sendiri, jika Nuskin benar-benar serius tentang kandungan produknya, tentu pengiktirafan ifanca atau yang setara organisasi itulah pilihannya.  Kalau nak tahu, bagaimana badan ifanca ini mengeluarkan sijil halalnya... boleh semak DI YOUTUBE ini.
Setelah menefon ibu pejabat Nuskin Malaysia, 5 minit selepas itu, saya buka emel.  Wah, cepatnya. Tak sangka! Ya sijil halal Nuskin dalam bentuk format PDF.  terima kasih kepada pengirim. (terlupa nak tanya nama pengirim sebab masa tu saya ragu dengan tahap kesucian AgeLOC ini).
Inilah sijil halal produk ageLOC. Dikeluarkan oleh Ifanca.org.  Kini saya berpuas hati dan berkeyakinan.
  Selepas ini, jika ada sesiapa yang nak tahu, apakah kandungan Nuskin... saya tak dapat jawab dengan detail.  Yang penting kandungannya HALAL.  Tentang kandungannya tu, mungkin saya update lain kali saja sebab saya bukannya pergi kursus tentang produk ini.  Tetapi kalau tanya tentang keberkesanan produk, Yess! Saya sudah menggunanya.
Di bawah ini saya sertakan sijil halal yang lain pula. ada banyak yang saya jumpa dalam internet.  tetapi, sudah muat turun, entah mana hilangnya.... huhuhuhu.


Ini Adalah sijil halal untuk produk-produk pharmanex Nuskin (makanan tambahan)
Ya, NU SKIN juga ada makanan tambahan.  Inilah salah satu sijilnya.  Setiap tahun, mereka memperbaharui permohonan dengan badan Ifanca.org.  
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog