FOREVER LIVING kesihatan bisness cantik NUSKIN online aloe vera herba ALOEVERA petua bisness to bisness forever bisness plan cerita-ceriti pengedar kulit JIMAT SLIMMING BIOEVER bisnes Dnars Skincare online as semulajadi lidah buaya penyakit perniagaan rawatan JOM DETOX Untung BISNES kanser Aloe vera gel detox jerawat okamizu penapis udara EJEN DIPERLUKAN FLPAloe NUSKIN Pharmanex PROMOSI gaya sihat murah ubat gigi CLean9 anti aging peluang testimoni articsea bisnes global buat duit madu rakan kongsi BISNES MOBAIL SPA GALVANICSPA WAJAH foreverliving jutawan khasiat kulit berminyak/jerawat R2 living testimonie FLP articsea KULIT KERING kecantikan kencing manis makanan sembelit suplemen supliment ANTI KEDUT PRODUK RESDUNG Radang TILAM BIOVELOCITY bisnes forever delima jantung jerebu kolagen kolesterol penapis air produk untung usus BBplus Kalogen Noni air detoxifier bersih clean 9 demo detoks ejen halal hebat kanser kulit keletihan pakar pencegahan pendapatan pomesteen prolife III ramadhan sunnah suppliment vitamin AGELOC Kelas kecantikan NUSKIN 180 PENYEGAR WAJAH Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah ahli air aloevera gel badan berminyak bijak berjimat cuci usus diet dan bersenam dunia ejen utara facial keuntungan kolestrol kopi mineral malaysia masalah mudah dan cantik penjagaan register online resdung selangor tenaga tips kecantikan toksin usahawan FLP absobent C Ginseng IFANCA MOBAIL STOKIS FLP Tips Pemutihan Kulit World Wellness agent antioksida antioksidan bakteria gigi bercuti biovco bisness to business bonus buaya cadar 3D cancer darah tinggi detoc diabetis diskaun duit mudah ejen alor setar ejen pulau pinang ekzema florida gastrik gel genie bra gin-chia herba semulajadi honey insentif islam kajian kakchah kaya kelas percuma kulit cantik kurus lidah lubuk duit makan makanan tambahan masker menghindar penuaan merawat migrain mineral minyak zaitun motivasi negeri sembilan online bisness pelembab pemulihan penapis air FIR pengedar diperlukan penyakit kronik penyembuh penyembuh penyakit puasa sakit seremban skincare stroke terbaik terlajak ulser water filter ALOE FIRST AgeLocTransformation set Antioksiden BODYSHAPE DOUBLE STEMCELL Diabetes FLP Ultra FLP royal jelly Fields of Greens Forever tooth Bright Free aloevera GALVANIC BODYSPA KULIT NORMAL MH370 ORAC PLAN PMS PRODUK SNE Prolife 3 SPA nuskin TAMBAHAN air purifier air zam-zam aktiviti kecantikan al-quran aloe gelly aloe heat lotion aloegelly anggur angin anti anti kanser anti radang asma asthma awet muda bagaimana bahaya barbadensis bee propolis berat berat badan berkesan bertoksik bisnes dunia daftar darah doa ejen perlis facebook forever brunei. aloevera free g3 gout hadith harga hormon imun jeragat jerantut join kanser kolon karies gigi kawal kanser kebas tangan kedah kelantan kepala keradangan kewangan kimia klinikal kolon korea kuala lumpur kuantan kucing kurma kurus badan langkah dan tip lebah lelong lemak maggi maggie manfaat manggis manja marketing masalah tulang membersihkan mengurang dan menurunkan berat badan menjana metabolisma mlm mudah muka network networking nilai omega 3 organik pantai timur part payu dara pembersihan kolon pencemaran pencernaan pengedar Utara penghadaman pengurusan penyahtoksin penyakit kulit penyelidikan penyembuhan perak polishing peel produk madu program Clean 9 propolis punca putihkan gigi racun makanan rawatan stress register royal jelly rujukan sakit lutut scrub sebab sedekah sedi lutut sendi sensitif simple spa strok time udara utara 20 3 3 konsep 30 40 50 ARTIS Aloe vera MSM Alzheimer Alzheimer tumor Antara Argi BIZNES Bagi anda di kawasan Malaysia Selatan CADAR PATCHWORK CLOEPATRA CoQ10 DNA Epoch Glacial Marine Mud FDA FLP propolis krim Forever B12 Forever Calsium Forever Freedom Forever cardiohealth Forever lean GARLIC-THYME Galvanic spa Garcinia HIV IASC IBS International aloe science council JAKIM JELEBU JURNAL Johor Batu pahat KKM KL KUALA PILAH Kemaman Ko Enzim Kota kinabalu Majlis Aloe Sains Antarabangsa Makanan ideal yang dari sumber semulajadi Melaka Minuman tenaga FAB (Forever Active Boost) Mu Muar Muar untung bizz Nu Skin Nuskin Clear Action PRODUK ANUGERAH PROLIFE PURE MARINE CALOGEN Pahang Pencegahan dan pengurusan kencing manis Penyahtoksik Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser Produk suppliment terbaik untuk rawatan dan menghindar penyakit buasir Qays bin Rafi Al-Qatsi RAWATAN RAMBUT RAWATAN SEMULAJADI RX WATER Radang sendi dan pencegahan Resdung (Sinusitis) Resdung (Sinusitis) dan pencegahan bersama Forever Living SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA SALAM AIDILFITRI 2015 MAAF ZAHIR BATIN SENAWANG September Spa di rumah Temerloh Touch Of Forever Tri-Phasic White System activator active probiotic air bersih air bertenaga air molekul halus ajen aktif alahan alam alfalfa alkali alkohol allah aloefirst aloever alovera amalan ampang analisis angin ahmar anthraquinone anti oksidan anti penuaan anti-bakteria anti-radang anti-virus anugerah forever apa aprikot aroma spa collection artritis asid amino asid salisilik asli aspirin avacado avocado bahan kimi rendah banyak barah barah payu dara barang barli barly batu batu karang bebas bee honey bee pollen beli online beli pos bengkel berlemak berminyak/jerawat berpaten berry bibir bizznest black boroi botol aloevera buah pinggang buasir bukit jalil buncit burn fat cabaran cara cave celup cerita cheras collection comel cyberjaya daftar ahli dan antitumor darah rendah dari rumah day2 debunga demam demam kuning demo aloevera dha di rumah di terima diet dilwale dirumah doktor dubur ejen aktif ejen brunei elergik energy water enzim epa epal equin park essential oil faedah fluoride foerever forever fiber forever kids forever therm freedom full full time gandum ganjaran hebat gelap gemuk gin chia ginko plus global global rally gombak grass gula guna hadiah halal produk aloe vera hand and face soap haram harta hati head hepatitis herbal hijrah how hubungi ibu ibu bersalin ibu mengandung immune impian income infak isnes jana jaya jimat. jom journal jual jus delima jus manggis kacak kaedah kajol kalori kami perlukan kanak-kanak kandungan karada kardiovaskular katarak kawal kawalan kebaikan kebengkakan dan keradangan urat darah kecergasan kecing manis kedut kedutan kekenyalan kelana jaya kelang kelembapan kulit kemurungan kenapa kepong keram kering kerja kesan kesuburan khasiat cuka klia kolagen larut komisyen kongsi kopi kota baru kronik ku kuala kudat kuku kulit berminyak kulit kering dan berminyak kulit lembut kulit mulus kurangkan berat kursus kecantikan kusam lada langkah lanjut usia lavender lawan penyakit leher lemak tepu lemak.aloevera lembut lemon.papermint leukemia liang roma lidah bauaya lignin lipis local lumayan lumut madu asli maggis makan malam percuma maketing malam manjung masa masaalah masalah berat badan masalah bintik hitam massage relaxing mata melancong melembap dan mengurangkan tisu parut melembut melembutkan melindungi membantu members memperbaharui memulihkan mencantikkan mencari mencegah menentang mengamit mengandung mengantuk mengenal menguatkan badan menjaga menopaos merah merangsang meransang organ tubuh mesin minyak minyak pati miyak jojoba mlm.bisness modal najis nak negara nutien nutrien nutrisi nutrition nyanyuk obesiti oder online offline omega 9 omron order online forever otot pakar perubatan parkinson part time part-time partner parut payudara pedih ulu hati pegurusan berat badan pelaburan menguntungkan pelancongan pelangsing pelembab NaPCA pelembapan kulit pemakanan pemasaran pembersihan pembersihan mendalam penanam penapis pencapaian mewah pengawet pengedar Penang pengedar aloevera penggalak penuaan penyakit asma yang teruk penyelesaian percutian perhatian perhiasan perlis perlu perubatan perubatan aloe vera perubatan terbaik perunding kesihatan petaling pigmen pollen port dickson powder and activator facelift produk Forever singapura proses prostat prostate protein protien psoriasis puchong pulau pinang pulih putih putrajaya racun rakan rambut ramping rasullullah rawatan kecantikan rawatan wajah regangan kulit relaxing resdung aloe heat lotion resepi detox rezeki risiko rm90 runcit sabah sabah sarawak sabun sabun susu beras sahih bukari sains sakit belakang sakit jantung salam saluran darah saponin saraf sarawak sea seberang prai sebulan segar seimbang sejarah sel darah selamat semanis senak perut senaman untuk cantik sengal senggugut seoul sepang serangan jantung serum sesemut set setiu setiwan sexy sg besi shah sijil halal sinar matahari skin care spike stamina stokis stomach stretch mark subang suci sulpelemen kucing sulpelemen kucing. spike sumber sunah sunblock SPF35 sunblok sunsreeen protector syarikat tanda-tanda tekanan teknologi tinggi tenaga batin tenaga batin lelaki tenang teori terapi terbesar terbukti terengganu terhangat termeloh tidur tinggi tips to toksid trengganu tumbuhan tumor ubat urat urat saraf urut usia viagra video vip visceral vitalize vitamin A vitolize men wajib wang besar wanita weight wheat wheat grass white zaharudin zaitun

Translate

23 Disember 2012

KENA JOIN MLM ke?

Saya ni jenis suka mencuba dan jenis tak setia.  Tak taksub pada satu-satu produk atau syarikat jualan langsung.  Saya masuk ahli dengan banyak syarikat.  Maaflah kalau ada orang anggap saya ni tak istiqamah atau apa.  Saya jenis yang tak sabar menunggu.  Saya memang rajin dan gigih.  Tetapi, saya tak keras hati nak pengaruhi orang.  Jenis lembut hati.  Dan, saya jenis tak paksa orang.
Adapun saya masuk jadi ahli sesuatu produk sebab pertama, saya nak beli dengan harga murah.  Sebab kedua, saya nak cari duit tambahan.  Sekurang-kurangnya, apabila saya membeli barang, saya dapat point atau bonus.
Saya memang suka berniaga.  Saya mencari-cari peluang bisnes yang baik.  Apa sahaja barang yang bagus, saya promosi.  Dan, saya bukan jenis yang taksub! Mungkin usaha saya ini nampak macam kurang bijak sebab jika saya kurang fokus, saya dapat bonus pun tak banyak sebab selalunya, makin tinggi point, makin tinggi peratus bonusnya.  Saya tahu itu, namun... saya selalu menyebelahi pelanggan.  Saya menjaga kepantingan mereka melebihi diri saya sendiri.
Saya percaya, apa yang baik, saya kongsikan, bukan untuk keuntungan saya semata-mata.  Saya gembira jika pengguna turut mendapat untung.  Untunglah jika dia membeli produk yang berguna dan berbaloi-baloi untuk dia.  Saya mohon agar Tuhan merestui dan memberi rezki kepada saya.  Rezeki itu datang dariNYA yang maha kaya.  DIAlah yang punya segala yang ada di muka bumi ini. Mudah-mudahan berkatlah rezki dan diredhaiNYA.
Datanglah rezeki dan duit yang diberkati.  Bisnes yang diredaiNYA

Pekedai runcit memberi saya inspirasi... mereka menjual macam-macam benda dari pelbagai jenama produk dan syrikat.  Malahan ada yang berkembang dan membuka pasaraya.  Ya, saya juga jual macam-macam...

Ok, yang terkini, saya sertai NUSKIN.  Kenapa NUSKIN?  O, saya nak rawat masalah wajah kusam saya.  Saya ada buat tinjauan beberapa jenis produk.  SKII, Clinic, Lancome, Elken dan lain-lain. Ada pelbagai jenis set produk kecantikannya.  Saya cuma memilih ageLOC dan mesin galvanic spa.  Lagi satu yang saya suka, saya boleh terus menggunakan pelembab wajah saya yang masih banyak tu.  Saya boleh menggunakan sabun susu beras untuk membersihkan wajah.  Nak pakai masker tomato atau timun atau pure Marin Calogen tu pun ok.  Dengan Nuskin tak perlu pantang larang. Rawatan Galvanic spa saya buat. Dua kali seminggu, saya merawat wajah bagaikan di spa... dengan mesin Galvanic spa.  Baru bberapa kali rawatan, kulit saya bertambah cerah, lembab, tegang dan nampak lebih berseri (hihihiihi sesekali bagilah saya perasan sikit)...
Oo berbalik persoalan : nak kena join MLM ke?  Ya, memang MLM ni banyak menguntungkan orang atas-atas. Jadi, orang atas buat keja tolong downline.  dia pun support orang bawah juga.  Sebab ituah kita boleh lihat ramai upline sanggup hantar dan ambil downline ke tempat kursus.  Ini bukan kerja mudah.  Oleh itu janganlah dengki dengan MLM atau leader.  Sistem MLM bukanlah seburuk yang kita fikirkan.  Hal ini dibuat untuk memberi pendapatan pada ejen (orang yang bekerja).  Jika kita membeli produk bukan MLM, keuntungannya adalah untuk membayar iklan dan artis.
Saya join Nuskin sebab saya nak beli produk dengan harga menarik. Kalau saya beli SKII saya kena bayar penuh.  Hm... banyak jugalah dahlah harga barang semuanya mak datuk!... dan tak ada diskaun pun kecuali jika ada promosi.  Siapa yang untung?  ejen tak untung.
Ok, saya join ahli Nuskin sebab nak dapat harga yang murah.  Harga pasaran mahal juga.  macam nak beli SKII juga.  Dah ada pilihan, baiklah saya dapat yang menguntungkan sikit (walaupun syarikat still untung lebih).  Tak apalah, kalau saya beli SKII, yang untung adalah syarikat juga.  Saya langsung  tak dapat untung.  Syarikat pula bayar iklan dan artis.  Mereka bayar pada kedai atau wakil jualan.  Hah, siapa yang untung?  Sisten MLM memang dirangka menguntungkan ejennya terutama yang berada di tingkat atasan.  Jangan pula kita berasa tertipu.  Sistem MLM dirangka untuk memberi pengiktirafan kepada orang/ejen yang setia dan bekerja keras.  Ejen yang ddilantik selalunya akan menjaga kebajikan pengguna iaitu akan memantau kesesuaian produk terhadap pembeli.  Inilah yang penting dalam sistem MLM.  Memang ada syarikat jualan langsung yang mengaut keuntungan besar.  Namun, kita sebagai pengguna haruslah memilih  MLM yang mempunyai banyak produk yangg bagus.
Jika anda pon mahu untung macam saya, marilah sertai saya di NUskin.  biarpun kita mendapat keuntungan yang sedikit, tetapi memadailah .

Apa yang menarik tentang Nuskin ini adalah produk AgeLOCnya.  Galvanic spanya berteknologi mobail mudah dibawa ke mana-mana dan rawatannya sangat mudah dan ringkas.  dan hasilnya amat berkesan.  ia lebih efektif daripada saya membuat rawatan di sesetengah salun.  Gel ageLOC pula murah (jika harga ahli setia) dan dapat meransang kesihatan kulit dalam.  Kesihatan kulit wajah menjadikannya lebih efektif dalam penyerapan zat-zat yang diperlukan kulit.  Pakailah apa sahaja produk (pastikan bebas bahan kimia).  Kulit yang dirawat dengan Galvanic spa nuskin akan mudah menyerap nutrien yang diperlukan bagi mempercepatkan lagi  proses pemulihan dan keserian wajah.

Fikir balik, barang-barang yang kita pakai dan beli seperti gula, roti, beras, cili dan sebagainya... ada wakil jualan atau peraih atau ejennya.  Mereka dapat keuntungan apabila kita membayar harga barang.  Patutkah kita rasa nak marah?  Kita patut dapat harga terus dari kilang bukan? Namun, kita tiada pilihan.  Kita mesti membeli barangan keperluan itu.

Saya akui kadang-kadang, join syarikat jualan langsung ni, tidak semua yang menjadi.  Seperti suami saya buat bisnes, bisnes IT dan networking.  Bukan semudah kita petik jari nak sukses ye.  kawan-kawan saya yang buka restauren juga menghadapi masalah yang sama.  Ada sahaja masalah dan naik turun dalam bisnes mereka.  Setiap orang berbisnes memang ada risikonya.  hm... sebagai pembeli juga ada risikonya.  kadang-kadang kita dapat harga yang berbaloi, kadang-kadang kita dapat harga yang tak seronok.
Wang banyak idaman semua orang.  

Kita harus buka fikiran kita. Jika kita rasa jalan yang kita lalui itu membuntukan, berhenti seketika dan tarik nafas.  Kemudian buka mata dan teruskan perjalanan hidup.  Pilihlah jalan yang betul. Ramai orang berjaya bukan dengan sekali percubaan.  Tapi banyak kali mengalami jatuh bangun.  Kita sentiasa ada pilihan.  Kita buatlah pertimbangan sendiri.  Kita boleh mengajak sesiapa sahaja.  Mereka ada hak memilih nak ikut atau tidak.  Usah mencemuh pada orang lain yang memilih perkara yang tidak sama dengan kita.  Kerana kita juga berhak memilih mana yang terbaik untuk kita.

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers