ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

23 Disember 2012

KENA JOIN MLM ke?

Saya ni jenis suka mencuba dan jenis tak setia.  Tak taksub pada satu-satu produk atau syarikat jualan langsung.  Saya masuk ahli dengan banyak syarikat.  Maaflah kalau ada orang anggap saya ni tak istiqamah atau apa.  Saya jenis yang tak sabar menunggu.  Saya memang rajin dan gigih.  Tetapi, saya tak keras hati nak pengaruhi orang.  Jenis lembut hati.  Dan, saya jenis tak paksa orang.
Adapun saya masuk jadi ahli sesuatu produk sebab pertama, saya nak beli dengan harga murah.  Sebab kedua, saya nak cari duit tambahan.  Sekurang-kurangnya, apabila saya membeli barang, saya dapat point atau bonus.
Saya memang suka berniaga.  Saya mencari-cari peluang bisnes yang baik.  Apa sahaja barang yang bagus, saya promosi.  Dan, saya bukan jenis yang taksub! Mungkin usaha saya ini nampak macam kurang bijak sebab jika saya kurang fokus, saya dapat bonus pun tak banyak sebab selalunya, makin tinggi point, makin tinggi peratus bonusnya.  Saya tahu itu, namun... saya selalu menyebelahi pelanggan.  Saya menjaga kepantingan mereka melebihi diri saya sendiri.
Saya percaya, apa yang baik, saya kongsikan, bukan untuk keuntungan saya semata-mata.  Saya gembira jika pengguna turut mendapat untung.  Untunglah jika dia membeli produk yang berguna dan berbaloi-baloi untuk dia.  Saya mohon agar Tuhan merestui dan memberi rezki kepada saya.  Rezeki itu datang dariNYA yang maha kaya.  DIAlah yang punya segala yang ada di muka bumi ini. Mudah-mudahan berkatlah rezki dan diredhaiNYA.
Datanglah rezeki dan duit yang diberkati.  Bisnes yang diredaiNYA

Pekedai runcit memberi saya inspirasi... mereka menjual macam-macam benda dari pelbagai jenama produk dan syrikat.  Malahan ada yang berkembang dan membuka pasaraya.  Ya, saya juga jual macam-macam...

Ok, yang terkini, saya sertai NUSKIN.  Kenapa NUSKIN?  O, saya nak rawat masalah wajah kusam saya.  Saya ada buat tinjauan beberapa jenis produk.  SKII, Clinic, Lancome, Elken dan lain-lain. Ada pelbagai jenis set produk kecantikannya.  Saya cuma memilih ageLOC dan mesin galvanic spa.  Lagi satu yang saya suka, saya boleh terus menggunakan pelembab wajah saya yang masih banyak tu.  Saya boleh menggunakan sabun susu beras untuk membersihkan wajah.  Nak pakai masker tomato atau timun atau pure Marin Calogen tu pun ok.  Dengan Nuskin tak perlu pantang larang. Rawatan Galvanic spa saya buat. Dua kali seminggu, saya merawat wajah bagaikan di spa... dengan mesin Galvanic spa.  Baru bberapa kali rawatan, kulit saya bertambah cerah, lembab, tegang dan nampak lebih berseri (hihihiihi sesekali bagilah saya perasan sikit)...
Oo berbalik persoalan : nak kena join MLM ke?  Ya, memang MLM ni banyak menguntungkan orang atas-atas. Jadi, orang atas buat keja tolong downline.  dia pun support orang bawah juga.  Sebab ituah kita boleh lihat ramai upline sanggup hantar dan ambil downline ke tempat kursus.  Ini bukan kerja mudah.  Oleh itu janganlah dengki dengan MLM atau leader.  Sistem MLM bukanlah seburuk yang kita fikirkan.  Hal ini dibuat untuk memberi pendapatan pada ejen (orang yang bekerja).  Jika kita membeli produk bukan MLM, keuntungannya adalah untuk membayar iklan dan artis.
Saya join Nuskin sebab saya nak beli produk dengan harga menarik. Kalau saya beli SKII saya kena bayar penuh.  Hm... banyak jugalah dahlah harga barang semuanya mak datuk!... dan tak ada diskaun pun kecuali jika ada promosi.  Siapa yang untung?  ejen tak untung.
Ok, saya join ahli Nuskin sebab nak dapat harga yang murah.  Harga pasaran mahal juga.  macam nak beli SKII juga.  Dah ada pilihan, baiklah saya dapat yang menguntungkan sikit (walaupun syarikat still untung lebih).  Tak apalah, kalau saya beli SKII, yang untung adalah syarikat juga.  Saya langsung  tak dapat untung.  Syarikat pula bayar iklan dan artis.  Mereka bayar pada kedai atau wakil jualan.  Hah, siapa yang untung?  Sisten MLM memang dirangka menguntungkan ejennya terutama yang berada di tingkat atasan.  Jangan pula kita berasa tertipu.  Sistem MLM dirangka untuk memberi pengiktirafan kepada orang/ejen yang setia dan bekerja keras.  Ejen yang ddilantik selalunya akan menjaga kebajikan pengguna iaitu akan memantau kesesuaian produk terhadap pembeli.  Inilah yang penting dalam sistem MLM.  Memang ada syarikat jualan langsung yang mengaut keuntungan besar.  Namun, kita sebagai pengguna haruslah memilih  MLM yang mempunyai banyak produk yangg bagus.
Jika anda pon mahu untung macam saya, marilah sertai saya di NUskin.  biarpun kita mendapat keuntungan yang sedikit, tetapi memadailah .

Apa yang menarik tentang Nuskin ini adalah produk AgeLOCnya.  Galvanic spanya berteknologi mobail mudah dibawa ke mana-mana dan rawatannya sangat mudah dan ringkas.  dan hasilnya amat berkesan.  ia lebih efektif daripada saya membuat rawatan di sesetengah salun.  Gel ageLOC pula murah (jika harga ahli setia) dan dapat meransang kesihatan kulit dalam.  Kesihatan kulit wajah menjadikannya lebih efektif dalam penyerapan zat-zat yang diperlukan kulit.  Pakailah apa sahaja produk (pastikan bebas bahan kimia).  Kulit yang dirawat dengan Galvanic spa nuskin akan mudah menyerap nutrien yang diperlukan bagi mempercepatkan lagi  proses pemulihan dan keserian wajah.

Fikir balik, barang-barang yang kita pakai dan beli seperti gula, roti, beras, cili dan sebagainya... ada wakil jualan atau peraih atau ejennya.  Mereka dapat keuntungan apabila kita membayar harga barang.  Patutkah kita rasa nak marah?  Kita patut dapat harga terus dari kilang bukan? Namun, kita tiada pilihan.  Kita mesti membeli barangan keperluan itu.

Saya akui kadang-kadang, join syarikat jualan langsung ni, tidak semua yang menjadi.  Seperti suami saya buat bisnes, bisnes IT dan networking.  Bukan semudah kita petik jari nak sukses ye.  kawan-kawan saya yang buka restauren juga menghadapi masalah yang sama.  Ada sahaja masalah dan naik turun dalam bisnes mereka.  Setiap orang berbisnes memang ada risikonya.  hm... sebagai pembeli juga ada risikonya.  kadang-kadang kita dapat harga yang berbaloi, kadang-kadang kita dapat harga yang tak seronok.
Wang banyak idaman semua orang.  

Kita harus buka fikiran kita. Jika kita rasa jalan yang kita lalui itu membuntukan, berhenti seketika dan tarik nafas.  Kemudian buka mata dan teruskan perjalanan hidup.  Pilihlah jalan yang betul. Ramai orang berjaya bukan dengan sekali percubaan.  Tapi banyak kali mengalami jatuh bangun.  Kita sentiasa ada pilihan.  Kita buatlah pertimbangan sendiri.  Kita boleh mengajak sesiapa sahaja.  Mereka ada hak memilih nak ikut atau tidak.  Usah mencemuh pada orang lain yang memilih perkara yang tidak sama dengan kita.  Kerana kita juga berhak memilih mana yang terbaik untuk kita.

Share:

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut