ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

28 November 2013

KEPENTINGAN VITAMIN C dalam FOREVER ABSOBENT C

Penting sungguh vitamin dan mineral kepada tubuh kita.  Vitamin C salah satunya.  Ia terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna kuning, jingga dan merah seperti oren, lemon, tomato, lobak merah...


Penting ke Vitamin C pada tubuh kita.  

Oleh kerana tubuh tidak dapat menghasilkan vitamin C (vitamin C diperlukan untuk menghasilkan kalogen tubuh), kita perlu mengambil Vitamin C daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Malangnya, agak sukar untuk kita terus mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari secara berterusan kerana kesibukan harian. Tambahan pula, vitamin C semulajadi dalam buah-buahan yang kita makan mungkin mudah meresap dan hilang.
Kita tak sanggup telan 12 biji oren sehari.  Kita tak sanggup makan seraga lobak merah.  dan kita tak sanggup makan sebaldi tomato... Jadi jalan mudah, kita ambil Vitamin C dalam bentuk tablet.  

Masalah kehilangan vitamin C penting daripada tubuh

Memang Vitamin C larut air.  Sebab itulah kebnyakan vitamin C di pasaran menawarkan ratusan malahan ribu-ribu mg untuk setiap pil.  Pengambilannya pula disarankan dua biji supaya kadar kehilangannya boleh digantikan dengan salah satu yang tinggal.  satu lagi cara untuk mengekalkan keberkesanan vitamin C, ia menggabungkan flavonoid.  Flavonoid ni memastikan vit c diserap dengan kadar yang lebih tinggi.  Ini adalah kerana kita perlukan air untuk tubuh.  melalui minuman yang kita ambil, vitamin C akan mudah terlarut dan hilang terutama dalam cecair berkafein, cecair manis atau berkabohidrat.  Namun, jika kita mengambil vitamin C dengan jus masam, ia boleh membantu penyerapan vitamin C.

Bagaimana mengawal kehilangan Vitamin C dari tubuh?

Oleh kerana Vit C larut air dan boleh tersingkir dalam 3 ke 4 jam selepas pngambilannya.. Foreverliving telah menghasilkan formula yang telah dipatenkan.  gabungan oat dengan vitamin C membolehkan Vit C terikat pada serat kerana serat ini bertindak seperti span dan hasilnya ia dapat kekal dalam sistem penghadaman untuk tubuh menyerap khasiat nutriennya. 

Bagaimana rasa VITAMIN C Foreverliving?
manis. masam dan ada oat.  Budak-budak mesti suka sebab rasa macam gula-gula tau! Makan satu nak lagi satu.  Dah ambil lagi satu, nak makan lagi satu.  Adehhh sudahla... sebenarnya satu biji pun sudah cukup untuk sehari.  tetapi, nak makan lebih tak ada masalah pun.  

kelebihan Absorbent-C:

a)  Memberi kesan alkali dalam badan sama seperti buah lemon

b)  Meningkatkan daya tahan badan

c)  Membantu membakar tisu lemak untuk orang yang sedang mengamalkan diet.

d)  Membantu meningkatkan tenaga dalam badan

e) Menjaga kesihatan tulang dan sendi untuk orang yang aktif bergerak

f) Mengekalkan kandungan vitamin C dalam badan. (Dan jika anda perokok, tahukah anda bahawa merokok sangat cepat mengurangkan kandungan vitamin C daripada badan anda)

g) Mencantik dan mencerahkan kulit secara keseluruhan – bukan sekadar di wajah anda. 
Lebih selamat daripada membuat rawatan suntikan ke kulit wajah. Perubahan secara beransur-ansur lebih baik daripada rawatan suntikan yang mahal dan agak menyakitkan.


Sudahpun tahu khasiat Vitamin C FLP, nak bukti ia betul atau tidak... boleh tengok pula... 
DEMONSTRASI PRODUK

Pengedar kami di seluruh malaysia

PENGEDAR UTARA DAN ZON TENGAH

PENGEDAR ZON TIMUR,SELATAN DAN SARAWAK

KAKCHAH memerlukan pengedar di seluruh zon Malaysia barat dan timur, untuk tersenarai laman pengedar kakchah sila whatsapp/call, kakchah akan bimbing anda dan tips dan trick menjadi Forever Business Owner
Share:

2 ulasan:

ummu berkata...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. kepentingan vitamin larut air

Kakchah Jelita berkata...

terima kasih juga ummu sudi berkunjung ke blog kakchah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut