JEJAMBAT di Putrajaya dah RUNTUH

AKHIRNYA... setelah lama ditutup, jejambat ini runtuh.  Tiada kemalangan jiwa yang dilaporkan.  Cuma kelam kabut sedikit.  jejambat ini sebenarnya hanya pernah digunakan selama 3 bulan.  terdapat masalah struktur tanah yang menyebabkan jejambat ini tidak dapat bertahan.
Hahahaha rupa-rupanya pergaduhan mereka yang menyebabkan jejambat ini jadi begini.  Nasib baik tindakan segera sudah diambil... mereka ni dah ditangkap dan dihantar pulang ke planet lain. kreatif betul otak pemilik fb persatuan bangsa Johor ni.  dialah yang mencipta watak ultraman dan raksasa dalam gambar ni.  

apa-apapun, perkara paling asas dalam pembinaan adalah struktur yang menyokongnya.  sekuat manapun binaan, jika struktur sokongan asas tidak kuat, akhirnya akan musnah dan runtuh juga.  iktibarnya, dalam usaha membina satu-satu binaan... kaji dahulu asas tempat dirian binaan itu.  Jika tidak kuat, jadikannya kuat dahulu.  Samalah hubungan sesama manusia... perkara paling asas hubungan yang perlu dikuatkan adalah kepercayaan dan rasa hormat.  Jika kedua-kduanya sudah goyah, jejabat hubungan pun boleh runtuh....

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.