TIPS KESIHATAN DAN KECANTIKAN

RAHSIA KECANTIKAN seseorang artis... bukan kerana mereka memang cantik.. ada juga artis yang kurang cantik tetapi lama-lama mereka kelihatan cantik.  Mengapa ya?
Mereka ada duit?  Mereka buat pembedahan?  Mereka beli pakaian mahal?
Jawapannya, mereka ada kemampuan menjaga kesihatan.  Apabila mereka sihat, mereka akan cantik.  Kadang-kadang mereka amat sibuk.  Kerja tak tentu masa, amat melelahkan.  mereka perlukan kekuatan dalaman.  Ya, mereka ada duit.
Kita?  Kita juga berkemampuan sebenarnya.  Berbelanja lebih sedikit untuk memastikan kesihatan kita dijaga doktor peribadi.  Siapa doktor peribadi kita?  TUBUH KITA SENDIRI adalah doktor peribadi kita yang terbaik di dunia.  nak bayar doktor dari luar mahal.  jika demam, nak jumpa doktor sahaja dengan kos ubat-ubatan dah RM50 atau lebih.  kalau demam dua atau tiga kali sebulan?
ya, nak jaga kesihatan perlukan modal.  memanglah bukan percuma.  kita kan nak jaga doktor peribadi kita.  apa yang doktor peribadi boleh buat untuk kita?
Tubuh kita mempunyai mekanisma pertahanan melawan penyakit.  ada enzim-enzim, ada hormon, ada bakteria baik.  untuk kecantikan, badan adla rangkaian kalogen di mata, bawah kulit dan untuk tulang. kita mengeluarkan modal beberapa ratus ringgit sebulan untuk menjaga doktor kita.  hasilnya, doktor peribadi kita akan menjaga kesihatan kita. Tubuh yang sihat akan dapat memberikan impak yang baik kepada kita sendiri.  kita boleh buat kerja secara aktif..., boleh berseronok pergi jalan-jalan, boleh menonton wayang, boleh makan-makan apa saja yang sedap.  Kemudian, kita akan dapati, wajah kita lebih ceria berbanding orang lain yang tidak sanggup membelanjakan wang untuk kesihatan.  mereka akan kelihatan lebih tua daripada yang mengambil makanan tambahan.
Bagaimana jika kita tak peduli dengan kesihatan?
 Jika kita tak mahu menjaga doktor peribadi kita, 20 atau 30 tahun akan datang kita masih perlu mengeluarkan wang sebanyak kawan yang membelanjakan untuk makanan tambahan.  Mereka yang enggan berbelanja sekarang, mereka akan perlukannya untuk perbelanjaan merawat pelbagai jenis penyakit kronik.  akhirnya, jika kita kirakan semula, mungkin perbelanjaan itu melebihi perbelanjaan membeli produk kesihatan.
Oleh itu, fikir-fikirkanlah.
Pesanan kakchah... nikmatilah hidup anda masa kini
Usah berkira dengan sedikit pelaburan.  Kita mesti menjaga doktor peribadi kita.  barulah kita akan tampil lawa dan bahagia.
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog