PLASTIK PEMBUNGKUS PRODUK FOREVERLIVING

SYARIKAT FOREVERLIVING diketahui mengeluarkan produk aloevera no 1 dunia.  Memang aloeveranya bermutu tinggi.  foreverliving bukan sahaja mengeluarkan produk aloevera jus, malahan ia mempelopori puluhan produk-produk yang berasaskan aloevera... dan juga yang bukan aloevera.  oleh kerana ia memang mempunyai rangkaian kilang yang banyak untuk produk-produk keluarannya, FLP memerlukan pembungkus yang banyak.  Adakah plastik pembungkus produk keluaran FLP mesra alam? adakah menggunakan bahan yang selamat?
FLP memang menghasilkan sendiri plastik pembungkus sebagai langkah pengawalan kualiti pembungkus untuk menjaga mutu kandungan produknya.
Aloevera gel memerlukan botol yang berkualiti tahan lasak/haba untuk memelihara kesegaran kandungan aloevera.  Botol plastik ini hendaklah tahan lasak, tidak mudah pecah dan selamat kepada kandungan produk... bermakna tidak menghasilkan bahan bahaya kepada kandungan produk.
Semua botol dihasilkan untuk Gel Aloe Vera dan lain minuman Aloe Vera yang dijual oleh Produk Forever Living diperbuat daripada bahan yang kini tersenarai untuk digunakan dalam aplikasi pembungkusan makanan seperti yang ditetapkan dalam Pentadbiran Makanan dan Dadah ( FDA). Semua bahan yang digunakan dalam pembuatan botol ini mematuhi keperluan FDA, sebagaimana garis panduan Kesatuan Eropah  dan  Instrumen Berkanun UK

Contoh label kod plastik pada bekas plastik
Hampir semua bahan yang digunakan dalam pembungkusan makanan telah diluluskan oleh organisasi FDA . Dalam kes bahan yang digunakan untuk botol minuman Aloe Vera kami , tiada komponen berbahaya atau sebatian yang boleh memberi mudarat ke dalam produk sebenar.

Nombor pada bahagian bawah botol plastik menunjukkan jenis plastik untuk tujuan kitar semula SAHAJA - ia tidak semestinya menunjukkan jenis bahan yang digunakan . Garis panduan industri ditubuhkan untuk pengekodan botol plastik adalah seperti berikut : "1 " adalah PET ( Polyethylene Terephthalate ); "2 " adalah HDPE ( High Density Polyethylene ); " 5 " adalah PP ( Polipropilena ). Bilangan "7 " adalah untuk bahan-bahan plastik selain daripada yang ditunjukkan oleh simbol 1 hingga 6, atau untuk gabungan bahan-bahan yang berbeza. Botol dengan " 7 " simbol boleh dibuat dari beratus-ratus jenis jenis bahan-bahan . Dalam kes botol minuman Aloe Vera kita, adalah serasi dalam aliran kitar semula dengan simbol " 5" ( PP).

 Minuman Produk Forever Living Aloe Vera adalah dibotolkan dalam botol plastik dengan " 7 " simbol kerana ia mengandungi pelbagai lapisan polipropilena dengan lapisan penghalang oksigen. Kami menggunakan ini botol pelbagai lapisan untuk memastikan Aloe Vera kami mempunyai lapisan penghalang oksigen diperlukan untuk menyediakan integriti produk secara maksimum dan memanjangkan jangka hayat produk. Selain itu, antioksidan ditambah ( oksigen) lapisan TIDAK mengandungi bisphenol A ( BPA) , tetapi sebaliknya sejenis bahan ninyl . Satu-satunya bahan dalam botol kami yang bersentuhan dengan minuman Lidah adalah diluluskan oleh FDA Polyproplylene sebagai gred makanan - tidak polikarbonat (mengandungi BPA). begitu juga Forever Pomesteen Kuasa dan Selamanya Asli Spring Air adalah botol dalam "1" PET botol, apa yang biasa untuk minuman ringan dan botol air yang tidak memerlukan perlindungan daripada pengoksidaan.

Yakinlah bahawa tiada terdapat polikarbonat atau apa-apa bahan berbahaya yang lain dalam mana-mana botol plastik Foreverliving.
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog