Kesan Wheatgrass Forever Living dan Pesakit Buah Pinggang


Bolehkah pesakit yang menghidap buah pinggang kronik mengambil minuman jus wheatgrass dalam kehidupan seharian? Seperti yang diketahui oleh semua, jus gandum sangat bermanfaat untuk kesihatan kita. Sekarang melihat kesan jus wheatgrass pada pesakit dengan CKD (Chronic Kidney Disease).


Dapatkan pengetahuan am tentang jus Daun Gandum (wheatgrass) yang  mengandungi banyak nutrisi, seperti protein, mineral, vitamin A, C yang boleh meningkatkan imuniti, dan lain-lain Di samping itu, wheatgrass boleh memberi manfaat kepada perut dan usus. Dan ia juga boleh menggalakkan peredaran darah dan mengelakkan pembekuan darah. Sekarang lihat kesan wheatgrass pada pesakit dengan CKD1. Meningkat peredaran darah
Dengan wheatgrass , peredaran darah boleh ditingkatkan dan saluran darah boleh berkembang . Dalam kes ini, pesakit dengan CKD boleh meningkatkan anemia dan anoxia di dalam buah pinggang .

2. Badan keletihan
Oleh kerana banyak vitamin C dalam wheatgrass , kalori dan imuniti sebahagian besarnya akan dapat dipertingkatkan lagi dan dapat mencegah keletihan dengan amat berkesan.

3. Penyelesaian masalah kulit
Wheatgrass boleh merangsang pengeluaran sel-sel kulit baru , yang boleh membantu mengurangkan masalah kulit.

Maka, kita dapat tahu bahawa wheatgrass boleh memberi manfaat kepada pesakit dengan CKD.

Walau bagaimanapun, disebabkan kalium yang tinggi dan fosforus dalam wheatgrass, pesakit CKD perlu minum jus wheatgrass dengan betul , jangan terlalu banyak. Kerana, banyak pengambilan kedua-dua bahan boleh mendatangkan mudarat kepada fungsi buah pinggang dengan meletakkan lebih banyak beban pada buah pinggang .

Sebagai akibat , pesakit CKD boleh minum jus wheatgrass dalam kehidupan seharian, yang boleh membantu mereka meningkatkan imuniti dan memperbaiki keadaan buah pinggang. Tetapi apa yang mereka perlu ingat tidak minum terlalu banyak , mengawalnya dalam jumlah yang betul. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau mendapatkan maklumat lanjut, sila hubungi kami secara bebas bila-bila masa . Anda sangat dialu-alukan untuk berunding dengan kami mengenai diet atau penyakit buah pinggang.

Terjemahan sumber laporan daripada http://www.kidney-cares.org/ckd-nutrition-recipe/3006.html

PRODUK FOREVER LIVING LAIN YANG BOLEH MEMBANTU


Forever Bee Propolis

- Bee Propolis membantu untuk merangsang badan untuk melawan bakteria dan virus melalui peningkatan pengeluaran faktor semula jadi badan imun.
- Bee Propolis mempunyai ciri-ciri anti-radang semula jadi yang boleh membantu untuk mengurangkan jangkitan buah pinggang.
- Seperti produk lebah kami yang lain yang diperolehi daripada padang pasir Sonoran tinggi di Arizona, yang merupakan rumah kepada beribu-ribu pelbagai jenis tumbuhan berbunga dengan pencemaran udara hampir tidak wujud, Propolis kami menikmati kelebihan yang sama.
Gabungan diet yang sihat, gaya hidup yang sihat ditambah pemakanan tambahan membantu adalah penting dalam mengekalkan kesejahteraan anda secara keseluruhan.


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog