KESIHATAN DAN KECANTIKAN KULIT DAN WAJAH

Kecantikan dan kesihatan kulit kita bukan bergantung semata-mata kepada losyen, krim dan produk apa yang kita guna.  Tetapi yang lebih penting adalah kesihatan dalam tubuh kita.  Kita harus memastikan tubuh kita bersih sentiasa begitu juga kulit wajah kita.  Untuk memastikan ianya kelihatan cantik, berseri dan cerah... bukan solekan tebal yang diperlukan.  Kita hendaklah menjaga kesihatan kulit kita terlebih dahulu.  Cuci wajah dengan sempurna.  rawat kulit dengan memakai krim malam atau biarkan ia segar semulajadi (tidak perlu pakai apa-apa sewaktu tidur).  dan yang paling penting sekali, lindungi kulit dengan pelembab dan lesyen pelindung matahari.  Ramai orang yang menyangka memakai pelembab sebagai satu langkah untuk kecantikan semata-mata.  Hakikatnya, ia memang perlu untuk kesihatan kulit wajah.


Sesetengah orang memang sudah dikurniakan dengan kulit yang cantik. Adakah mereka ini sememangnya cantik dan akan terus cantik sampai bila-bila?  Mereka cantik kerana kulit mereka cantik.  Kita juga boleh cantik asalkan kita menjaga kesihatan kulit kita.  

Cuci wajah.  Kenal pasti jenis kulit.  pilihlah pencuci yang sesuai dengan kulit atau wajah anda.

Untuk kulit normal berminyak.  sesuai dibawa ke mana-mana. boleh potong kecil-kecil.  sesuai digunakan di seluruh tubuh. 

Untuk kulit normal kering.  boleh juga digunakan oleh yang berkulit jenis minyak. sesuai untuk seluruh tubuh dan juga wajah.  selamat dan bahan kimia rendah.  


Aloe Bath Gelee.  Untuk mandian biasa namun ia sangat sesuai untuk mereka yang bermasalah jerawat.
Bahan antiseptiknya mampu membunuh bakteria pada kulit dan mengecutkan jerawat.
Boleh juga dibuat sebagai pencuci peribadi wanita kerana PHnya seimbang harga yang sangat berbaloi2.

Pencuci khusus untuk wajah berasaskan aloevera.  Amat sesuai untuk mereka berkulit kering.


Kemudian, pilih penyegar atau losyen kulit yang sesuai

Alpha e factor adalah untuk merawat kulit yang rosak seperti parut jerawat, luka-luka dan boleh juga dijadikan sebagai penyubur kulit untuk menghasilkan sel kulit baru yang segar dan cantik berseri sangat pekat dan berbaloi
Ini adalah untuk rawatan pencerahan tompok-tompok hitam pigmentasi kulit.  ia tidak mempunyai bahan kimia tetapi pati aloevera yang diperkuatkan mampu memudarkan tompok gelap kulit. amat sesuai untuk kulit berjeragat dan kering.
  Ia juga boleh mencerahkan seluruh wajah.

Langkah seterusnya... Lindungi kulit

Jadikannya sebagai asas sebelum berbedak.  penyerapannya tinggi. memastikan kulit sentiasa lembab bermaya.
sesuai untuk semua jenis kulit terutama jenis berminyak

Pelembab wajah untuk yang berkulit matang.
ia menjaga dan memelihara kulit daripada hilang kelembapan malahan membekalkan kelembapan semulajadi kulit agar sentiasa bermaya.  MURAH dan tahan agak lama.


jika mandi manda di pantai, pastikan anda menggunakan produk ini.
 Murah sungguh dan tiada bahan kimia berbahaya

Ini pula krim kulit tubuh jika anda terdedah kepada matahari seperti bersukan dan sebagainya.
Harga berbaloi
Semua produk FLP selamat dan rendah bahan kimia.  Dan jaga juga kesihatan dalaman anda.  Minum aloevera untuk detox tubuh.  Ambil Articsea untuk kesihatan salur darah anda.  
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog