Menggosok Gigi dapat menghindarkan Sakit Jantung dan Stroke.

Fungsi menggosok gigi adalah untuk membersihkan mulut dari bakteri yang sudah lama kita ketahui. Tapi, tahukan anda bahwa menggosok gigi itu ternyata memiliki kegunaan jauh lebih penting bagi kesehatan anda? Menurut hasil penelitian Howard Jenkins dan rakan-rakannya dari University of Bristol , menggosok gigi dapat menghindarkan anda dari penyakit jantung dan serangan stroke. Jenkins melakukan penelitian terhadap berberapa orang dalam kajiannya dan berjaya menemui 700 kuman dlm mulut disebab jarang menggosok gigi dengan bersih akibatnya, bakteri berkembang dengan cepat dlm mulut.


Bila gusi anda berdarah, kuman akan menyatu dlm peredaran darah sehingga kuman akan menjalar ke seluruh tubuh dan menimbulkan berbagai penyakit. Hasil penelitian menunjukkan mulut merupakan wilayah yg paling kotor dlm tubuh manusia. Oleh itu, semua orang yg ingin sehat dan terhindar dari penyakit semestinya selalu membersihkan gigi untuk membasmi kuman yg ada dlm mulut.


Selain itu, Jenkins menyatakan bakteri dlm mulut merupakan faktor yg dapat menimbulkan penyakit jantung. "Dalam kata lain, semua orang akan menderita penyakit jantung bila memiliki gigi yg kotor.Dan penelitian ini juga membuktikan mengapa antibioktik tak dapat bekerja dlm penyembuhan penyakit jantung," ujar Jenkins.


Kami di sebagai pengedar Forever Living menyedari akan hakikat ini dan menyarankan kepada anda semua untuk bertukar kepada ubat gigi yang terbai untuk tubuh badan anda yang lebih kepada produk semulajadi.

Rumusan tanpa pelelas dan fluorida ini menggabungkan aloe vera yang distabilkan, propolis lebah dan klorofil. Ia boleh membantu menghapuskan bakteria penyebab plak. Gunakan FOREVER BRIGHT TOOTHGEL untuk rasa mulut yang bersih dan nafas yang menyegarkan.


Mengapakan anda perlu memilih Forever Bright Tooth

Tidak mengandungi fluorida – sesuai bagi penghidap tiroid tetapi berkesan dalam menghapuskan plak dan bakteria
Formula tidak melelaskan, sesuai untuk gigi sensitif
Memutih dan menghilangkan kotoran tanpa agen pemutih
Mengandungi aloe vera dan propolis lebah & sangat efektif dalam menghapuskan bakteria dalam mulut.
Melegakan ulser mulut, jangkitan gusi
Menyembuh, melindungi dan menguatkan gigi dan gusi
Mengurangkan jangkitan gusi dan kehilangan enamel


Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog