Aloe Vera:Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser, Diabetes, Radang dan masih banyak lagi

Aloe Vera Mengurangkan keradangan dan Meningkatkan sistem imun


Aloe telah didapati mengurangkan keradangan dalam sendi , termasuk mengurangkan sakit arthritis , apabila digunakan kedua-dua luaran dan dalaman. Satu kajian mendapati bahawa orang yang minum lidah buaya selama dua minggu mula mengalami penurunan ketara daripada gejala keradangan.

Aloe vera mengandungi acemannan , penggalak imun semula jadi. Kajian juga telah menunjukkan bahawa apabila aloe diambil secara dalaman ia boleh merangsang dan mengawal selia sistem imun dengan menghentikan keradangan dan memotong bekalan tumor dalam darah.

Lidah buaya juga menguatkan antioksidan kesan vitamin . Ia membuat Vitamin C , Vitamin E dan lain-lain anti oksidan untuk bekerja lebih baik, mungkin kerana kesannya bagi meningkatkan tahap darah yang berkualiti dan membenarkan darah untuk bekerja lebih berkesan mengangkut oksigen dan nutrien kepada sel-sel badan.

Aloe Vera Memusnahkan kanser

Penyelidikan ke dalam kesan-kesan anti-kanser acemannan , fitonutrien yang terdapat dalam lidah buaya , mendapati kejayaan awal. Dalam satu kajian, anjing dan kucing menjalani radiasi untuk kanser diberi acemannan. Bukan sahaja tumor mengecut lebih dalam kumpulan acemannan dirawat, tetapi selepas rawatan survival dilanjutkan dengan ketara.

Satu lagi kajian menunjukkan bahawa pengeluaran acemannan meningkat sel-sel 'nitrik oksida (NO), bahan kimia anti-kanser berkait rapat dengan pengecutan kanser tumor.

Walaupun kajian seperti ini telah memberi tumpuan kepada ayam, kesan yang sama juga telah diperhatikan pada manusia.

Dalam kajian lain, lidah buaya menunjukkan hasil yang ketara dalam menghasilkan pengampunan dalam kulit kanser. Sangat berkesan antioksidan kesan juga telah ditemui untuk membantu mencegah kulit kerosakan dari x-ray dan lain-lain bentuk radiasi .

Aloe Vera stabil darah gula Tahap

Pesakit diabetes yang mengambil lidah buaya selama 3 bulan mengalami penurunan ketara kadar gula dalam darah. Mereka juga mempunyai lebih rendah kadar kolesterol dalam darah dan peningkatan sedikit dalam kesemua jumlah kolesterol . Banyak kajian klinikal telah diterbitkan yang menunjukkan aloe ciri-ciri anti-diabetes lidah ini.


Forever Living Products telah mengambil inisiatif untuk mengeluarkan produk daun lidah buaya yang boleh diminum. Setelah melalui pelbagai proses penyelidikan, akhirnya produk Aloe Vera Gel telah berjaya dihasilkan. Ianya ialah produk pertama yang dikeluarkan oleh syarikat Forever Living Products pada tahun 1978, dan sehingga kini kekal sebagai produk bestseller.

Minuman jus aloe vera yang dikeluarkan oleh Forever Living dianggap yang terbaik di dunia setakat ini dan mendapat pengiktirafan serta anugerah dari banyak pihak.

WhatsApp kami untuk keterangan lanjut
KAKCHAH 012 644 8260 
ABG MAN 010 427 8224

Articel di rujuk daripada

http://www.healthymuslim.com/articles/

Rujukan daripada

  • GK King, KM Yates, PG Greenlee, et al.The effect of Acemannan Immunostimulant in combination with surgery and radiation therapy on spontaneous canine and feline fibrosarcomas. Journal of the American Animal Hospital Association, Vol 31, Issue 5, 439-447.
  • Karaca K, Sharma JM, Nordgren R. Nitric oxide production by chicken macrophages activated by Acemannan, a complex carbohydrate extracted from aloe vera. Int J Immunopharmacol. 1995 Mar;17(3):183-8.
  • Yu BP, Herlihy J, Ikeno Y. The Effects of Lifelong aloe Ingestion on aging and Pathology. Department of Physiology.

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog