ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

2 September 2014

Bagaimana Aloe vera memberi kesan kepada diabetes?

Penyelidikan awal menunjukkan bahawa pengambilan jus lidah buaya boleh membantu meningkatkan paras glukosa darah andmay oleh itu berguna dalam merawat pesakit diabetes.

Aloe juga telah dikaitkan dengan:

 • Menurun lipid darah (lemak) pada pesakit dengan tahap yang luar biasa tinggi molekul ini dalam darah (contohnya sesetengah orang dengan diabetes jenis 2 ) dan / atau hepatitis akut (penyakit hati)
 • Menurun bengkak dan penyembuhan lebih cepat daripada kecederaan luka. Luka dan ulser kaki adalah biasa komplikasi penyakit kencing manis , dan mereka biasanya mengambil masa yang lebih lama untuk sembuh berbanding individu bukan kencing manis yang sihat.

Kesan-kesan positif dianggap sebagai disebabkan oleh kehadiran sebatian seperti Lectin, mannans dan anthraquinones.

Dan juga yang terutamanya digunakan untuk membantu melegakan dan menyembuhkan masalah kulit dan kegatalan, lidah buaya juga:


 1. Menyokong kesihatan sistem penghadaman
 2. Membantu merawat sembelit
 3. Membantu proses penyembuhan dalam hal kedua-dua kesakitan dan keradangan
 4. Menghalang parut selepas pembedahan
 5. Kesihatan gigi Aids
 6. Di samping itu, kajian awal menunjukkan bahawa aloe vera gel oral boleh mengurangkan gejala dan keradangan pada pesakit dengan ulser kolitis, yang merupakan satu bentuk penyakit keradangan usus.


Di mana saya boleh membeli aloe vera?

Produk berasaskan aloe-vera boleh didapati dari kebanyakan peruncit kesihatan dan kecantikan di Forever Living kami mempunyai segala produk yang berasaskan aloe vera

Hubungi kak chah 012 644 8260 atau Abg Man 010 427 8224 whatsapp/sms

Sumber rujukan

 1. http://www.diabetes.co.uk/natural-therapies/aloe-vera.html
 2. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/607.html
 3. http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21470
Share:

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut