KENAPA MENJADI PENGEDAR ATAU BISNESS FOREVER LIVING

Dalil Al Quran tentang perniagaan ,Firman Allah "Wahai orang2 yang beriman,janganlah kamu makan(gunakan) harta2 kamu sesama kamu dengan jalan yang salah(tipu dan sebagainya) kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka diantara kamu,dan janganlah kamu berbunuh bunuhan sesama sendiri.Sesungguhnya Allah sentiasa Mengasihani kamu."(An Nisa : 29)

BAGAIMANAKAH CARA RASULLULLAH  S.A.W BERNIAGA?
Rasulullah S.A.W menjalinkan jaringan sebanyak mungkin dgn para pedagang tempatan & luar Makkah. Di samping itu baginda mementingkan hubungan yang baik dengan semua pelangannya.

Baginda telah melarang beberapa strategi yang tidak adil contohnya strategi yang boleh membebankan petani-petani di kampung dan juga bakal pelangan. Ini dapat difahami dgn lebih jelas dalam hadith baginda S.A.W daripada Jabir :

”Tidaklah dibolehkan penduduk kota menjadi perantara niaga bagi orang di desa. Biarkanlah orang memperoleh rezeki Allah satu daripada yang lain.”
(Direkodkan oleh Muslim).Syarikat FOREVER LIVING PRODUCT telah berada di Malaysia semenjak 1984 lagi dengan memasarkan produk-produk makanan tambahan dan kecantikan. Di tubuhkan di Arizona, USA pada tahun 1978 dan pengasasnya adalah Rex Muhgan. Memiliki asset bernilai lebih daripada 2.5 billion di seluruh dunia dengan memiliki ladang aloe vera yang luas, kilang pemprosesan aloe vera dan tempat peranginan serta resort di sekitar negara Amerika Syarikat dan Afrika.

KENAPA HARUS MEMULAKAN PERNIAGAAN INI ?


The Most Beautiful Business on Earth by Rolf Kipp
Penulis buku dan pengedar produk FOREVER LIVING dengan pangkat "Double Diamond Manager" dengan jaringan yang luas di sekitar eropah.

FOREVER LIVING PRODUCT menetapkan keseluruhan cawangan dan rangkain perniagaanya di lebih 158 buah negara (2014) dengan memasarkan produk makanan kesihatan memberikan pulangan yang sama rata di antara semua negara tempat perniagaan itu di jalankan.

Terdapat beberapa kelebihan dan keistimewaan perniagaan ini di jalankan dan anda juga pasti gembira dan berhasrat untuk menjalankan juga perniagaan ini.


Diskaun, keuntungan, komisyen dan bonus
Peratusan di bawah ini di nilai/kira daripada harga jualan setiap produk.

  1. Semua pengedar layak mendapat diskaun dari 5% - 30%
  2. Mendapat komisyen antara 3% - 18%
  3. Leadership bonus daripada 2% - 6%
  4. Bonus jualan peribadi dan kumpulan semalam 36 bulan dengan jumlah jualan 3 bulan
  5. Peluang melancong di dalam dan di luar negara dengan semua perbelanjaan di taja.
  6. Mendapat wang perbelanjaan pelanconganTerdapat beberapa bonus lagi yang di berikan kepada pengedar yang aktif dan bersemangat dalam perniagaan ini.


Contoh ;

Asst Supervisor - diskaun 30% dari semua harga jualan barang

  • Mendapat 5% dari harga jualan apabila anda/pengedar dalam jaring anda membeli walaupun anda dan jaringan anda mebeli dengan harga diskaun 15% atau 30%
  • Mendapat komisyen dengan setiap belian jaringan ahli biasa anda sebanyak 15% setiap pembelian.
  • Kenaikan pangkat secara automatik berlaku sekiranya jaring generasi kelima anda naik taraf sebagai pengurus sekiranya anda belum mencapai tahap tersebut.

UNTUK KETERANGAN LANJUT BAGAIMANA SELANJUTNYA DAN MENARIKNYA PERNIAGAAN INI AKAN KAMI TERANGKAN DENGAN LEBIH JELAS


HUBUNGI KAMI

KAKCHAH - 012 644 8260
ABG MAN - 010 427 8224

BERADA DI SELURUH MALAYSIA KLIK UNTUK NO HP/WHATSAPP

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog