Keradangan adalah satu bentuk tindak balas badan untuk memulih ianya seringkali berbahaya pada kesihatan kita.

PRODUK FORVER LIVING TELAH DI TERIMA DI LEBIH 160 BUAH NEGARA DI SELURUH NEGARA MASIHKAH ANDA RAGU-RAGU TELAH MEMASARKAN PRODUK INI SEMENJAK 1978 DAN DI MALAYSIA SEMENJAK 1984. KAMI SEDAI MEMBANTU ANDA YANG BERMINAT UNTUK MENJALANKAN PERNIAGAAN INI SECARA PART TIME / FULL TIME

Suplemen Terbaik Untuk Menentang Keradangan

Tekanan hidup yang tinggi, diet tidak sihat yang kekurangan vitamin dan mineral, tidak meminum air bersih yang mencukupi, kurang tidur, pencemaran alam sekitar,  kesemuanya menyumbang kepada semua tahap keradangan kronik yang selalunya tidak dapat dikesan selama bertahun-tahun sehingga penyakit akhirnya muncul.

Keradangan adalah satu bentuk tindak balas badan untuk memulih, seringkali berbahaya pada kesihatan. Keradangan kronik menyebabkan serangan jantung, strok, artritis reumatoid (sakit sendi), demensia, kolesterol tinggi, penyakit kulit dan juga kanser.

Makanan yang merupakan menjadi punca keradangan?

Diet moden kita adalah punca keadaan keradangan:

1) Lemak tidak sihat menggalakkan keradangan.  Kebanyakan orang memakan diet Barat yang kaya dengan makanan diproses or makanan segera dan juga memakan asid lemak Omega-6 yang berlebihan  (didapati dalam minyak jagung, minyak bunga matahari dan minyak kacang). Ini menyebabkan ketidakseimbangan antara Omega-3 dan Omega-6 yang menggalakkan keradangan.

2) Karbohidrat ditapis juga menyebabkan keradangan. Tepung yang ditapis, gula dan makanan yang mempunyai Indeks Glisemik yang tinggi memburukkan lagi keadaan keradangan. Makanan tersebut meningkatkan tahap insulin dan glukosa, yang juga meningkatkan tahap keradangan.

3) Lemak trans juga menyebabkan keradangan. Biskut, kek, mentega kacang, marjerin, dan kebanyakan makanan diproses menggunakan minyak sayuran terhidrogenasi atau minyak separa terhidrogenasi (lemak trans) yang juga menyebabkan keradangan. 

4) Sensitiviti (Alergi) makanan juga menyumbang kepada keradangan. Dalam sesetengah orang, makanan tertentu mencetuskan sistem imun yang mewujudkan keadaan keradangan pada seluruh badan. Pencetus yang paling umum adalah gandum, bahan tenusu, produk soya dan sitrus.

Suplemen anti-keradangan yang boleh membantu mengurangkan keradangan kronik

Asid Lemak Omega-3

Paling banyak ditemui dalam minyak ikan, asid lemak omega-3 mengandungi kedua-dua DHA (dokosaheksanoik) dan EPA (eikosapentanoik) yang membantu mengurangkan tahap trigliserida dan mengurangkan risiko penyakit jantung, serangan jantung, ritma jantung tidak teratur dan mengurangkan tahap tekanan darah.

Ambil perhatian bahawa asid lemak Omega-6 yang berlebihan, yang ditemui dalam minyak jagung dan minyak bunga matahari boleh menyebabkan keradangan. Ringkasnya, Omega-3 menentang keradangan sementara Omega-6 menyebabkan keradangan.


Suplemen: Forever Arctic-Sea mengandungi asid lemak Omega-3 dan Omega-9, yang boleh membantu mengurangkan proses keradangan yang membawa kepada pelbagai penyakit.


ARTICSEA PRODUCK DEMO


Antioksidan
Jus buah-buahan seperti beri adalah kaya dengan flavonoid yang merupakan antioksidan yang kuat. Meminum jus buah-buahan dengan makanan berkarbohidrat atau berlemak tinggi boleh membantu meneutralkan tekanan keradangan yang dihasilkan oleh makanan tidak sihat dan membantu mengelakkan kerosakan saluran darah.

Suplemen: Pomesteen Power mengandungi 7 jenis buah-buahan berantioksidan tinggi dalam senarai teratas nilai ORAC, yang membantu melindungi sel-sel badan dengan mengurangkan kerosakan radikal bebas.
Aloe Vera
Setiap hari, adalah penting untuk mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi fitonutrien yang boleh melindungi  badan dan menentang keradangan.

Suplemen: Aloe Vera Gel adalah suplemen berkhasiat dengan lebih dari 200 sebatian bermanfaat termasuklah Komplek Antrakuinon yang mempunyai ciri-ciri anti-keradangan dan mengurangkan kesakitan.


ALOEVERA GEL PRODUK DEMO


PRODUK FORVER LIVING TELAH DI TERIMA DI LEBIH 160 BUAH NEGARA DI SELURUH NEGARA MASIHKAH ANDA RAGU-RAGU TELAH MEMASARKAN PRODUK INI SEMENJAK 1978 DAN DI MALAYSIA SEMENJAK 1984. KAMI SEDAI MEMBANTU ANDA BERMINAT UNTUK MENJALANKAN PERNIAGAAN PART TIME / FULL TIMEKETERANGAN LEBIH LANJUT 

HUBUNGI ATAU WHATSAPP 
010 427 8224 / 012 644 8260
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.