MENCUCI USUS SECARA SIHAT DAN SEMULAJADI DENGAN LIDAH BUAYA (ALOE)

Kolon adalah bahagian penting dalam kesihatan tubuh untuk badan berfungsi secara sihat. Ia memainkan peranan dalam penghadaman dalam sistem imun anda dan dalam mengekalkan keseimbangan air di dalam badan kita. Kolon adalah bahagian usus besar bermula dari cecum dengan rektum. Kolon yang tidak berfungsi dengan betul akan meninggalkan sisa toksik lebih lama daripada yang baik untuk anda. Kolon yang tidak sihat adalah salah satu sebab sisa tidak bergerak dengan cekap. Ia menyebabkan sisa toksik ini diserap oleh dinding usus dan ke dalam aliran darah. 


Untuk kolon yang sihat, biasanya mengambil masa kurang daripada 24 jam untuk makanan singgah seketika di badan kita. Tetapi dengan tabiat makan yang moden (makanan yang diproses yang tidak mempunyai enzim, serat dan nutrien)maka masa transit melambatkan kepada 70 jam. Ini menyebabkan usus bertoksik dan meninggalkan sehingga 30 paun sisa tersebut terkumpul.

Dan tanda yang paling biasa yang mempunyai usus toksik adalah keadaan yang dipanggil sembelit. Sembelit berlaku apabila bahan-bahan buangan bergerak terlalu perlahan melalui usus besar, menyebabkan penghapusan kerap atau menyakitkan.

Gejala kolon bertoksik:

gejala pencernaan
Sembelit, kembung, cirit-birit, gas, senak, sakit perut
kesihatan
Sakit sendi, sakit otot
tanda-tanda tingkah laku
Kemurungan, keletihan, kebimbangan, kabus otak, perubahan emosi, ingatan yang lemah
sistem imun
Sistem imun lemah, berulang jangkitan faraj atau pundi kencing, ruam kulitBernard Jensen DC, ND, PhD adalah salah seorang daripada saintis perintis yang menggunakan pembersihan kolon untuk meningkatkan kualiti kesihatan seseorang. Dalam bukunya, Pembersihan Tisu Melalui Pengurusan Usus, beliau menjelaskan pentingnya pembersihan kolon: "lapisan mukus berat di dalam kolon pekat dan menjadi tempat pembusukan. Kapilari darah ke usus besar mula mengambil toksin, racun dan serpihan berbahaya kerana ia menyerap masuk melalui dinding usus. Semua tisu dan organ-organ badan kini mengambil bahan toksik. Di sini adalah permulaan autointoxication sebenar di peringkat fisiologi. Pengumpulan ini boleh mempunyai persamaan seperti getah tayar trak. Ianya yang keras dan hitam. "

Seperti mana Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami)

Jika ingin meningkatkan fungsi usus dan meningkatkan kesihatan adalah sangat penting untuk membersihkan kolon dengan kerap. Terdapat cara yang mudah dengan menggunakan Aloe Vera sebagai pembersihkan kolon.


Saponin bahan pembersih dalam lidah buaya menghapus semua gris, bahan kimia dan toksin yang menyumbat dinding dalaman usus kecil kita. Lignin yang menembusi jauh ke dalam sel-sel anda dan membolehkan saponin untuk mencuci toksin-toksin.

Kemudian protease melakukan kerja mencerna protein mati dalam usus kita.Apabila anda duduk di atas mangkuk tandas dan melakukan apa yang perlu dilakukan seterusnya, perkara pertama membuatkan anda tertanya-tanya, "Di mana semua kotoran  itu datang?" Ngapa yek , semua warna coklat gelap akhirnya menemui jalan keluar dan ... tidak perlulah terangkan bagaimana baunya.

Di samping itu, protease memaksimumkan sistem imun anda. Bagaimana? Macrophages menggunakan enzim proteolitik untuk mencerna penceroboh seperti:

  1. bakteria
  2. virus
  3. kulat

Dapatkan aloevera gel daripada kami di Forever Living Produk tanpa bersusah payah menanam memotong daun lidah buaya untuk memprosesnya sendiri. Di botolkan daripada spesis terbaik daun lidah buaya dan sesuai untuk pemakanan dan terbaik untuk tubuh badan kita, Masalahnya anda kenal ke aloe barbadensis miller yang diakui terbaik untuk di jadikan minuman penyahtoksin dari tubuh badan kita.

Betul ke spesis lidah buaya tu yang di tanam di rumah anda? silap makan dan spesisnya masalah nanti sebab boleh cirit dan gatal-gatal ko! Aloevera gel di proses dan di botolkan mengikut piawaian Majlis Aloe Antarabangsa dan telah di terima di lebih 160 buah negara....33 buah darinya adalah negara islam..Perkara Penting Untuk Ingat
  • Pokok lidah buaya saya merujuk kepada Aloe Barbadensis Miller
  • Sebelum anda membeli, lihat chop International Aloe Science Council untuk pengesahan ketulenan lidah buaya di sisi botol
  • Sebaik sahaja anda membuka botol, sejukkan di dalam peti sejuk kerana ia mengoksida dengan cepat.

DAPATKAN ALOEVER GEL DARI ALAM SEMULAJADI DARI KAKCHAH DI TALIAN wasap.my/60126448260 / wasap.my/60192830717 ATAU WHATSAPP JE PON BOLEH...NO PROBLEM

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog