ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

12 September 2015

Tips menghadapi jerebu

jerebu!
Bahayanya jerebu.  Ya semua orang tahu.
kesannya boleh menyebabkan sesak nafas, selsema, batuk, sakit kepala, gatal-gatal, mata pedih dan gatal, sakit dada. Macam-macam masalah kesihatan lagi! Kalau haiwan kecil seperti anak kucing kakchah dah termenung, mata kelihatan macam juli-juling... batuk, muntah dan sakit perut...  itu kesannya haiwan kecil kesan daripada jerebu!
Kalau mata kucing ada selaput mata dah ke tengah... maknanya ia sedang sakit
Mengapa?
Sebabnya racun sudah masuk ke dalam paru-paru.  Adakah kita boleh memilih untuk berhenti bernafas.  Tahan nafas?  bolehkah kita memilih untuk menyedut udara mana yang tiidak beracun.  Kalau makan, kita boleh bertahan lagi.  Kita boleh berpantang.  Kalau udara?  Bolehkah kita menahan racun dalam udara yang kita sedut?
tetapi, kita boleh memilih untuk membersihkan udara di ruang yang kita berada.  Ya tapislah udara anda.

golongan berisiko tinggi iaitu :- 
Kanak-kanak kecil, Orang tua, Mereka yang mengalami penyakit asma, pesakit Bronkitis, pesakit radang paru-paru, mereka yang mempunyai penyakit paru-paru yang kronik,  Pesakit Jantung, orang yang mempunyai Alahan pernafasan, mereka yang alahan kulit,  Perokok , dan Mereka yang sentiasa bekerja di luar pejabat atau rumah. 

Tips menhadapi jerebu
1. Pakai topeng muka. (oh, kakchah paling rimas nak pakai topeng. Jadi, kakchah memilih untuk berada di dalam rumah saja)
2. minum air banyak (8 ke 10 gelas sehari)
3. Kurangkan aktiviti luar
4. Buka kipas di dalam rumah
5. Letak pokok yang mengeluarkan banyak oksigen di dalam rumah seperti pokok lidah jin, lidah buaya (paling bagus sebagai penapis udara), pokok keladi air... dan pokok lain yang ditanam dalam pasu atau jeli.
6. Pasanglah penapis udara yang bagus

Dalam mencari penapis udara yang bagus... kakchah ada tips
1. pilih yang berkualiti
2. boleh meliputi ruang yang besar
3. mempunyai banyak fungsi
4. mudah dikendalikan
5. mesra alam
6. harga berbaloiproduk ini sangat berkualiti dan diakui terbaik.

mempunyai pengiktirafan antarabangsa -
ITEX = International Invention, Innovation and Technology competition award
Bukan senang ye nak dapat pengiktirafan peringkat antarabangsa.  Tetapi Air Detoxifier ini ada pengiktirafan ini.  Jadi, apa yang anda ragu lagi.  Barang yang bagus tak semestinya mahal!
hubungi 0104278224
atau 0126448260Share:

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut