Membersihkan dan melegakan sakit gigi dan gusi,

Aloe vera mempunyai sejarah panjang mengenai kemujaraban tentang penyembuhan. Keupayaannya untuk menyembuhkan luka bakar dan luka dan menenangkan kesakitan telah didokumenkan sejak abad ke-10. Legenda juga mengatakan bahawa Cleopatra menggunakan lidah buaya agar kulitnya sentiasa lembut. Penggunaan moden aloe vera pertama kali dikenali pada tahun 1930-an untuk menyembuhkan luka sinaran. Sejak itu, ia menjadi ramuan biasa dalam salap yang menyembuhkan selaran matahari, luka kecil, kerengsaan kulit, dan banyak lagi penyakit lain.
Aloe Vera telah mendapat populariti sebagai bahan aktif dalam gel gigi. Sama seperti penggunaannya pada kulit, lidah buaya dalam gel gigi digunakan untuk membersihkan dan melegakan gigi dan gusi, dan berkesan sebagai ubat gigi untuk memerangi rongga, 

menurut isu Pergigian Am, Mei / Jun 2009, Akademi Pergigian Am (AGD) klinikal, jurnal peer reviewed.

Kerana gel gigi lidah buaya cenderung kurang keras pada gigi, kerana ia tidak mengandungi unsur-unsur yang kasar yang biasa terdapat dalam ubat gigi komersial, ia adalah alternatif yang baik untuk orang yang mempunyai gigi sensitif atau gusi.

Tetapi pembeli mesti berhati-hati. Tidak semua gel gigi aloe vera mengandungi khasiat yang betul dari lidah buaya. Produk mesti mengandungi gel stabil yang terletak di pusat loji lidah buaya untuk menjadi berkesan. Produk mesti mematuhi piawaian pembuatan tertentu. Dilip George, MDS, pengarang bersama kajian itu, menjelaskan bahawa lidah buaya "tidak boleh dirawat dengan haba yang berlebihan atau ditapis semasa proses pembuatan, kerana ini memusnahkan atau mengurangkan kesan beberapa sebatian penting, seperti enzim dan polisakarida." 


Dr George mencadangkan bahawa pengguna perlu mendapatkan maklumat dengan persatuan yang bukan mencari  keuntungan seperti Majlis Sains Aloe Antarabangsa untuk melihat produk apa yang telah menerima kualiti meterai organisasi.


Terdapat lebih daripada 300 spesies tumbuhan, hanya beberapa sahaja yang telah dan boleh  digunakan untuk tujuan perubatan. "Syukurlah, pengguna dengan gigi sensitif atau gusi mempunyai beberapa pilihan kerana adanya bahan untuk kesihatan mulut mereka, dan lidah buaya adalah salah satu dari mereka," kata jurucakap AGD Eric Shapria, MS, DDS, MAGD, MA

Dapatkan produk klik www.wasap.my/60192839717 dengan diskaun 15% atau 35%

Rujukan
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3200013/


Share:

2 ulasan:

kmnnetwork berkata...

terbaik sangat bagus untuk menghalang terjadinya plak gigi

Kakchah Jelita berkata...

ya betul tu...semoga mendapat manfaat

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.