PETUA CUCI WAJAH dengan BAHAN SEMULA JADI


Memang pencuci wajah berlambak di pasaran.  Dan, murah-murah belaka.  Saya sedikit cerewet tentang wajah.  Saya lebih selesa menggunakan bahan yang semula jadi.  Mungkin tidak ramai yang tahu bahawa minyak kelapa dara dapat mencuci wajah dan dapat mengekalkan kelembapan asli kulit.  Jika menggunakan pencuci wajah, kita tidak tahu apakah bahnnya dapat menjaga kelembapan kulit.  Dibimbangi akan mengfhakis kulit wajah pula.  Bahagian wajah kulitnya lebih nipis dan kadang-kadang sangat sensitif.  

Jadi, saya gunakan pencuci wajah semula jadi dengan minyak kelapa dara biovco.  Ia terdiri daripada bahan asli santan kelapa yang diproses secara semulajadi untuk mendapatkan minyak asli yang tidak dicampur dengan apa-apa bahan kimia.  Minyaknya amat bersih dan pelbagai khasiat terdapat pada minyak ini.  Ia boleh dimakan, disapu dan dijadikan pelembab.  Ia boleh meredakan pelbagai jenis penyakit seperti darah tinggi, kencing manis, kolestrol tinggi dan sebagainya. Tetapi, hendaklah bersabar sedikit dengan keputusannya.  InsyaALLAH, ia berkesan.  

Di bawah ini saya berikan petua mencucu wajah cara asli bagi menanggalkan solekan tebal dan nipis.  Ia memang berkesan!

CARANYA


saja je, nak tayang BBplus.  Wajah ini memang tanpa solekan .  Bangun pagi pun tak  cuci muka sangat.  semuanya nak cepat.  Saya bergegas ambil BBplus untuk kesihatan dan kecantikan.  Saya rasa gambira sangat, lihat wajah saya mula nampak gebu dan cerah.  Tunggulah dalam beberapa hari lagi, perubahannya saya nantikan...
Sebaik sahaja pulang kerja, cuci wajah dengan air bersih (seeloknya air bertapis BIOAURA atau RXwater - penapis ini mempunyai molekul air yang cantik).  Tak perlu guna sabun pencuci wajah.  Basuh buang solekan yang boleh dicuci sahaja.  Jika tidak bersih lagi, tak mengapa. Ambil sekeping atau dua keping kapas wajah, tekapkan pada minyak kelapa dara. Mula mengoles pada wajah yang masih ada sisa solekan.  buang sebanyak mungkin kesan solekan.  Basahkan sekeping lagi kapas wajah.  lap dan bersihkan wajah.  Guna pula kapas yang kering yang lain untuk menarik sisa solekan yang tertinggal.  cuci wajah.  Wajah anda akan terasa masih berminyak, guna kapas kering dan sapukan ke wajah untuk menarik sisa solekan yang mungkin masih tertinggal. buat secara lembut dan ke atas.  
Setelah puas hati, cucilah wajah dengan produk pembersih wajah anda.  Jika tidak, lagi bagus biarkan begitu sahaja kerana wajah anda lebih asli.  Bilas dengan air bersih dan biarkan wajah anda kering dengan sendiri.

Ok, saya nak beritahu rahsia sebenar wajah kelihatan asli dan cantik.  Solekan memang boleh mencantikkan penampilan.  Namun, kecantikan asli juga yang lebih mendatangkan kepuasan.  Jadi, sayangilah diri dan wajah anda.  Ambillah kalogen atau makanan tambahan bagi memastikan tubuh sihat dan wajah ceria.  Ia adalah rahsia kecantikan yang perlu.  
Saya menemui kalogen terbaik.  BBplus Calogen. Kalogen ini adalah yang terbaik pernah saya cuba.  Ia ada vitamin C dan ekstrak biji anggur yang bersifat antioksidan.  Flavoniod dalam Vitamin C ini penting bagi memastikan kalogen marin dapat diserap tubuh.  
Hmm

bercakap pasal kalogen...
siapa nak beli kalogen dari saya... Nak cuba yang kotak besar, rasa tak berani... boleh cuba 6 bungkus kecil dulu dan nikmati keberkesanannya.  
Promosi, RM50 untuk 6 bungkus.  JOM!
ini wajah baru selepas 3 hari ambil kalogen BBplus.  Berbedak ala kadar saja.

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog