FOREVER LIVING kesihatan bisness cantik NUSKIN online aloe vera herba ALOEVERA petua bisness to bisness forever bisness plan cerita-ceriti pengedar kulit JIMAT SLIMMING BIOEVER bisnes Dnars Skincare semulajadi online as lidah buaya penyakit perniagaan rawatan JOM DETOX Untung BISNES kanser Aloe vera gel detox jerawat okamizu penapis udara ubat gigi EJEN DIPERLUKAN FLPAloe NUSKIN Pharmanex PROMOSI gaya sihat murah CLean9 anti aging peluang testimoni articsea bisnes global buat duit madu rakan kongsi BISNES MOBAIL SPA GALVANICSPA WAJAH foreverliving jutawan khasiat kulit berminyak/jerawat R2 living testimonie FLP articsea KULIT KERING kecantikan kencing manis makanan produk sembelit suplemen supliment ANTI KEDUT PRODUK RESDUNG Radang TILAM BIOVELOCITY bisnes forever delima jantung jerebu kolagen kolesterol penapis air untung usus BBplus Kalogen Noni air detoxifier bersih clean 9 demo detoks ejen halal hebat kanser kulit keletihan pakar pencegahan pendapatan pomesteen prolife III ramadhan sunnah suppliment vitamin AGELOC Kelas kecantikan NUSKIN 180 PENYEGAR WAJAH Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah ahli air aloevera gel badan berminyak bijak berjimat buaya cuci usus diet dan bersenam dunia ejen utara facial florida kajian keuntungan kolestrol kopi mineral lidah malaysia masalah mudah dan cantik penjagaan register online resdung sakit selangor tenaga tips kecantikan toksin usahawan FLP absobent C Ginseng IFANCA MOBAIL STOKIS FLP Tips Pemutihan Kulit World Wellness agent antioksida antioksidan bakteria gigi bercuti biovco bisness to business bonus cadar 3D cancer darah tinggi detoc diabetis diskaun duit mudah ejen alor setar ejen pulau pinang ekzema gastrik gel genie bra gin-chia herba semulajadi honey insentif islam kakchah kaya kelas percuma kulit cantik kurus lubuk duit makan makanan tambahan masker menghindar penuaan merawat migrain mineral minyak zaitun motivasi negeri sembilan online bisness pelembab pemulihan penapis air FIR pengedar diperlukan penyakit kronik penyembuh penyembuh penyakit puasa seremban skincare stroke terbaik terlajak ulser water filter ALOE FIRST AgeLocTransformation set Antioksiden BODYSHAPE DOUBLE STEMCELL Diabetes FLP Ultra FLP royal jelly Fields of Greens Forever tooth Bright Free aloevera GALVANIC BODYSPA KULIT NORMAL MH370 ORAC PLAN PMS PRODUK SNE Prolife 3 SPA nuskin TAMBAHAN air purifier air zam-zam aktiviti kecantikan al-quran aloe gelly aloe heat lotion aloegelly anggur angin anti anti kanser anti radang asma asthma awet muda bagaimana bahaya barbadensis bee propolis berat berat badan berkesan bertoksik bisnes dunia daftar darah doa ejen perlis facebook forever brunei. aloevera free g3 gout hadith harga hormon imun jeragat jerantut join kanser kolon karies gigi kawal kanser kebas tangan kedah kelantan kepala keradangan kewangan kimia klinikal kolon korea kuala lumpur kuantan kucing kurma kurus badan langkah dan tip lebah lelong lemak maggi maggie manfaat manggis manja marketing masalah tulang membersihkan mengurang dan menurunkan berat badan menjana metabolisma mlm mudah muka network networking nilai omega 3 organik pantai timur part payu dara pembersihan kolon pencemaran pencernaan pengedar Utara penghadaman pengurusan penyahtoksin penyakit kulit penyelidikan penyembuhan perak polishing peel produk madu program Clean 9 propolis punca putihkan gigi racun makanan rawatan stress register royal jelly rujukan sakit lutut scrub sebab sedekah sedi lutut sendi sensitif simple spa strok time udara utara 20 3 3 konsep 30 40 50 ARTIS Aloe vera MSM Alzheimer Alzheimer tumor Antara Argi BIZNES Bagi anda di kawasan Malaysia Selatan CADAR PATCHWORK CLOEPATRA CoQ10 DNA Epoch Glacial Marine Mud FDA FLP propolis krim Forever B12 Forever Calsium Forever Freedom Forever cardiohealth Forever lean GARLIC-THYME Galvanic spa Garcinia HIV IASC IBS International aloe science council JAKIM JELEBU JURNAL Johor Batu pahat KKM KL KUALA PILAH Kemaman Ko Enzim Kota kinabalu Majlis Aloe Sains Antarabangsa Makanan ideal yang dari sumber semulajadi Melaka Minuman tenaga FAB (Forever Active Boost) Mu Muar Muar untung bizz Nu Skin Nuskin Clear Action PRODUK ANUGERAH PROLIFE PURE MARINE CALOGEN Pahang Pencegahan dan pengurusan kencing manis Penyahtoksik Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser Produk suppliment terbaik untuk rawatan dan menghindar penyakit buasir Qays bin Rafi Al-Qatsi RAWATAN RAMBUT RAWATAN SEMULAJADI RX WATER Radang sendi dan pencegahan Resdung (Sinusitis) Resdung (Sinusitis) dan pencegahan bersama Forever Living SAKIT SENDI DAN GOUT BERBEZA ATAU SAMA SALAM AIDILFITRI 2015 MAAF ZAHIR BATIN SENAWANG September Spa di rumah Temerloh Touch Of Forever Tri-Phasic White System activator active probiotic air bersih air bertenaga air molekul halus ajen aktif alahan alam alfalfa alkali alkohol allah aloefirst aloever alovera amalan ampang analisis angin ahmar anthraquinone anti oksidan anti penuaan anti-bakteria anti-radang anti-virus anugerah forever apa aprikot aroma spa collection artritis asid amino asid salisilik asli aspirin avacado avocado bahan kimi rendah banyak barah barah payu dara barang barli barly batu batu karang bebas bee honey bee pollen beli online beli pos bengkel berlemak berminyak/jerawat berpaten berry bibir bizznest black boroi botol aloevera buah pinggang buasir bukit jalil buncit burn fat cabaran cara cave celup cerita cheras collection comel cyberjaya daftar ahli dan antitumor darah rendah dari rumah day2 debunga demam demam kuning demo aloevera dha di rumah di terima diet dilwale dirumah doktor dubur ejen aktif ejen brunei elergik energy water enzim epa epal equin park essential oil faedah fluoride foerever forever fiber forever kids forever therm freedom full full time gandum ganjaran hebat gelap gemuk gigi gin chia ginko plus global global rally gombak grass gula guna hadiah halal produk aloe vera hand and face soap haram harta hati head hepatitis herbal hijrah how hubungi ibu ibu bersalin ibu mengandung immune impian income infak isnes jana jaya jimat. jom journal jual jus delima jus manggis kacak kaedah kajol kalori kami perlukan kanak-kanak kandungan karada kardiovaskular katarak kawal kawalan kebaikan kebengkakan dan keradangan urat darah kecergasan kecing manis kedut kedutan kekenyalan kelana jaya kelang kelembapan kulit kemurungan kenapa kepong keputihan keram kering kerja kesan kesuburan khasiat cuka klia kolagen larut komisyen kongsi kopi kota baru kronik ku kuala kudat kuku kulit berminyak kulit kering dan berminyak kulit lembut kulit mulus kurangkan berat kursus kecantikan kusam lada langkah lanjut usia lavender lawan penyakit leher lemak tepu lemak.aloevera lembut lemon.papermint leukemia liang roma lidah bauaya lignin lipis local lumayan lumut madu asli maggis makan malam percuma maketing malam manjung masa masaalah masalah berat badan masalah bintik hitam massage relaxing mata melancong melembap dan mengurangkan tisu parut melembut melembutkan melindungi membantu members memperbaharui memulihkan mencantikkan mencari mencegah menentang mengamit mengandung mengantuk mengenal menguatkan badan menjaga menopaos merah merangsang meransang organ tubuh mesin minyak minyak pati miyak jojoba mlm.bisness modal najis nak negara nutien nutrien nutrisi nutrition nyanyuk obesiti oder online offline omega 9 omron order online forever otot pakar perubatan parkinson part time part-time partner parut payudara pedih ulu hati pegurusan berat badan pelaburan menguntungkan pelancongan pelangsing pelembab NaPCA pelembapan kulit pemakanan pemasaran pembersihan pembersihan mendalam penanam penapis pencapaian mewah pengawet pengedar Penang pengedar aloevera penggalak penuaan penyakit asma yang teruk penyelesaian percutian perhatian perhiasan perlis perlu perubatan perubatan aloe vera perubatan terbaik perunding kesihatan petaling pigmen pollen port dickson powder and activator facelift produk Forever singapura proses prostat prostate protein protien psoriasis puchong pulau pinang pulih putih putrajaya racun rakan rambut ramping rasullullah rawatan kecantikan rawatan wajah regangan kulit relaxing resdung aloe heat lotion resepi detox rezeki risiko rm90 runcit sabah sabah sarawak sabun sabun susu beras sahih bukari sains sainstis sakit belakang sakit jantung salam saluran darah saponin saraf sarawak sea seberang prai sebulan segar seimbang sejarah sel darah selamat semanis senak perut senaman untuk cantik sengal senggugut seoul sepang serangan jantung serum sesemut set setiu setiwan sexy sg besi shah sijil halal sinar matahari skin care spike stamina stokis stomach stretch mark subang suci sulpelemen kucing sulpelemen kucing. spike sumber sunah sunblock SPF35 sunblok sunsreeen protector syarikat tanda-tanda tekanan teknologi tinggi tenaga batin tenaga batin lelaki tenang teori terapi terbesar terbukti terengganu terhangat termeloh tidur tinggi tips to toksid trengganu tumbuhan tumor ubat urat urat saraf urut usia viagra video vip visceral vitalize vitamin A vitolize men wajib wang besar wanita weight wheat wheat grass white zaharudin zaitun

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Ogos 2013

RAYA bersama jus aloevera dan articsea

Dah pun balik semula ke KL.  
Macam tak puas beraya di kampung.  Namun tugas di sini sudah menanti... terpaksa akur.
Kenangan raya memang indah.  makan yang sedap-sedap, naik sekilo dua (agaknya)... jumpa saudara mara, jumpa kawan-kawan... jiran sekampung...

Paling manis apabila ramai yang menegur saya masih kekal muda dan langsing macam ANAK DARA (pujian yang agak berlebihan, tetapi saya tahu mengapa)
Raya tahun-tahun lalu, dan pulang ke kampung sebelum ini, saya agak berisi.  tetapi kali ini saya langsing. MENGAPA? diet nak kuruskah, tanya mereka.
  
OH, TIDAKLAH terlalu DIET gila-gila.  Cuma saya mengawal cara pemakanan saya.  BAGAIMANA?


mulakan sarapan dengtan minum secawan susu dicampur dua sudu oat.  Oh, tak suka susu dan oat? ambillah segemgam badam dengan dua tiga biji buah kurma. ini dapat menyerap lemak dalam tubuh kita.  Ia membantu menurunkan kolestrol tubuh.
  
Makan tengahari.  ambil kabohidrat tidak lebih daripada segemgam penumbuk anda sendiri.  Ambil sumber protin seperti daging atau ikan atau ayam juga sebanyak sepenumbuk.  itu tidak termasuk tulang ye.  Dan paling penting mulakan makan dengan sayur-sayuran terutamanya yang hijau. ini perlu diperbanyakkan jika anda memang mudah lapar.  serat sayur membantu anda kenyang.  kalau nak lagi bagus, makanlah buah-buah sebelum makan.

Makan malam juga sama dengan makan tengahari namun, kalau boleh kurangkan pengambilan kabohidrat. sefaham saya, Kabohidrat ni lah yang menyebabkan kita gemuk.  Ia ditukarkan kepada tenaga dalam bentuk penguraian glukosanya.  jika kita tak guna tenaga ni, ia disimpan menjadi lemak dan menimbun dalam badan. lainlah jika kita kerap bersenam, bersauna dan berpeluh... itupun jika anda mempunyai kadar metabolisma tinggi.  
Jadi, nak makan, makanlah bukan tak boleh makan.  tetapi harus sentiasa beringat-ingat.  Bukan takut gemuk, tetapi saya nak sihat.  Saya tahu saya ada masalah kolestrol dan lemak visceral dalam tubuh.  itulah sebab yang saya pulun jaga pemakanan.
Hmmm...  namun, semasa balik raya baru-baru ini, diet seimbang kevin zahari tu dah tak terpakai.  Nak makan sayur?  Jawabnya, tidaklah RAYA2 ni... sapa nak jamu sayur kat tetamu? kalau adapun sikitlah ada dalam mi kari atau laksa.  Kalau diikutkan diet 'tak hengat' tu... tentulah saya akan dapat sembelit macam dolu-dolu... Namun, dengan bantuan dua produk hebat ni...


Aloevera jus 100% cuma RM95.40.  Articsea RM118.72
gabungan mantop membantu pencernaan usus dan membersikan kolestrol dalam darah
BAGAIMANA MENGGUNAKAN JUS ALOEVERA DAN ARTICSEA
Saya hanya ambil kira-kira setengah cawan aloevera dan kemudian menelan dua biji articsea sebelum tidur. Dan saya tidak menghadapi masalah langsung dengan masalah sembelit sepanjang beraya ni.  memang selera raya ini agak luar biasa.  Saya cuba kawal pemakanan tetapi tak dapat kawal dengan ketat.
  
Saya sangat percaya, tubuh saya langsing dengan cepat dengan bantuan dua produk ini.  Sungguh, saya tidak perlu berlapar dan mengawal ketat pemakanan saya.  saya masih boleh makan apa yang saya suka dan sistem pencernaan saya berfungsi seperti biasa.  tak perlu telan julap supaya ke tandas, ok!

Aloevera memang sangat bagus untuk sistem penghadaman.  ia dapat membersihkan usus di samping memberi pelbagai khasiat kesihatan seperti mengawal darah tinggi, kencing manis dan menyejukkan tubuh, ia merawat luka dalaman dan sebagainya.  minyak ikan kod dari lautan dalam artic mengandungi omega3(kuasa 3)= omega9 yang cepat menyerap ke dalam tubuh.  apatah lagi gandingan minyak zaitun dan minyak ikan ini sangat mujarab untuk menurunkan kadar kolestrol dalam darah dan tubuh.  khasiat omega9 dapat membantu memperkuatkan daya ingatan. 

Oh oh oh.... 
dah banyak celoteh saya ye.  ok saya ambil kesempatan ini mengucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca budiman.  Jika ada salah silap harap maaf ye...

0 ulasan:

Google+ Followers