Aloevera untuk Pencegahan strok/gout

Strok merupakan salah satu penyakit kronik yang paling menakutkan kerana ia boleh menyebabkan kematian tiba-tiba atau kecacatan kekal. Bagaimana strok terjadi?  Strok terjadi apabila aliran darah berhenti dan menyebabkan kematian sel-sel otak dalam masa beberapa minit. Terdapat dua jenis strok, strok iskemik dan strok hemoragik. Strok iskemik disebabkan oleh pembekuan darah yang menghalang pengaliran darah di otak. Strok hemoragik terjadi apabila saluran darah pecah dan menyebabkan pendarahan di otak.  hah, inilah yang lebih bahaya!

Gejala-gejala strok
• Kaku atau lemah secara tiba-tiba pada wajah, lengan atau kaki(khususnya pada satu sisi tubuh).
• Bingung atau susah untuk bercakap atau memahami percakapan.
• Susah untuk melihat secara tiba-tiba pada salah satu atau keduadua mata.
• Sakit kepala secara mendadak dengan tidak diketahui penyebabnya.
• Hilang keseimbangan dan koordinasi, yang menyebabkan seseorang mudah jatuh.

Berikut adalah cara mudah untuk mengenalpasti gejala strok.
Ingat F.A.S.T.Face (Muka) - Minta dia senyum. Adakah ekspresi kedua-dua belah wajah tidak sama?
Arm (Tangan) - Minta dia angkat kedua-dua tangan. Adakah salah satu tangan lemah?
Speech (Percakapan) - Minta dia mengulangi satu frasa. Adalah percakapannya tidak normal?
Time (Masa) - Waktu untuk memanggil ambulans.

Faktor risiko strok
Faktor risiko utama untuk kedua-dua jenis strok adalah aterosklerosis iaitu penyempitan atau penyumbatan saluran darah akibat pengumpulan bahan berlemak (plak) pada dinding saluran darah.Kegemukan, pengambilan alkohol berlebihan, merokok, diet tinggi lemak dan kolesterol akan meningkatkan risiko aterosklerosis. Selain itu, orang yang mempunyai masalah kesihatan seperti diabetes, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi mempunyai risiko tinggi diserang strok. Hah, cuba periksa tahap kesihatan anda!

Pencegahan strok
 1. Mengawal keadaan tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan diabetes yang merupakan punca utama strok.
 2. Menjaga berat badan yang sihat.
 3. Bersenam selalu.
 4. Elakkan diet lemak tinggi seperti makanan segera, makanan bergoreng dan pengambilan daging secara berlebihan.
 5. Elakkan merokok dan minum alkohol yang berlebihan.
 6. Makan lebih banyak buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang untuk meningkatkan pengambilan serat. (Serat boleh membantu pencernaan, mengawalatur kolesterol dan gula darah).
 7. Pastikan diet anda kaya dengan antioksidan yang boleh membantu mengurangkan kerosakan radikal bebas pada saluran darah.

Produk Forever yang boleh membantu

Aloe Vera Gel
 1. Kaya dengan serat tidak larut air (boleh membantu pencernaan) 
 2. Kaya serat-larut air (boleh membantu mengawalatur tahap kolesterol dan gula dalam darah).
 3. Kaya dengan saponins, sejenis agen pembersih semulajadi yang menghasilkan buih kecil, justeru boleh membantu membersihkan usus dan meningkatkan pergerakan usus.
 4. Sistem pencernaan yang bersih mengurangkan beban hati dan membolehkan hati memetabolismekan lemak dengan lebih efisien.
Forever pomesteen

Forever Pomesteen Power
 1. Campuran jus buah-buahan yang tinggi dengan antioksidan termasuk Buah Delima, Beri Biru, Beri Hitam, Manggis, Pir, Raspberi dan Ekstrak Biji Anggur.
 2. Antioksidan boleh melindungi saluran darah dengan meneutralkan radikal bebas (Radikal bebas boleh mempercepatkan proses pengumpulan bahan berlemak(plak) pada dinding saluran darah)

Forever B12 plus (mengandungi asid folik)*
 1. Mengandung vitamin B12 dan asid folik dalam formula perlepasan secara perlahan.
 2. Vitamin B12 dan asid folik yang boleh membantu untuk mengurangkan paras homosistin dalam darah. (Homosistin dalam darah boleh merosakkan dinding saluran darah dan menyebabkan pembekuan darah. Paras homosistin yang tinggi dalam darah berkaitan dengan pengambilan daging yang berlebihan).

Forever Arctic-Sea
 1. Menggabungkan minyak ikan dengan minyak zaitun untuk memberikan omega-3 dan omega-9, dan ditambah dengan vitamin E untuk menjaga kesegaran minyak.
 2. Mengandungi asid lemak perlu, EPA, DHA, dan asid oleik yang baik untuk mengurangkan kolesterol tidak baik (LDL) dan meningkatkan tahap kolesterol baik (HDL).

Forever Absorbent-C
 1. Suplement vitamin C yang terikat matrik dengan bran oat untuk penyerapan maksimum.
 2. Vitamin C boleh membantu menguatkan kolagen, dengan ini menjadikan saluran darah lebih fleksibel.
 3. Satu antioksidan vitamin yang kuat, yang dapat membantu untuk mengurangkan kerosakan radikal bebas pada saluran darah.

TESTIMONI
Abdul Halim Yaacob
K/P : 530523-02-5273
Alor Setar, Kedah
Keadaan : Strok & Tekanan Darah Tinggi

“Nama saya Abdul Halim yaacob. Pada tahun 1978, saya didapati mempunyai tekanan darah tinggi. Saya diwadkan di hospital selama 2 minggu dan untuk menstabilkan tekanan darah saya, saya diberikan 2 jenis ubat yang perlu ambil secara berterusan. Pada tahun 1994, saya dimasukkan ke hospital sekali lagi kerana masalah tiroid yang disebabkan oleh penggunaan ubat kawalan tekanan darah yang berlebihan.

Pada September 1994, saya diwadkan sekali lagi kerana strok. Serangan strok itu telah menjejaskan kemampuan saya untuk berjalan. Penglihatan saya juga menjadi kabur. Mujurlah, selepas menggunankan produk-produk kesihatan FLP pada 5 Oktober 1999, keadaan saya telah beransur-ansur bertambah baik. Produk-produk yang saya ambil ialah Aloe Vera Gel, Forever Arctic-Sea, Forever Bee pollen, Forever Bee Propolis dan Forever Absorbent-C. Pada masa yag sama saya juga mula melakukan senaman fisioterapi. Pada 20 Mac 2000, saya dapat pergi bekerja semula”
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog