Misteri MH370

Ini pos kedua kakchah menyorot tentang MH370 di blog.
Biasanya kakchah menulis tentang kecantikan dan produk terbaik FLP
Nampaknya Misteri MH370 semakin mengelirukan.  memang tak terjangkau ole fikiran kita tentang pelbagai teori yang dibuat apatah lagi laporan berita luar negara dengan kecenderungan tuduhan, tekanan, eksploitasi berita, dan tudingan yang mengecam negara, kita patutlah berada di belakang pemimpin negara ini walaupun fahaman politik mungkin tidak sehaluan.
Banyak misteri yang masih belum terjawab...


temubual di tv3

berkaitan dengan kehilangan misteri dan secara tiba-tiba Mh370... wartawan tv3 ada mengutarakan persoalan kepada salah seorang kapten berpengalaman luas iaitu kapten Nuruddin yang sememangnya sangat tebal dengan jiwa islamiknya... saya tertarik dengan kata-kata kapten ini berkaitan dengan sains teknologi dengan penciptanya.  ungkapan hilang titik.  hlang 100% sangat menarik dan amat dalam maknanya.  ia tidak terhenti pada titik yang dititikkan kapten tetapi mencetuskan fenomena persepsi baru pandangan dan renungan masyarakat tentang misteri kejadian dengan rencana manusia dan rencana Allah.
 ikuti  Temubual menarik wartawan tv3 dengan kapten Nuruddin abdul majid seorng pakar penerbangan (bekas ketua juruterbang B777 MAS).  klik di sini .
berkaitan ini juga kakchah ingin berkongsi kaitan hal ini dengan mimpi2 ustaz darul manzil blognya di sini


dan juga mimpi pasangan beriman di indonesia blognya di sini serta laporan polis oleh seorang wanita yang baru pulang dari umrah... bacalah di sini
adakah ini satu kebetulan?
laporan polis yang dibuat mengenai dakwaan raja dalelah yang ternampak bangkai pesawat pada sekitar jam 9 pagi di Laut Andaman.  hanya beliau seorang yang ternampak itu dan tiada siapa mempercayainya.  Mungkin Tuhan telah membukakan hijab kepadanya agar nampak apa yang berlaku.  

inilah wanita yang mendakwa pernah ternampak pesawat Mh370 pada pagi 8Mac 2014 di laut andaman.  Sesiapapun tidak dapat menerima kenyataannya kerana pesawat itu hilang pada radar di ruang udara laut china selatan.  apa kaitannya pula nak cari pesawat di laut andaman yang jauh tu.  Namun, kini, dakwaannya itu mula dilihat sebagai satu kenyataan.  namun semuanya agak terlambat.  

berbalik kepada temubual kapten nuruddin tentang pertanyaan kemungkinan ke manakah hilangnya Mh370...
Mohd Nazib sedang menemubual kapten nuruddin
solusi yang disarankan oleh kapten Nuruddin adalah doa orang2 yang soleh dan juga anggota keluarga mh370 yang terlibat. ya, setiap yang berlaku kepada kita adalah rencana Allah dan Dialah yang lebih tahu tentang tahap kemampuan manusia.  Kakchah doakan sangat2 semoga ahli keluarga dan insan-insan sekeliling semua penumpang dan anak kapal MH370 itu tabah.
Kita semua bersedih.  Apatah lagi keluarga dan insan-insan terdekat penumpang ini.  Kakchah ucapkan takziah dan berdoa semoga ruh-ruh penumpang Islam dicucuri rahmat.  
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.