RAWAT SAKIT GIGI

sakit gigi memang sungguh sakit.  Tak terhingga sakitnya.  Tak tidur malam dibuatnya.  sungguh sakit gigi ini jangan dianggap remeh.  Siapa yang mengalaminya tahu bagaimana rasanya.  Rasa nak pukul nak tumbuk orang yang bising semuanya ada.  Rasa nak marah tak tahu pada siapa.  pening kepala dan nak demam.
Kak Chah pernah alaminya.
Sakit gigi sangatlah menderita

SAKKKIIIIT sangat.  Nak tunggu hari esok memang tak sabar.

Gigi sakit sebab berlubang.  pabila sisa makanan masuk ke dalam lubang, gigi akan sakit tak terhingga kerana makanan tu menyentuh saraf gigi.
beginilah lubang pada gigi.  Saraf akan terdedah.  Jika sisa makanan menembusi enemel gigi, terkena pada saraf dan menyebabkan kita dapat merasai sakit gigi. cara sementara, gigi berlubang perlu ditampal agar sisa makanan tidak dapat sampai ke saraf tunjang
 CARA MENGATASI SAKIT GIGI
Cabut gigi.  Itulah cara yang dapat menghilangkan rasa sakit yang teramat. 

MESTI CUBA. Ubat Gigi Forever.  Ia mengandungi aloevera, propolis dan klorofil.

Gosok gigi menggunakan Forever Bright juga dapat mengelakkan bau nafas.  kerana ia mengandungi bhan2 yang melindungi gigi daripada diserang bakteria, kuman sukar nak 'parking' di permukaan gigi dan gusi menyebabkan anda akan terasa sangat segar dan bersih. 
Cara lain pula adalah dengan cara menggosok gigi dengan menggunakan ubat gigi Forever Bright. ubat gigi ini dapat merawat sakit gigi.  Sungguh, pertama kali saya menggosok gigi menggunakan ubat gigi ini, sakit gigi saya berkurangan. Malam itu dapatlah saya tidur lena setelah beberapa hari sakit gigi tak dapat nak lelap. Bangun sahaja esok pagi, terus kakchah gosok gigi.  Selama dua tiga hari itu, kakchah gosok gigi pagi dam malam.  Akhirnya gigi kakchah terasa macam tak pernah berlubang.  Macam tak pernah ada masalah.  sedangkan sebelum ini ada macam2 masalah gigi.  masalah gusi berdarah, masalah plak, masalah gigi tidak terasa bersih dan kekuningan, masalah ngilu keterlaluan dan masalah sakit berdenyut2. Kini, kakchah tersenyum lega sambil makan kacang dan kerepek. 
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog