PETUA JIMAT UNTUK SIHAT

Ramai orang telah sedar yang makanan sekarang mengandungi banyak bahan kimia.  Beras, gula, sayur, buah dan lebih-lebih lagi makanan segera dan yang diproses.  Setiap hari kita makan.  Makanya setiap harilah kita mendapat 'racn' berjadual masuk dan bermastautin dalam tubuh kita.  Kita sudah lama tahu yang perut adalah punca segala penyakit kerana di situlah terletaknya usus yang memproses makanan yang kita makan.  Kita sedar, kita kena kawal pemakanan kita untuk sihat.  Ya, benar, kena kawal.  Namun kita tidak dapat elak satu perkara.  Toksin dari makanan.  Ya, hampir semua makanan ada bahan kimia yang bahaya walaupun kuantitinya sedikit tetapi itulah yang masuk ke dalam tubuh kita setiap hari sedikit demi sedikit.Kita mungkin tidak serta-merta sakit apabila makan makanan bertoksin tinggi. Kerana toksin itu akan berkumpul sikit-sikit di dalam tubuh kita.  akan meracun hati kita.  usia kita akan bertambah.  Tubuh tua kita tidak mungkin semakin kuat melawan penyakit.  Bila tiba masanya, tubuh tidak dapat bertahan, maka racun yang tersimpan begitu lama sudah cukup kuat melawan sistem pertahanan badan kita yang lemah.  Di masa itulah kita akan jatuh sakit.

Akhir-akhir ini kita temui pelbagai jenis penyakit yang dihidap individu.  Tubuh tidak dapat bertahan dan pertahanan badan tidak lagi membela tubuh.  Penyakit mula membelenggu

Jika kita sedar dan sayang pada tubuh, ambillah makanan tambahan yang mampu menyingkirkan toksin daripada tubuh anda.  kerana ini dapat membantu tubuh agar mempunyai kekuatan semulajadi dalam melawan penyakit dan seterusnya mengurangkan risiko diserang penyakit bahaya.


Terlalu banyak produk detox di pasaran.  ya memang terlalu banyak.  Manakah yang paling sesuai?

TiPS dari kakchah
1. pilihlah yang kurang bahan kimia
sudahlah kita sendiri mengambil banyak bahan kimia (secara terpaksa).  Usah ditambah lagi dengan produk yang mempunyai kimia yang tinggi kimianya.  Caranya ialah semak kandungannya.

2. Pilihlah produk yang ternyata berkesan dan banyak testimoni. Kita membeli bukan untuk mencuba-cuba tetapi haruslah tahu apa yang memang memberi kesan terbaik kepada ramai orang.  ini membolehkan kita rujuk masalah kita kepada masalah  yang hampir sama dengan kita.

3. Pilihlah produk yang berasaskan tumbuhan dan bahan semulajadi ini adalah salah satu langkah yang  memastikan perut atau usus mendapat seratyang tinggi.

4. Pilihlah produk yang harganya murah, berkualiti dan mesra pelanggan
Semua barang sudah naik harga.  Gaji pun sudah habis.  Namun, makanan tamhan memang satu kemestian.  Dah sampai tahap wajib ambil.  Pilihlah makanan tambahan yang harganya murah dan mampu milik.

5. Pilih produk yang mempunyai sijil halal, dan sijil-sijil yang diiktiraf
ini memastikan sesuatu produk itu mempnyai jaminan kualiti yang tidak berbelah bahagi.

6. Pilih produk yang sesuai dngan keperluan tubuh.  contohnya jika seseorang perlukan tenaga, pilihlah produk yang dapat menambah tenaga.  jika ada penyakit, pilihlah yang mampu mengurangkan tekanan darah.

Kakchah mesti memilih langkah detox yang sangat memberi kesan kepada taraf kesihatan kakchah.  kakchah mempunyai masalah stress, kurang bertenaga, serng mengantuk...
 kakchah pun memilih produk FOREVERLIVING terutamanya aloevera gel dan articsea.


kerana....


1. Aloevera dan articsea tiada bahan kimia. malahan semua produk makanan tambahan foreverliving tiada bahan kimia pengawet. Dalam botol produk vitamin c, propolis dan lain-lain tiada peket silika iaitu bahan kimia yang menyedut lembapan.  Semuanya natural.

2. Foreverliving mempunyai testimoni yang sangat meluas dari malaysia dan seluruh dunia.  taip dan buatlah carian di Google... pasti ada.  tngoklah apa sahaja jenis penyakit.  Kawan-kawan kakchah dan pengguna kakchah saja sudah cukup ramai memberi respons yang positif.

3. Produk FLP memang dari bahan semulajadi.  Kebanyakknya tidak ada campuran aktif atau perasa tambahan.  jus pomesteen, aloevera, madu, dan lain-lain... semuanya diekstrak dan dirumus dengan teliti dan bijak tanpa mengubah struktur bahan semulajadi produk.

4. Di FLP semua produk amat murah kerana konsep bisnesnya yang tidak melibatkan orang tengah. Konsep tanam/ternak sendiri, proses, pengilang dan jual sendiri menyebabkan kos upah dan untung tidak tiris ke tangan orang tengah.FLP harganya paling murah untuk kualitinya yang terbaik DUNIA.  WORLD!

5. Di FLP, sijil aloevera original, Halal, Kosher (tanpa bahan kimia), anti cruel dan lain-lain.  Silakan semak jika tidak percaya!

6.  Inilah yang paling penting.  Percayalah, kita sangat boleh berjimat sambil menjaga kesihatan.  Di FLP, kita boleh membeli produk yang tinggi kualitinya.  Apa yang penting, kita detox tubuh kita.  itulah langkah awal agar kita mempunyai tubuh yang sihat.  kita pilih sihat... kita dapat bonus!  kerana pabila kita pilih sihat, cantik dapat sekali.  PERCAYALAH!

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.