Kurangkan tekanan darah tinggi (perubatan herba dunia)

Apa manfaat kesihatan dari jus lidah buaya? 

Ada berbagai macam manfaat kesihatan dari jus lidah buaya. Pertama, meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan membantu detoksifikasi tubuh kerana kandungan tinggi nutrisi antioksidan. Kedua, kajian kajian menunjukkan bahawa jus lidah dapat membantu menurunkan tahap gula darah pada orang dengan jenis 2 diabetes. Juga, ada bukti bahawa jus lidah buaya boleh membantu meringankan sembelit kerana kandungan air yang tinggi dan enzim, tetapi umumnya tidak digalakkan untuk pencernaan masalah kerana boleh menyebabkan beberapa kekejangan perut atau cirit-birit. (Untuk masalah pencernaan, ubat-ubatan semula jadi lain seperti probiotik atau psyllium dianjurkan.) 


Di antara semua manfaat kesihatan daripada jus lidah buaya, mungkin tidak ada yang lebih menjanjikan daripada kajian penyelidikan pendahuluan yang menunjukkan pelbagai manfaat daripada jus lidah buaya pada sistem kardiovaskular. 


Manfaat Kesihatan dari Aloe Vera Juice: Kurangkan Tekanan Darah, menstabilkan Heart Rhythm dan Mengurangkan Kejadian Sakit Dada (Angina) Serangan 

Ini adalah hipotesis bahawa jus lidah buaya membantu menurunkan tekanan darah dan meningkatkan kesihatan jantung secara keseluruhan dalam beberapa cara: Kerana jus lidah buaya mengandungi jumlah tinggi vitamin C, meningkatkan peredaran dan menguatkan pembuluh darah dan arteri. Nutrisi lain dalam jus lidah buaya membantu untuk mengembangkan saluran kapilari dan meningkatkan pengoksigenan darah, sehingga menawarkan manfaat terapeutik pada sistem kardiovaskular. 

Dalam salah satu kajian terhadap lebih dari 5,000 pesakit lebih dari 5 tahun, hasil yang berjaya dilaporkan selepas pemberian lidah buaya yang digabungkan dengan serat psyllium kepada peserta. Selain penurunan kolesterol total, trigliserida, dan kadar gula darah, hasil sebagai berikut dicatat: 

Ada penurunan kekerapan serangan angina selama masa kajian dan pesakit mempunyai dos ubat secara beransur-ansur berkurang dari masa ke masa. 

Pada akhir kajian, 85% pesakit mempunyai hati mereka kembali ke irama normal pada EKG. 
2.151 dari pesakit awalnya didiagnosis dengan hipertensi (tekanan darah tinggi); semua pesakit yang memakai beta blockers, calcium channel blockers atau ubat diurectic untuk merawat hipertensi dan angina harus mempunyai rawatan mereka dikurangkan menjadi sekurang-kurangnya setengah dos yang ditentukan mereka. [4] 
Berikut adalah ringkasan daripada enam manfaat kesihatan dari jus lidah buaya untuk jantung anda berdasarkan laporan kajian yang dipetik: 

Menurunkan kolesterol LDL 
Meningkatkan HDL Kolesterol 
mengurangkan Trigliserida 
Menurunkan Tekanan Darah 
Menstabilkan Heart Rhythm 
Mengurangkan Terjadinya Sakit Dada (Angina) Serangan 

Bagaimana Mengambil Aloe Vera Juice: 

Satu kajian mendapati bahawa mengambil 10 mL atau 20 mL buaya secara oral setiap hari selama 12 minggu dapat menurunkan kadar kolesterol total sekitar 15%, low-density lipoprotein (LDL) kolesterol sekitar 18%, dan trigliserida sekitar 25% hingga 30% di orang dengan hiperlipidemia. [5] Kerana lidah buaya boleh menyebabkan kekejangan perut, yang terbaik adalah bermula dengan dos rendah (5 atau 10 mL) dan secara beransur-ansur meningkatkan dos berdasarkan (atau doktor anda) penggunaan pengilang.

Sumber Rujukan:-

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog