Rawatan Ekzema bersama Forever Living Product

Disebabkan keadaan sekeliling serta udara yang dilihat semakin tidak sihat hari ini, pelbagai jenis penyakit kulit atau penyakit berjangkit mampu €˜menghuni€™ tubuh badan yang terdedah. Antara penyakit yang sinonim dengan kulit ialah ekzema. Penyakit kulit ini boleh menyerang€™ sesiapa sahaja tanpa mengira umur, jantina, dan kaum.


Menurut Ketua Pegawai Eksekutif, Holista Biotech Sdn. Bhd., Datuk Dr. Rajendran Marnickvasagar, selain ekzema terdapat banyak lagi jenis penyakit kulit seperti dermatis serta alahan dan yang paling ekstrem ialah psoriasis. Bagaimanapun tambah beliau, penyakit kulit yang biasa dihidapi masyarakat hari ini ialah ekzema di mana satu daripada lima orang akan mendapat penyakit kulit ini dan ada kalanya boleh menyebabkan kulit berair, berdarah, dan bernanah.

Katanya lagi, keadaan ini disebabkan oleh banyak faktor dan antaranya ialah pemakanan, persekitaran, penggunaan minyak wangi, penggunaan sabun, dan sebagainya.€œNisbah satu daripada lima ini kebanyakannya tidak memerlukan rawatan di mana penyakit kulit ini akan datang dan pergi begitu sahaja.Begitupun kesemuanya mempunyai satu talian genetik di mana kajian genetik menunjukkan bahawa seorang atau dua daripada ibu bapa boleh memberikan kesan genetik itu.

Yang pasti penyakit ini perlu ditanggung seumur hidup di mana tiada rawatan yang dapat menyembuhkannya,€ ujarnya ketika wartawan utusan menemuinya di pejabat beliau di Petaling Jaya, Selangor.

Berbicara lanjut mengenai penyakit kulit tersebut, Dr. Rajendran menyatakan bahawa sehingga kini punca sebenar ekzema tidak diketahui tetapi biasanya dikaitkan dengan alahan kepada susu formula, sabun, makanan laut, air berklorin tinggi, dan sebagainya lagi.Bercakap pula mengenai rawatan, ia bergantung kepada tahap keseriusannya dan hari ini terdapat pelbagai produk berada di pasaran dan dalam usaha mengurangkan penggunaan streoid banyak produk berasaskan krim telah pun dikeluarkan.

Mereka yang mengalami masalah kulit ini perlulah mengubah cara hidup kepada yang lebih sihat seperti mengawal pemakanan dan banyakkan senaman.Pada masa yang sama, Dr. Rajendran turut menasihatkan pesakit agar memilih pemakan yang sihat dan elakkan mengambil makanan yang boleh menyebabkan kegatalan dan alahan seperti makanan laut.

Paling penting, pesakit memerlukan penjagaan doktor yang profesional dalam usaha mengawal penyakit kulit tersebut daripada merebak seterusnya menjadi serius dan kronik.Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20131217/kn_01/Rawat-ekzema#ixzz3CA48wEWXForever Living mengembagkan sayapnya lagi ke negeri Cik Siti Wan kembang di Kota Baharukota baru,forever,rawatan,penyakit,mencegah ekzema,online,bisness, online as, bisness plan, bisness to bisness, herba

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog