MENGENAL PASTI PRODUK DI LULUSKAN KEM KESIHATAN MALAYSIA

Setiap produk yang berdaftar dengan PBKD (Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan) adalah selamat untuk diambil oleh orang awam. Produk yang berdaftar dengan PBKD mempunyai dua ciri-ciri utama, iaitu nombor pendaftaran dan pelekat hologram yang tulen. Nombor pendaftaran lazimnya dimulakan dengan 'MAL', diikuti dengan 8 nombor, dan diakhiri dengan huruf.


Anda boleh melakukan carian dalam talian produk berdaftar dengan pendaftaran jumlah bilangan / pemberitahuan, nama produk, nama pemegang pendaftaran produk / pemegang pemberitahuan dan nama pengilang. Klik di sini untuk melihat portal tersebutContoh Produk Forever Living yang berdaftar dengan BPFK - Kementerian Kesihatan MalaysiaAlamat :
National Pharmaceutical Control Bureau (NPCB) 
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan 
Lot. 36, Jalan Universiti, 46200 Petaling Jaya,
Selangor Telefon :603-7883 5400 Fax :603-7956 2924

IFANCA (MAJLIS MAKANAN NUTRISI ISLAM AMERIKA)Untuk mengetahui status terkini halal dari IFANCA juga boleh di lakukan secara online menerusi lama portal yang telah di bina oleh agensi tersebut. Majlis Makanan dan Nutrisi Islam Amerika (IFANCA) memperakui ribuan penjagaan diri makanan, minuman, farmaseutikal dan produk yang berada di pasaran ketika ini. Dalam usaha untuk memastikan produk yang anda beli mempunyai sijil halal yang sah, periksa dengan penyenaraian produk kami yang pada masa ini disahkan halal. IFANCA juga memaparkan simbol kami produk halal pada setiap produk yang telah di luluskan.

Adalah penting bagi semua pengguna Islam untuk mengetahui badan-badan Islam yang diiktiraf di seluruh negara. Ini dapat mengelakkan pengguna merasa ragu-ragu untuk membeli barangan atau memasuki premis-premis tertentu ketika berada di luar negara. Pengetahuan mengenai logo-logo badan Islam yang diiktiraf di luar negara juga penting agar pengguna tidak keliru. Berikut merupakan senarai badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara.

Sila klik link di bawah untuk mendapatkan pautan
SENARAI YANG BADAN MENGELUARKAN SIJIL HALAL DI LULUSKAN OLEH JAKIM

KLIK DI SINI UNTUK PAUTAN KEPADA RAKAN KONGSI KAMI YANG BERHAMPIRAN ANDA

ATAU HUBUNGI KAKCHAH UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT TENTANG FOREVER LIVING DI TALIAN WHATSAPP/CALL 012 644 8260 / 010 427 8224

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog