RAHSIA SECANTIK RATU CLEOPATRA


Ratu Cleopatra pada zaman remajanya yang dikatakan kurang cantik disebabkan kulit mukanya yang tidak sekata dan banyak jerawat, berubah menjadi ratu yang sangat jelita selepas menggunakan Aloe Vera. Ratu Cleopatra dikatakan menggunakan Aloe Vera untuk menghaluskan kulit dan mengilatkan rambutnya sehingga berjaya menundukkan Julius Caesar. Disebabkan kelebihan Aloe Vera itu sendiri, ratu-ratu Mesir yang jelita seperti Cleopatra dan Nefertiti sudah memanfaatkan lidah buaya untuk merawat kecantikannya mereka. Alexander Agung pernah berkata “Pecayalah pada Lidah Buaya’ – kerana tanaman ini dapat digunakan untuk menyembuhkan berbagai jenis penyakit.

Ia boleh membantu penghadaman, melancarkan perjalanan darah, meningkatkan kecekapan buah pinggang, pundi kencing dan hati. 
Ia juga mengandungi sekurang-kurangnya 3 asid lemak yang berguna untuk perut, usus kecil dan usus besar. 
Sifatnya yang beralkali juga dapat membantu mengurangkan masalah asid berlebihan dalam badan yang juga merupakan punca utama masalah sukar menghadamkan makanan.

Ia boleh menolong melancarkan dan membersihkan salur makanan(salur penghadaman).Satu bahan yang baru ditemui dalam aloe vera ialah acemannan dan ia sedang dikaji kerana potensinya yang dipercayai dapat menguatkan ketahanan semulajadi badan. Bahan ini dapat menjanakan pengeluaran T-limfosit yang membantu sistem pertahanan badan.

Aloe mempunyai pelbagai faedah kesihatan dan tidak ada langsung kesan buruk.
Penggunaan aloe vera diakui sebagai perubatan semulajadi yang efektif untuk luka, lecur, rawatan kulit untuk masalah Selar Matahari, Lecetan , Kurap, Ecsema, Sengatan Serangga, Calar dan Rawatan Kulit Kepala, Sakit Otot, Selsema, Luka dan Sendi Tulang dan lain-lain lagi.
Aloe Vera telah digunakan secara meluas dalam rawatan Sakit Atritis, Saluran Kencing, Masalah Buah Pinggang, Sakit Usus dan pelbagai lagi.


KEBANYAKAN PRODUK PENJAGAAN WAJAH MENGANDUNGI ALOEVERA
UNTUK TUJUAN KECANTIKAN KULIT.
Kandungan Aloe Vera, digunakan untuk rawatan luaran dan dalaman, telah diceritakan dalam pelbagai jurnal sains dan telah membuktikan Aloe Vera mempunyai lebih daripada 70 kandungan penting yang meliputi Vitamin, mineral, Enzim, Protein, Asid Amino dan kajian terkini, telah menemui Vitamin B12.

Apabila di amalkan , mereka melaporkan bahawa Aloe Vera Gel yang telah distabilkan membantu merawat pelbagai penyakit seperti 
kencing manis, 
insomnia, 
jangkitan penyakit, 
masalah pencernaan, 
pedih ulu hati, 
sembelit, 
bengkak di bahagian dubur, 
ulser dan sakit sendi tulang dan sebagainya.


Aloe Vera adalah bahan bukan toksid , bukan dadah, bukan ubat dan bukan untuk mengganti ubatan.Tetapi dokumen dan pengalaman menunjukkan bahawa apabila seseirang mengguna atau meminum aloe ini untuk apa jua alasan, ia akan dapat menyembuhkan dan mengembalikan kesihatan asal seseorang atau lebih baik lagi.


JIKA DEMAM, AMBILLAH ALOEVERA FOREVER LIVING


Aloe Vera Gel adalah merupakan antibiotik , agen membeku dan mengecut, pengekang kesakitan dan mendorong pertumbuhan (juga dikenali sebagai ’hormon luka’) yang mana akan dapat mempercepatkan proses penyembuhan pada permukaan yang luka .

ALOEVERA JUGA AMAT SESUAI UNTUK TUJUAN PELANGSINGAN
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog