RAWATAN SEMULAJADI JERAWAT DENGAN ALOEVERA

Apa itu Jerawat?
Kulit anda mempunyai lubang kecil dipanggil liang yang membolehkannya akan disekat oleh minyak, bakteria dan kotoran. Apabila ini berlaku, ini bolehkan kulit anda membangunkan jerawat. Jika kulit anda berulang kali terjejas oleh keadaan ini, anda boleh mempunyai jerawat. Menurut Akademi Dermatologi Amerika (AAD), jerawat adalah salah satu masalah kulit yang paling biasa di Amerika Syarikat. Pada satu-satu masa, di antara 40 dan 50 juta orang mengalami keadaan ini. Walaupun jerawat bukanlah satu keadaan yang mengancam nyawa, ia boleh menyakitkan, terutama apabila ia adalah teruk. Ia juga boleh menyebabkan tekanan emosi. Jerawat yang muncul di muka boleh memberi kesan kepada harga diri dan, dari masa ke masa, boleh menyebabkan parut kekal. Terkini, terdapat rawatan yang berkesan untuk penyakit ini yang mengurangkan kedua-dua bilangan jerawat anda dan mendapatkan peluang untuk parut berlaku.
Apakah Gejala Jerawat?
Jerawat boleh didapati mana-mana sahaja pada badan anda. Ia biasanya terjadi pada muka, belakang, leher, dada, dan bahu. Jika anda mempunyai jerawat, anda biasanya akan melihat jerawat yang berwarna putih atau hitam dalam penampilan. Kedua-dua bintik hitam dan whiteheads dikenali sebagai comedones. Blackheads terbuka pada permukaan kulit yang memberi mereka penampilan yang hitam. Whiteheads ditutup hanya di bawah permukaan kulit, memberi mereka penampilan putih. Walaupun whiteheads dan bintik hitam adalah jenis yang paling biasa jerawat, luka-luka lain juga boleh berlaku.


Bagaimana Jerawat didiagnosis dan dirawat?
Jika anda mempunyai gejala-gejala jerawat, doktor anda akan dapat untuk mengesahkan diagnosis dengan memeriksa kulit anda.


Penjagaan dirumah
Anda boleh menggunakan beberapa aktiviti penjagaan diri di rumah untuk mencegah jerawat dan untuk menghilangkan jerawat anda. Rawatan dirumah untuk jerawat termasuklah:

  1. membersihkan kulit setiap hari dengan sabun yang lembut untuk menghapuskan minyak berlebihan dan kotoran
  2. kerap mencuci rambut anda dan menyimpan ia daripada muka anda
  3. tidak memerah atau memilih jerawat, kerana ini merebak bakteria dan lebihan minyak
  4. Elakkan topi atau ikat kepala dengan ketat
  5. Elakkan daripada menyentuh muka anda
  6. Gunakan alat solek yang berasaskan air atau dilabelkan sebagai "noncomedogenic" (not pore-clogging)
Sumber rujukan
  1. http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/teen-acne-13/pop-a-zit
  2. http://www.healthline.com/symptom/acne


RAWATAN BERSAMA PRODUK FOREVER LIVING
Sebagai penanam, pengeluar dan pengedar produk berasaskan aloevera tulen yang di iktiraf dunia Forever Living mempunyai produk yang amat sesuai kepada semua jenis kulit untuk kita gunakan. Dengan bahan yang 100% tulen daripada bahan-bahan herba dan aloevera.

Forever Living menyediakan kesemua produk penjagaan kulit dan tubuh badan anda. Kesihatan kulit bermula daripada dari dalam badan anda dan apa yang anda makan/ambil.

Sebelum bermula untuk rawatan kulit muka dan sebagainya kita haruslah/wajib menyaktoksin dalam banda dengan cara pengambilan Aloevera Gel yang membantu tubuh badan detox dan ianya dapat mengembalikan kesihatan tubuh badan dan dalam masa yang sama memperbaiki kesihatan kulit kita.

DETOX TUBUH BADAN KITA DENGAN ALOEVERA GEL
PRODUK PENJAGAAN KULIT MUKA ANDA DAN MENYEGARKAN

HUBUNGI KAKCHAH UNTUK MAKLUMAT LANJUT DAN PELAJARI 7 STEP CARA-CARA MEMBUANG BLACK/WHITE HEAD D WAJAH ANDA

WHATSAPP/CALL SEGERA DAN DAPATKAN DISKAUN PRODUK SEHINGGA 15%
DI TALIAN 012 640 8260 KAKCHAH

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog