Tips untuk mencantikkan bibir anda secara semulajadi


Kehidupan harian cukup tertekan dengan kesibukan sekolah, kerja, anak-anak dan pelbagai tanggungjawab lain. Jadi untuk semua wanita aktif di dunia, satu-satunya perkara yang kita tidak mahu perlu terus bimbang adalah tentang alatan solek atau lebih khusus kepada gincu kami. Kami mahu ia menjadi produk yang dipercayai, tahan lama, dan cantik walaupun kita berhadapan pada hari yang kita terasa tidak selesa, terlalu pendek, dan apa-apa perkara TETAPI kita dapat menjalaninya dengan indah.

Maka untuk membantu, kami menyediakan beberapa cara dan tips untuk mengekalkan senyuman yang cantik maka anda akan merasa sempurna sepanjang hari, ini memberikan anda satu perkara dan rasa kurang bimbang dan berlapang. Berikut adalah beberapa tip kegemaran kami dengan Flawless Lip Tips: -

1. Mulakan dengan bibir yang lembut, 
Bebaskan daripada kulit kering sebelum memakai apa-apa kosmetik. Cara mudah untuk berbuat demikian adalah dengan 2 ramuan pengelupasan Do-It-Yourself . Campurkan 1/4 sudu Forever Bee Honey dan 1 sudu besar gula. Hanya gunakan jari anda dan gosok campuran tersebut ke bibir anda dan gosok kulit yang kering. Basuh campuran dengan air atau tuala kecil dan anda akan mendapati kulit lembut dan licin dan mendapat bibir lembut. Ini boleh dilakukan sehingga 2 kali seminggu.2. Apabila memakai foundation kepada wajah. 
Ramai orang akan melangkau memakainya kepada bibir mereka. Orang-orang ini kehilangan peluang untuk membuat/menampakan warna gincu mereka benar-benar pop. Maka dengan menggunakan sedikit daripada foundation untuk bibir anda, anda sedang mencipta satu warna asas untuk bibir anda untuk bertahan, menggalakkan pemakaianya menjadi lebih tahan lama.
3. Gunakan pelapik bibir anda untuk menggariskan hanya di luar bibir anda, 
kita katakan di luar supaya ia membantu bibir anda kelihatan penuh. Jika anda tidak mempunyai pelapik bibir yang sepadan gincu anda, anda boleh melangkau langkah ini atau menggunakan pelapik bibir berwarna natural untuk menggariskan bibir anda bagi mendapatkan kesan yang lebih halus.4. Inginkan perlindungan sepanjang hari pada bibir?
Selepas anda telah mengenakan gincu, pegang tisu pada bibir anda dan sapukan secara ringan pada bibir anda dengan menggunakan translucent powder pada tisu tersebut. Ini akan membantu "ditetapkan" gincu anda dan mengekalkan warna sepanjang hari.
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.