Forever Aloe Vera Gel dan Aloe Berry Nectar menjadi yang pertama


Majlis Sains Aloevera Antarabangsa (International Aloe Science Council) IASC ditubuhkan pada tahun 1981, Majlis Sains Aloe Antarabangsa telah dibentuk untuk melindungi industri lidah buaya terhadap persaingan yang tidak adil dan peraturan-peraturan yang tidak diperlukan dalam industri. Majlis ini telah ditubuhkan sebagai badan kawal selia bebas yang dibiayai daripada yuran keahlian pengeluar lidah buaya yang menyertai sebahagian Majlis pertubuhan ini.Kod etika yang telah dipersetujui, pemeriksaan dan ujian yang telah dirancang.

Pada tahun 1982, 25 syarikat anggota adalah sebahagian daripada majlis itu dengan kod etika yang telah dipersetujui,pemeriksaan dan program ujian telah dirancang. Untuk mengekalkan objektif dalam ujian, makmal bebas telah dipilih untuk memeriksa produk aloe vera dengan ujian untuk memastikan kesucian dan kekuatan.


Hanya produk syarikat-syarikat yang memenuhi standard tinggi yang disahkan dibenarkan untuk memaparkan logo/cop kelulusan daripada Majlis Sains Aloevera Antarabangsa. Program ujian kritikal bermula pada tahun 1985. Forever Living dan Aloe Vera of Amerika tahu bahawa kualiti produk mereka adalah di antara yang terbaik maka mereka meminta unttuk menguji Gel Vera Aloe mereka yang mentah dan Aloe Berry Nectar.


Pada awal tahun 1986, telah diumumkan bahawa Forever Aloe Vera Gel dan Aloe Berry Nectar menjadi yang pertama memenuhi (dan melebihi) standard yang tinggi daripada IASC dan telah diberikan kebenaran untuk memaparkan Seal rasmi Kelulusan kepada produk-produk Forever. Matlamat kami ialah untuk menjadi yang pertama dalam industri lidah buaya dan untuk memimpin dunia dengan produk-produk berkualiti highest-. Walaupun banyak tuntutan daripada syarikat aloe baru mengatakan bahawa mereka adalah yang pertama di Eropah yang memaparkan meterai IASC , hakikatnya yang tidak dapat dipertikaikan bahawa Forever adalah penerima meterai pertama pada tahun 1986 dan telah menjual produknya di Eropah sejak tahun 1988.

Dirujuk dari web
http://www.aloeverabenefits.co.uk/what-is-aloe-vera/aloe-science-council/
http://www.iasc.org/Members.html
http://www.iasc.org/complete.html#F

IASC Facility Certification Program http://www.iasc.org/validation.htmlShare:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog