FOREVER LIVING kesihatan bisness cantik NUSKIN online aloe vera herba ALOEVERA petua bisness to bisness forever bisness plan cerita-ceriti pengedar kulit JIMAT SLIMMING BIOEVER bisnes Dnars Skincare online as semulajadi lidah buaya penyakit perniagaan rawatan JOM DETOX Untung BISNES kanser Aloe vera gel detox jerawat okamizu penapis udara EJEN DIPERLUKAN FLPAloe NUSKIN Pharmanex PROMOSI gaya sihat murah ubat gigi CLean9 anti aging peluang articsea bisnes global buat duit madu rakan kongsi testimoni BISNES MOBAIL SPA GALVANICSPA WAJAH foreverliving jutawan khasiat kulit berminyak/jerawat R2 living testimonie FLP articsea KULIT KERING kecantikan kencing manis makanan sembelit suplemen ANTI KEDUT PRODUK RESDUNG Radang TILAM BIOVELOCITY bisnes forever jerebu kolagen kolesterol penapis air produk supliment untung usus BBplus Kalogen Noni air detoxifier bersih clean 9 delima demo detoks ejen halal hebat jantung kanser kulit keletihan pakar pencegahan pendapatan prolife III ramadhan sunnah suppliment vitamin AGELOC Kelas kecantikan NUSKIN 180 PENYEGAR WAJAH Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah ahli air aloevera gel badan berminyak bijak berjimat cuci usus diet dan bersenam dunia ejen utara facial keuntungan kolestrol kopi mineral masalah mudah dan cantik penjagaan pomesteen register online resdung selangor tenaga tips kecantikan toksin usahawan FLP absobent C Ginseng IFANCA MOBAIL STOKIS FLP Tips Pemutihan Kulit World Wellness agent antioksida bakteria gigi bercuti biovco bisness to business bonus buaya cadar 3D cancer darah tinggi detoc diabetis diskaun duit mudah ejen alor setar ejen pulau pinang ekzema florida gastrik gel genie bra gin-chia herba semulajadi honey insentif islam kajian kaya kelas percuma kulit cantik kurus lidah lubuk duit makan makanan tambahan malaysia masker menghindar penuaan merawat migrain mineral minyak zaitun motivasi negeri sembilan online bisness pelembab pemulihan penapis air FIR pengedar diperlukan penyakit kronik penyembuh penyembuh penyakit puasa sakit seremban skincare stroke terbaik terlajak ulser water filter ALOE FIRST AgeLocTransformation set Antioksiden BODYSHAPE DOUBLE STEMCELL Diabetes FLP Ultra FLP royal jelly Fields of Greens Forever tooth Bright Free aloevera GALVANIC BODYSPA KULIT NORMAL MH370 PLAN PMS PRODUK SNE Prolife 3 SPA nuskin TAMBAHAN air purifier air zam-zam aktiviti kecantikan aloe gelly aloe heat lotion aloegelly angin anti anti kanser anti radang antioksidan asma asthma awet muda bagaimana bahaya barbadensis bee propolis berat berat badan berkesan bertoksik bisnes dunia daftar darah doa ejen perlis facebook forever brunei. aloevera free g3 gout hadith harga hormon imun jeragat jerantut join kakchah kanser kolon karies gigi kawal kanser kebas tangan kedah kelantan kepala keradangan kimia klinikal kolon korea kuantan kucing kurma kurus badan langkah dan tip lebah lelong maggi maggie manfaat manja marketing masalah tulang membersihkan mengurang dan menurunkan berat badan menjana metabolisma mudah muka network nilai omega 3 organik pantai timur part payu dara pembersihan kolon pencemaran pencernaan pengedar Utara penghadaman pengurusan penyahtoksin penyakit kulit penyelidikan penyembuhan perak polishing peel produk madu program Clean 9 propolis punca putihkan gigi racun makanan rawatan stress register royal jelly sakit lutut scrub sebab sedekah sedi lutut sendi sensitif simple spa strok time udara utara 20 3 3 konsep 30 40 50 ARTIS Aloe vera MSM Alzheimer Alzheimer tumor Antara Argi BIZNES Bagi anda di kawasan Malaysia Selatan CADAR PATCHWORK CLOEPATRA CoQ10 DNA Epoch Glacial Marine Mud FDA FLP propolis krim Forever B12 Forever Calsium Forever Freedom Forever cardiohealth Forever lean GARLIC-THYME Galvanic spa Garcinia HIV IASC IBS International aloe science council JAKIM JELEBU JURNAL Johor Batu pahat KKM KL KUALA PILAH Kemaman Ko Enzim Kota kinabalu Majlis Aloe Sains Antarabangsa Makanan ideal yang dari sumber semulajadi Melaka Minuman tenaga FAB (Forever Active Boost) Mu Muar Muar untung bizz Nu Skin Nuskin Clear Action ORAC PRODUK ANUGERAH PROLIFE PURE MARINE CALOGEN Pahang Pencegahan dan pengurusan kencing manis Penyahtoksik Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser Produk suppliment terbaik untuk rawatan dan menghindar penyakit buasir Qays bin Rafi Al-Qatsi RAWATAN RAMBUT RX WATER Radang sendi dan pencegahan Resdung (Sinusitis) Resdung (Sinusitis) dan pencegahan bersama Forever Living SALAM AIDILFITRI 2015 MAAF ZAHIR BATIN SENAWANG September Spa di rumah Temerloh Touch Of Forever Tri-Phasic White System activator active probiotic air bersih air bertenaga air molekul halus ajen aktif al-quran alahan alam alfalfa alkali alkohol allah aloefirst aloever alovera amalan ampang analisis anggur angin ahmar anthraquinone anti oksidan anti penuaan anti-bakteria anti-radang anti-virus anugerah forever apa aprikot aroma spa collection artritis asid amino asid salisilik asli aspirin avacado avocado bahan kimi rendah banyak barah barah payu dara barang barli barly batu batu karang bebas bee honey bee pollen beli online beli pos bengkel berlemak berminyak/jerawat berpaten bibir bizznest black boroi botol aloevera buah pinggang buasir bukit jalil buncit burn fat cara cave celup cerita cheras collection comel cyberjaya daftar ahli dan antitumor darah rendah dari rumah day2 debunga demam demam kuning demo aloevera dha di rumah di terima diet dilwale dirumah doktor dubur ejen aktif ejen brunei elergik energy water enzim epa epal equin park essential oil faedah fluoride foerever forever fiber forever kids forever therm freedom full full time gandum ganjaran hebat gelap gemuk gin chia ginko plus global global rally gombak grass gula guna hadiah halal produk aloe vera hand and face soap hati head hepatitis herbal hijrah how hubungi ibu ibu bersalin ibu mengandung immune impian income infak isnes jana jaya jimat. jom journal jual jus delima jus manggis kacak kaedah kajol kalori kami perlukan kanak-kanak kandungan kardiovaskular katarak kawal kawalan kebaikan kebengkakan dan keradangan urat darah kecergasan kecing manis kedut kedutan kekenyalan kelana jaya kelang kelembapan kulit kemurungan kenapa kepong keram kering kerja kesan kesuburan kewangan khasiat cuka klia kolagen larut komisyen kongsi kopi kota baru kronik ku kuala kuala lumpur kudat kuku kulit berminyak kulit kering dan berminyak kulit lembut kulit mulus kurangkan berat kursus kecantikan kusam lada langkah lanjut usia lavender lawan penyakit leher lemak lemak tepu lemak.aloevera lembut lemon.papermint leukemia liang roma lidah bauaya lignin lipis local lumayan lumut madu asli maggis makan malam percuma maketing malam manggis manjung masalah berat badan masalah bintik hitam massage relaxing mata melancong melembap dan mengurangkan tisu parut melembut melembutkan melindungi membantu members memperbaharui memulihkan mencantikkan mencari mencegah menentang mengamit mengandung mengantuk mengenal menguatkan badan menopaos merah meransang organ tubuh minyak minyak pati miyak jojoba mlm mlm.bisness modal najis nak negara networking nutien nutrien nutrisi nutrition obesiti oder online offline omega 9 order online forever otot pakar perubatan parkinson part time part-time partner parut pedih ulu hati pegurusan berat badan pelaburan menguntungkan pelancongan pelangsing pelembab NaPCA pelembapan kulit pemakanan pemasaran pembersihan pembersihan mendalam penanam penapis pencapaian mewah pengawet pengedar Penang pengedar aloevera penggalak penuaan penyakit asma yang teruk penyelesaian percutian perhatian perlis perlu perubatan perubatan aloe vera perubatan terbaik perunding kesihatan petaling pigmen pollen port dickson powder and activator facelift produk Forever singapura proses prostat protein protien psoriasis puchong pulau pinang pulih putih putrajaya racun rakan rambut ramping rasullullah rawatan kecantikan rawatan wajah regangan kulit relaxing resdung aloe heat lotion resepi detox rezeki rm90 rujukan runcit sabah sabah sarawak sabun sabun susu beras sahih bukari sains sakit belakang sakit jantung salam saluran darah saponin saraf sarawak sea seberang prai sebulan segar seimbang sejarah sel darah selamat semanis senak perut senaman untuk cantik sengal senggugut seoul sepang serangan jantung serum sesemut set setiu setiwan sexy sg besi shah sijil halal sinar matahari skin care spike stamina stokis stomach stretch mark subang suci sulpelemen kucing sulpelemen kucing. spike sumber sunah sunblock SPF35 sunblok sunsreeen protector syarikat tanda-tanda tekanan teknologi tinggi tenaga batin lelaki tenang teori terapi terbesar terbukti terengganu terhangat termeloh tidur tinggi tips to toksid trengganu tumbuhan tumor ubat urat urat saraf urut usia viagra video vip vitalize vitamin A vitolize men wajib wang besar wanita weight wheat wheat grass white zaitun

Translate

2 Julai 2015

KENAPA MAKAN SAMA TAPI MASIH TAK TURUN ATAU NAIK BERAT BADAN

As salamualaikum

Hari ni nak cerita pasal berat badan yang tidak seimbang, kebanyakan orang kita hadapi ketika ini dan dok pikiq pasai apa makin naik berat nie? 

Padahal sume orang makan apa yang kita makan , sume orang minum apa yang kita minum tapi ngape aku plak yang lebih orang lain biasa je...!! kan dan sebaliknya kepada mereka yang tidak plak naik-naik berat badan dah bertahun makan nie....dok pulun macam-macam bubuh lah sakan masuk perut ... macam tu jugak...


Jom kita lihat apa kata pakar-pakar pemakanan

Banyak faktor selain makanan dan minuman yang menyebabkan berat badan naik antaranya faktor psikologi dan kebiasaan dari gaya hidup iaitu kurang tidur kerana biasanya kalau malam selepas mengambil snek atau makanan segera disebabkan oleh lapar.


Stres juga boleh menyebabkan berat badan kita bertambah dan akan naik karena tubuh secara semulajadinya akan mengeluarkan hormon kortisol atau hormon stres selain itu juga terdapat pada ubat-ubatan. Penyebab utama yang menyebabkan berat badan naik ialah pada makan dan minuman. 

Mari kita lihat apakah makanan penyebab itu.


Minumam berkabonat/soda
Minuman pemanis buatan akan membuatkan tenaga menjadi tidak seimbang dan tubuh cenderung untuk makan lebih banyak.

Kerepek kentang
Makanan yang sering kita ambil adalah salah satu makanan yang lebih cepat membuatkan berat badan kita bertambah.

Margerin
Penyebab naiknya berat badan yang berlebih margerin mengandung lemak trans yang dapat meningkatkan kolestrol jahat dalam darah.

Makanan segera
Penyumbang tertinggi lemak trans dalam tubuh badan kita ketika ini lihat sahaja dah sedap dan kebanyakan kita amat mudah mengambil makanan segera.

Pasta dan Nasi putih
Pasta dan nasi putih merupakan sumber karbohidrat utama dan memiliki kandungan karbohidrat yang tinggi. Setelah dicerna karbohidrat menambah kadar kalori dan tenaga. Jika mengambil terlalu banyak karbohidrat akan menyebabkan berat badan berlebihan kerana karbohidrat yang tidak digunakan didalam tubuh akan digantikan menjadi gula maka ianya salah satu penyebab berat badan bertambah.

Gangguan Metabolisme Tubuh

Orang yg berbadan kurus memiliki kerja metabolisme yang terlalu cepat, jadi banyak mana pun dia makan tubuh akan cepat membakar dan menukarnya menjadi tenaga. Jika ada gangguan pada metabolisme tubuh dapatkan nasihat doktor untuk peyelesaianya.

Detox
Kenapa berat badan tidak mudah naik adalah disebabkan adanya kotoran di dalam usus kita, kerana makanan yang kita ambil setiap hari apalagi jika makanan yang kita makan adalah makanan segera atau yang diolah tanpa pengetahuan kita, maka makanan tersebut dapat menimbulkan kerak / kotoran di dalam usus sehingga penyerapan zat gizi, nutrisi dan vitamin dari makanan yang kita makan tidak dapat diserap dengan sempurna oleh usus halus. Nutrisi makanan yang kita makan tidak dapat diserap dengan sempurna akan menyebabkan pertumbuhan tubuh kita pun akan terganggu, jadi walaupun makan banyak pun tidak dapat gemuk. Hal ini dapat di atasi jika anda melakukan detoksifikasi




macam mana nak detox??

Senang aje dapatkan aloevera gel dari kami masalah anda akan kembali seperti sediakala... In sha Allah...dengan pack 1 liter aloevera gel kita akan merasa sangat berbaloi apatah lagi daun lidah buaya sangat membantu untuk membersih dan mencuci usus kita. 

Berbaloi-baloi kami dah makan produk ni.....apa yang kita akan dapat rasakan .... perut kita akan mengalami proses pencucian usus dan kita akan dapati pembuangan air besar kita semakin lawas dan lebih selesa daripada biasa. lebih kerap kita membuang akan membuatkan perut kita membuang toksin dan makanan yang tidak diperlukan lagi oleh badan kita.

Kita seharusnya mencuci usus dan menjaga kesihatan usus kita daripada sebarang gangguan toksin dan bahan kimi daripada berbagai sumber makan yang kita tidak dapat elak dalam dunia moden ini, jadi kita semestinya mendapatkan produk aloevera gel ini agar herba ini dapat bertindak membersih dan mencuci usus kita.


Produk Aloevera gel Forever Living adalah produk yang mendapat pengiktirfan badan profesional dunia iaitu International Aloe Sciences Council dan mendapat pengiktirafan pertama di dunia. Produk mendapat taraf produk halal IFANCA dan telah di edarkan di serata dunia yang kini telah berada di 160 buah negara, produk mendapat pemintaan seluruh dunia termasuk negara yahudi mengiktiraf aloever gel.....anda bila lagi


Betul ke ? rujuk link di bawah

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers