MANGGIS ANTI KANSER DAN ANTI OKSIDAN TINGGI - POMESTEEN

Buah manggis yang dalam bahasa latinnya dikenal dengan sebuah nama Garcinia Mangostana merupakan buah yang sangat kaya sekali akan manfaat dan khasiat bagi kesehatan manusia. Tidak hanya buahnya yang dapat dimanfaatkan, melainkan kulit buahnya pun ikut berpartisipasi dalam menjaga dan membantu agar tubuh kita tetap sehat.Secara tradisi kulit manggis dilumat dan digunakan untuk merawat penyakit seperti Malaria, TB, penyakit kulit, cirit-birit dan dysentry. Di Thailand buah manggis dijemur dan dikeringkan untuk membuat bahan kosmetik seperti syampu, sabun untuk menghaluskan kulit dan mencegah penyakit kulit.

Bahan aktif XANTHONE dalam buah manggis mempunyai khasiat yang amat menakjubkan. Terutama dibahagian dalam kulit dan biji manggis. Ramai saintis telah mengkaji khasiat buah manggis sejak tahun 1970an. Dan manggis telah dihasilkan dalam bentuk jus supaya enak diminum selain dari mendapatkan hasil yang menakjubkan. Pelbagai masaalah penyakit dapat diatasi dengan minum jus manggis yang asli. Tiada pengawet, perisa asli dan tidak ditambah gula. Khasiat xanthone iaitu bahan aktif dalam buah manggis dapat membantu pelbagai jenis masaalah seperti alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak dan insyaallah pelbagai lagi masaalah.

Menurut Moongkardi P, seorang dari pengkaji dari Jabatan Mikrobiologi, Fakultas Farmasi, Mahidol University Thailand, mengatakan bahwa sebenarnya antioksidan jenis xanthone ini hanya terdapat secara semulajadi dalam tanaman tropika. Namun, tiada satupun yang dapat menyamai tingginya kandungan xanthone dalam ekstrak kulit buah manggis. 

Dalam kajian tersebut Moongkardi menghasilkan satu kesimpulan diantaranya ekstrak kulit manggis mempunyai efek yang kuat dalam mencegah penyebaran sel kanser dan potensi antioksidan serta induksi apoptosis dalam melawan dan mematikan sel kanker secara semulajadi.

Lebih dari 25 Sebab Kenapa Anda perlu Minum Forever Pomesteen
1. Anti Oksida Yang Hebat
2. Pemangkin Tenaga / Anti Keletihan
3. Mencegah Kerunsingan
4. Anti Penuaan
5. Cepat Merawat Kesakitan
6. Meningkatkan Metabolisme
7. Mencegah Kegemukan
8. Mencegah Cirit – birit
9. Mencegah Osteoporosis
10. Mencegah Kelumumur
11. Mencegah Pening-pening (Gayat)
12. Anti-Parkinsonism
13. Anti Tumor dan Mencegah Kanser
14. Mencegah Ulser (Perut, Mulut dan Dubur)
15. Mencegah Bengkak
16. Anti Katarak (bahagian legap pada kanta mata)
17. Mencegah Lenguh Sendi
18. Mencegah Batu Karang dan Buah Pinggang
19. Mencegah Keanjalan Arteri
20. Mencegah Penyakit Gusi
21. Mencegah dan Merawat Jangkitan Fungus
22. Membantu Mengawal Tekanan Darah Tinggi
23. Menjaga Kesihatan Jantung
24. Meningkatkan Sistem Imunisasi
25. Membantu Mengurangkan Sakit Saraf
…dan banyak lagi


Pomesteen adalah satu produk yang menyatukan delima dan manggis bagi memberi produk nutrisi yang mempunyai anti oksidan yang tertinggi dari mana-mana produk di pasaran. Forever Living mengeluarkan produk yang terbaik untuk semua orang kami berada di 158 buah negara di dunia. 

Dengan mempunyai ladang aloe vera terbesar dunia juga mempunyai kilang memproses dan penyelidikan sendiri tanpa orang tenagah menjadikan Forever Living syarikat yang menjual dengan harga yang berpatutan dan mampu milik oleh semua golongan .

Hubungi kami whatsapp/call/msg 012 6448260 / 010 427 8224 Kakchah /Abg Man untuk keterangan lebih lanjut dan bagaimana memulakan perniagaan ini secara kecil-kecilan dengan pulangan yang sangat berbaloi
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog