MEMERLUKAN BANTUAN PENCERNAAN UNTUK MASAALAH IBS

Sindrom Usus Mudah Rengsa atau lebih dikenali sebagai IBS (Irritable Bowel Syndrome) , adalah gangguan yang menjejaskan usus besar dan sistem penghadaman. Jika anda mengalami IBS, anda mungkin mengalami kembung, gas, cirit-birit, sakit perut, sembelit, dan / atau kekejangan. Berurusan dengan gejala-gejala tidak selesa dan sering bermasalah, tetapi ia boleh dikawal. Satu bahan bagi membantu masalah pencernaan atau gejala IBS adalah dengan gel daun lidah buaya. Gel lidah buaya atau jus digunakan pada kulit, sebenarnya ia juga boleh digunakan untuk membantu melegakan kolon dan melegakan gejala-gejala IBS.Saluran pencernaan menyerap nutrien dan menghilangkan toksin. Bakteria sihat di dalam saluran pencernaan anda akan keluar dengan sebahagian nutrien yang baik daripada toksin yang tidak baik. Walau bagaimanapun, diet yang tidak sihat menyukarkan penghadaman anda untuk melakukan ini dengan betul yang sering menyebabkan lebih banyak toksin dan kekotoran dalam sistem pencernaan anda. IBS adalah tanda pembentukan toksin.
Bahan toksin dan makanan tidak diserap terbina di dalam kolon anda. Dengan pembentukan, bukan sahaja toksin yang terperangkap, tetapi nutrien tidak lagi dapat menyerap ke dalam badan dan sistem darah dalam tubuh anda seperti yang sepatutnya. Ini boleh menyebabkan lebih banyak masalah di samping gejala-gejala IBS biasa seperti kekurangan zat makanan atau keletihan. Penumpukan seperti ini hanya akan menjadi lebih buruk jika ia tidak dijaga dengan betul.Gel lidah buaya adalah sangat lembut pada saluran usus. Ia boleh menyembuhkan usus daripada keradangan, bertindak sebagai pelembut najis bagi mereka yang mengalami sembelit dan membantu kerja-kerja sistem pencernaan dengan lebih cekap. Penghadaman yang cekap dan berkesan boleh membantu melegakan cirit-birit dan gejala sembelit dan juga sistem lain yang berlaku. Gel lidah buaya juga boleh membantu membersihkan kolon. Kesan menenangkan pada gel lidah buaya terdapat banyak vitamin, enzim dan nutrien bagi membantu untuk membuang toksin dan pembentukan makanan dalam usus dan badan. Apabila kolon dan sistem pencernaan menjadi lebih baik atau dibaik pulih oleh enzim dan nutrien daripada tumbuhan lidah buaya, sesetengah individu dapat merasakan penambahbaikan yang banyak dalam sistem IBS. Kita merasakan kurang  kembung  dan pedih ulu hati, mudah rasa sakit perut dan bergas, dan yang paling penting dapat menyembuhkan cirit-birit dan / atau sembelit. Penyembuhan dari IBS boleh berlaku dengan penggunaan tetap lidah buaya dan diet yang sihat.


DAPATKAN ALOEVERA GEL TERBAIK DARI LADANG DARIPADA KAMI DAN LAKUKAN DIET PADA TUBUH BADAN KITA. SISTEM TUBUH BADAN MEMERLUKAN REHAT UNTUK BEKERJA DENGAN LEBIH EFISYEN

DAPATKAN ALOE VERA GEL DARIPADA KAKCHAH
WHATSAPP 012 644 8260 / ABG MAN 012 427 8224

BELI ONLINE DGN KAKCHAH KLIK SINI

NAK DAFTAR AHLI ONLINE KLIK SINI

Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.