POMESTEEN POWER JUS DELIMA, MANGGIS 7 JENIS BUAH ANTI OKSIDAN

FOREVER POMESTEEN POWER terdiri daripada 7 jenis buah-buahan dari seluruh dunia dan ianya dicampurkan dalam 1 botol. World Health Organization (WHO) menyatakan, untuk mendapatkan semua zat yang diperlukan oleh tubuh, kita disarankan mengambil 5 jenis buah-buahan pelbagai warna dalam hidangan kita setiap hari.KHASIAT POMESTEEN POWER

 1. Mencantik dan merawat kulit dengan kepelbagaian vitamin. 
 2. Melambatkan proses penuaan. Antioksidan yang terkandung di dalamnya membaiki sel2 yang rosak dan memperlahankan proses penuaan.
 3. Kulit kelihatan muda remaja
 4. Untuk ibu hamil. Ia mengandungi potassium yang tinggi selain dari mineral-mineral lain seperti fosforus, kalsium, besi dan sodium, vitamin A, B1, B2, B3 dan C. Tindakbalas yang terhasil mengatur ekuilibrium air tubuh dan menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu hamil dan fetusnya). Baik untuk menghilangkan rasa letih otot dan serta menguatkan jantung.
 5. Melambatkan proses menopaus
 6. Mengurangkan senggugut semasa haid
 7. Kandungan antioksidan yang tinggi dapat mengelakkan terjadinya pelbagai jenis kanser seperti kanser payudara, kanser rahim, kanser kelenjar prostat, dan sebagainya. Kajian di Wisconsin mendapati bahawa jus delima dapat menghindari terjadinya pembesaran sel kanser kulit.
 8. Menyembuhkan penyakit buasir
 9. Merawat keputihan kaum wanita
 10. Jus delima yang terkandung di dalamnya sangat baik untuk jantung dan salur darah yang sempurna. Ia dapat merendahkan paras kolestrol dalam badan serta merendahkan tekanan darah punca darah tinggi.
 11. Dengan ketinggian antioksidan di dalamnya, ia membantu menurunkan pembentukan lemak pada dinding arteri, mengandungi flavonoids dan polyphenols yang tinggi antioksidan untuk melawan penyakit jantung dan kanser.
 12. Mengurangkan risiko penyakit kencing manis. 
 13. Kajian terbaru yang utama mendapati pesakit kencing manis yang meminum jus delima selama 3 bulan berterusan dapat merendahkan kebarangkalian pengerasan pada arteri. 
 14. Mencegah Alzheimer / Nyanyuk. University Vanderbilt telah mengenalpasti sesiapa meminum jus delima 3x atau lebih setiap minggu dapat menurunkan 76% pertumbuhan tanda penyakit Alzheimer.
 15. Melindungi otak bayi. Dalam kajian pediatric mendapati meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi, juga mengandungi potassium yang dpt mengelakkan kekejangan kaki waktu hamil.
 16. Mengelakkan alahan ibu hamil dan baik untuk selepas bersalin ianya bagus untuk membersihkan kotoran darah nifas serta mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan membekalkan tenaga sepanjang hari.
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.