SIMPLE BISNESS DI MALAYSIA DAN DUNIA

As salamualaikum semua pembaca blog kakchahjelita


BAGAIMANA SIMPLE BISNESS TU?

Secara traditional bisness yang berlaku sekarang adalah melalui berbagai-bagai level harga di pasaran dari pengeluar samada sebagai petani,nelayan atau pekebun mereka juga terbahagi dari beberapa kategori samada secara kecil-kecilan atau besar-besaran dan cara pengurusan juga berbeza.

Selepas melalui pengeluar seperti diatas terdapat pula pemborong yang akan membeli dari mereka untuk di pasarkan kepada beberapa pengilang atau pusat pengedaran dan biasanya berlaku pembelian secara besar-besaran yang memerlukan jumlah yang banyak dan mereka biasanya mempunyai kontrak atau sebagainya bagi memenuhi permintan pasaran, mereka yang terlibat memerlukan modal yang besar dan perjanjian.

Pengilang atau pusat pengedaran pula akan membuat pembungkusan atau yang seangkatanya untuk memenuhi permintaan dari pelanggan disini produk atau bahan tersebut akan di pecahkan edaranya kepada beberapa pengedar lainya yang juga akan menghantar dan mempromosi produk kepada peruncit-peruncit dan akhirnya baru sampai kepada kita sebagai pelanggan.

Rantaian pergerakan bahan mentah kepada produk dan pelanggan melalui beberapa orang tengah yang menjadikan produk tersebut akan melaui beberapa kenaikan harga bermula dari bahan mentah seterusnya kepada produk.
Boleh dikatakan kesemua produk yang sampai kepada kita akan melalui rangkaian seperti diatas dan adakah kita boleh mengelak perkara di atas ? Ada yang boleh dan ada yang tidak dapat di elak

Daripada rantaian di atas terdapat beberapa peluang pekerjaan wujud bagi menampung pengeluaran bahan mentah tadi kepada produk, manusia semakin bertambah dan tak mungkin menjadi kurang sehingga kiamatnya dunia. Permintaan produk semakin mendapat permintaan dan di sini terdapat banyak peluang perniaggan dan juga pekerjaan kepada sesebuah negara. ADAKAH PATUT? 

Ya memang patut kerana kita juga mungkin berada di salah satu industri seperti di atas yang terlibat dan mendapat perniagaan atau kerja untuk menampung kos perbelanjaan kehidupan ketika ini.

APA BISNESS SIMPLE TU?

Kakchah sekarang terlibat dengan bisness yang tidak memerlukan rantainay yang begitu panjang yang mungkin sesetengah orang sahaja akan menikmati kekayaan atau paling tidak pun selesa dengan bisness yang di lakukan dan tidak memerlukan kenaikan harga yang begitu banyak dari peladang (bahan mentah) dan terus kepada pelanggan.


Contoh kenaikan harga

peladang kepada pemborong - komitment pemborong membeli secara pukal bahan mentah yang di beli secara kontrak dengan jumlah yang besar dan berterusan.

Pemborong kepada kilang - komitment kilang membeli secara pukal untuk pengeluaran kilang yang berterusan bagi memenuhi permintaan daripada pengedar

Kilang kepada pengedar - komitment pengedar mempromosi produk dan mengedar kepada peruncit dan belian secara borong dari pengeluaran kilang dan di lakukan secara kontrak

Peruncit akan menjual kepada pelanggan iaitu kita la

TAPI TIDAK BERLAKU DI FOREVER LIVING PRODUCT

Kita berpeluang menjadi pengedar terus dari ladang untuk membekal produk kepada pelanggan dan dengan ini mereka yang menjadi pengedar akan mendapat pulangan yang lebih tinggi berbanding perniagaan yang biasa berlaku.


Forever Living mempunyai ladang,kilang,pusat penyelidikan dan pengedaranya sendiri dan terus kepada semua pengedar di seluruh dunia iaitu 160 buah negara. Produk dengan semua diuruskan sendiri oleh Forever di dalam satu bumbung adalah sesuatu perniagaan yang memberi peluang kepada seluruh pengedar menjana pendapatan yang tiada hadnya kerana tiada lagi orang tengah yang terlibat dan Forever sendiri dapat mengawal harga pasaran produknya tanpa perlu melibatkan orang tengah seperti biasa yang kita dapat lihat.

SIMPLE KE ? TAK NAMPAK PUN KAN?

Kita yang berhajat menjadi pengedar kepada Forever Living yang perlu mendaftar daripada pengedar-pengedar Forever yang sah dan kita boleh melakukan pembelian terus kepada mana cawangan Forever Living diseluruh dunia dan di Malaysia terdapat 23 buah cawangan seluruh Malaysia,Singapura dan Brunei

Terdapat 3 harga yang ditawarkan kepada kita samada untuk menjadi pelanggan sementara, tetap atau pengedar

Harga bagi pelanggan

1. Sementara -  cuma membeli untuk kegunaan sendiri atas sebab-sebab direkomen oleh kawan-kawan, adik-beradik atau apa saja. membeli hanya untuk sementara sahaja sebgai contoh terdapat masaalah kesihatan dan memerlukan nutrisi yang terbaik. Meraka ini kita boleh jual dengan harga retail (jualan semasa) 

2. Tetap - Menjadi ahli berdaftar dengan Forever Living untuk membeli produk secara berterusan mungkin 1 atau 10 tahun dengan keahlian mereka mendapat diskaun 15% seumur hidup tanpa perlu renew setiap tahun untuk kekal

3. Pengedar  - Ahli yang berdaftar dan ingin menambah pendapatan sampingan atau menjadikan karier atas beberapa sebab yang mereka sahaj tahu. Kita yang berada di peringkat ini mendapat 35% diskaun untuk semua produk Forever Living seumur hidup juga tak perlu renew keahlian pengedar untuk kekal dengan diskaun tersebut ianya seumur hidup (Forever) mereka juga berpeluang mendapat komisyen,diskaun,bonus dan royalty sepanjang berurusan dengan Forever Living.

Siapa Forever Living Product Inc klik link ini
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.