ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

12 Mac 2017

KAKCHAH KE SEOUL,KOREA BERSAMA FOREVER LIVING - DAY1

As-salam semua pembaca dan pengikut blog kakchah 

Alhamdulillah tahun lepas dengan berkat kesabaran dan berusaha tanpa jemu dan sentiasa di landasan Forever ini kakchah dapat juga merealisasi impian untuk bercuti ke Seoul, Korea Selatan

Dengan jumalah jualan kumpulan lebih daripada rm500k kakchah dapat 2 tiket melancong ke Korea Selatan. Terima kasih kepada semua rakan kongsi kami di serata Malaysia dan ada juga yang di luar negara dan anda juga boleh juga dapat menikmati percutian seperti ini dengan tetap kekal bersama dalam perniagaan aloevera ini...


Sebelum bercuti ke Korea kami tukar duit dulu sebab kat sana nak tukar duit Malaysia punya lah payah...so pergila money changer ke bank ke....dapatlah duit belanja di Korea nanti....nak pakai kredit kad cuma boleh di pasaraya je...kedai kaki lima takde tempat nak swap...


ok link kat sini nak tengok berapa plak tukaran duit kita 
http://www.xe.com/currencyconverter/ 


semasa menunggu penerbangan di KLIA bersama para leader Forever

Ni le kapal terbang yang membawa kami ke Seoul, Korea



Kami memulakan penerbangan dari KLIA bersama AirAsia yang ditaja sepenuhnya oleh Forever Living dengan menaiki penerbangan pada jam 1.15pgi 6hb March 2017 dan tiba pada pagi 6hb March 2017 jam 8.30pagi. Suasana di lapangan terbang Incheon sangat sibuk dan kebanyakan mereka iaitu orang korea yang bekerja disana berjalan secara cepat takde yang yang lenggang kangkong...kami je la yang melenggang sebab kami bercuti....hehehe



Bas persiaran yang membawa kami ke hotel di bandar Seoul



Sampai disana memang sejuk tahap gaban lebih kurang 1 darjah celcius mula-mula memang best sebab sejuk maklumla tak pernah rasa camner sejuk bawah tahap kebiasaan. Perjalanan dari Incheon Airport ke bandar Seoul lebih kurang 1 jam 30minit dan kami di bawa ke komplek bebas cukai, sebab chek-in hotel jam 4 petang jadi kami banyak berada diluar bangunan sambil melihat-lihat harga barang-barang jualan di sekitar pasar pagi mereka leh tahan jugak mahal harganya.




Hotel kami di Seoul Korea leh tahan gak harga semalam rm680++



Sambil merasa suasana cuaca baru di Seoul kami pun jenjalan la ke beberapa bangunan sekitar bandar tersebut sampi lapor jadi kami reramai pun mencari kedai makanan halal sekitar pasar pagi kat situ. Suasana pasar pagi mereka macam pasar malam kita la jugak takde banyak beza. Jalan punya jalan mencari kedai susah la jugak nak jumpa restoran makanan halal kat sini, kita kena pastikan juga ada peta jalan-jalan untuk pelancong bagi memudahkan kita mencari kawasan untuk melancong dan kedai-kedai restoran halal.

Sambil berjalan jumpa juga kedai menjual makanan halal, kedai Pakistan menjual kebab jadi sebab 1 je kedai yang kami jumpa takde pilihan la kami ramai -ramai makan kat situ.Kami dah prepare bawak makanan sendiri dari Malaysia cumanya makanan tu kena masak la dulu sebab makanan segera cam ketupat, rendang brahim dan macam juga la.




Jalan-jalan di pasar Namdaemun Market Seoul banyak jual baju sejuk,kasut,cenderamata macam keychain,wallet,tali pinggang pasar mereka sama gak cam Petaling Street kat Kuala Lumpur. Sambil-sambil tu kami nengok gak tempat makanan halal sebab kat sana orang Korea kan, banyak kat sana agama buddah dan kistien jadi kami terpaksa la merayau jauh la sket, bila tanya ramai yang kurang faham berbahasa English, jadi kakchah dengan Abg guna bahasa isyarat jer mcm cakap dengan orang bisu.

ok kita sambung next post pulak day2 jenjalan di Seoul
Share:

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut