FOREVER LIVING kesihatan bisness cantik NUSKIN online aloe vera herba ALOEVERA petua bisness to bisness bisness plan forever cerita-ceriti pengedar kulit JIMAT SLIMMING BIOEVER bisnes Dnars Skincare online as semulajadi lidah buaya penyakit perniagaan JOM DETOX Untung BISNES rawatan kanser Aloe vera gel detox okamizu penapis udara EJEN DIPERLUKAN FLPAloe NUSKIN Pharmanex PROMOSI gaya sihat jerawat murah ubat gigi CLean9 anti aging peluang articsea bisnes global buat duit madu rakan kongsi BISNES MOBAIL SPA GALVANICSPA WAJAH foreverliving jutawan khasiat kulit berminyak/jerawat testimoni R2 testimonie FLP articsea KULIT KERING kecantikan kencing manis living makanan sembelit suplemen ANTI KEDUT PRODUK RESDUNG Radang TILAM BIOVELOCITY bisnes forever jerebu kolagen kolesterol penapis air produk supliment untung usus BBplus Kalogen Noni air detoxifier bersih clean 9 delima demo detoks ejen halal hebat jantung kanser kulit keletihan pakar pendapatan prolife III ramadhan sunnah vitamin AGELOC Kelas kecantikan NUSKIN 180 PENYEGAR WAJAH Rawatan Penjagaan Kulit Muka di rumah mudah dan murah ahli air aloevera gel badan berminyak bijak berjimat cuci usus diet dan bersenam dunia ejen utara facial keuntungan kolestrol kopi mineral mudah dan cantik pencegahan penjagaan pomesteen register online resdung selangor suppliment tenaga tips kecantikan toksin usahawan FLP absobent C Ginseng IFANCA MOBAIL STOKIS FLP Tips Pemutihan Kulit World Wellness agent antioksida bakteria gigi biovco bisness to business bonus cadar 3D cancer darah tinggi detoc diabetis diskaun duit mudah ejen alor setar ejen pulau pinang ekzema florida gastrik gel genie bra gin-chia herba semulajadi honey islam kajian kaya kelas percuma kulit cantik kurus lubuk duit makanan tambahan malaysia masalah masker menghindar penuaan merawat migrain mineral minyak zaitun motivasi negeri sembilan online bisness pelembab pemulihan penapis air FIR pengedar diperlukan penyakit kronik penyembuh penyembuh penyakit puasa sakit seremban skincare stroke terbaik terlajak ulser water filter ALOE FIRST AgeLocTransformation set Antioksiden BODYSHAPE DOUBLE STEMCELL Diabetes FLP Ultra FLP royal jelly Fields of Greens Forever tooth Bright Free aloevera GALVANIC BODYSPA KULIT NORMAL MH370 PLAN PMS PRODUK SNE Prolife 3 SPA nuskin TAMBAHAN air purifier air zam-zam aktiviti kecantikan aloe gelly aloe heat lotion aloegelly anti anti kanser anti radang antioksidan asma asthma awet muda bagaimana bahaya barbadensis bee propolis berat bercuti bertoksik bisnes dunia buaya daftar darah doa ejen perlis facebook forever brunei. aloevera free g3 gout hadith harga hormon imun insentif jeragat jerantut join kanser kolon karies gigi kawal kanser kebas tangan kedah kelantan kepala keradangan kimia klinikal kolon kuantan kucing kurma kurus badan langkah dan tip lebah lelong lidah maggi maggie makan manfaat manja marketing masalah tulang membersihkan mengurang dan menurunkan berat badan menjana metabolisma mudah muka network nilai omega 3 organik pantai timur part payu dara pembersihan kolon pencemaran pencernaan pengedar Utara penghadaman pengurusan penyahtoksin penyakit kulit penyelidikan penyembuhan perak polishing peel produk madu program Clean 9 propolis punca putihkan gigi racun makanan rawatan stress register royal jelly sakit lutut scrub sebab sedekah sedi lutut sendi sensitif simple spa strok time udara utara 20 3 3 konsep 30 40 50 ARTIS Aloe vera MSM Alzheimer Alzheimer tumor Antara Argi BIZNES Bagi anda di kawasan Malaysia Selatan CADAR PATCHWORK CLOEPATRA CoQ10 DNA Epoch Glacial Marine Mud FDA FLP propolis krim Forever B12 Forever Calsium Forever Freedom Forever cardiohealth Forever lean GARLIC-THYME Galvanic spa Garcinia HIV IASC IBS International aloe science council JAKIM JELEBU JURNAL Johor Batu pahat KKM KL KUALA PILAH Kemaman Ko Enzim Kota kinabalu Majlis Aloe Sains Antarabangsa Makanan ideal yang dari sumber semulajadi Melaka Minuman tenaga FAB (Forever Active Boost) Mu Muar Muar untung bizz Nu Skin Nuskin Clear Action ORAC PRODUK ANUGERAH PROLIFE PURE MARINE CALOGEN Pahang Pencegahan dan pengurusan kencing manis Penyahtoksik Penyembuhan Semulajadi Untuk Kanser Produk suppliment terbaik untuk rawatan dan menghindar penyakit buasir Qays bin Rafi Al-Qatsi RAWATAN RAMBUT RX WATER Radang sendi dan pencegahan Resdung (Sinusitis) Resdung (Sinusitis) dan pencegahan bersama Forever Living SALAM AIDILFITRI 2015 MAAF ZAHIR BATIN SENAWANG September Spa di rumah Temerloh Touch Of Forever Tri-Phasic White System activator active probiotic air bersih air bertenaga air molekul halus ajen aktif al-quran alahan alam alfalfa alkali alkohol allah aloefirst aloever alovera amalan ampang analisis anggur angin angin ahmar anthraquinone anti oksidan anti penuaan anti-bakteria anti-radang anti-virus anugerah forever apa aprikot aroma spa collection artritis asid amino asid salisilik asli aspirin avacado avocado bahan kimi rendah banyak barah barah payu dara barang barli barly batu batu karang bebas bee honey bee pollen beli online beli pos bengkel berat badan berkesan berlemak berminyak/jerawat berpaten bibir bizznest black boroi botol aloevera buah pinggang buasir bukit jalil buncit burn fat cara cave celup cerita cheras collection comel cyberjaya daftar ahli dan antitumor darah rendah dari rumah debunga demam demam kuning demo aloevera dha di rumah diet dilwale dirumah doktor dubur ejen aktif ejen brunei elergik energy water enzim epa epal equin park essential oil faedah fluoride foerever forever fiber forever kids forever therm freedom full full time gandum ganjaran hebat gelap gemuk gin chia ginko plus global global rally gombak grass gula guna hadiah halal produk aloe vera hand and face soap hati head hepatitis herbal hijrah how hubungi ibu ibu bersalin ibu mengandung immune impian income infak isnes jana jaya jimat. jom journal jual jus delima jus manggis kacak kaedah kajol kakchah kalori kami perlukan kanak-kanak kandungan kardiovaskular katarak kawal kawalan kebaikan kebengkakan dan keradangan urat darah kecergasan kecing manis kedut kedutan kekenyalan kelana jaya kelang kelembapan kulit kemurungan kenapa kepong keram kering kerja kesan kesuburan kewangan khasiat cuka klia kolagen larut komisyen kongsi kopi korea kota baru kronik ku kuala kuala lumpur kudat kuku kulit berminyak kulit kering dan berminyak kulit lembut kulit mulus kurangkan berat kursus kecantikan kusam lada langkah lanjut usia lavender lawan penyakit leher lemak lemak tepu lemak.aloevera lembut lemon.papermint leukemia liang roma lidah bauaya lignin lipis local lumayan lumut madu asli maggis makan malam percuma maketing malam manggis manjung masalah berat badan masalah bintik hitam massage relaxing mata melancong melembap dan mengurangkan tisu parut melembut melembutkan melindungi membantu members memperbaharui memulihkan mencantikkan mencari mencegah menentang mengamit mengandung mengantuk mengenal menguatkan badan menopaos merah meransang organ tubuh minyak minyak pati miyak jojoba mlm mlm.bisness modal najis nak negara networking nutien nutrien nutrisi nutrition obesiti oder online offline omega 9 order online forever otot parkinson part time part-time partner parut pedih ulu hati pegurusan berat badan pelaburan menguntungkan pelancongan pelangsing pelembab NaPCA pelembapan kulit pemakanan pemasaran pembersihan pembersihan mendalam penanam penapis pencapaian mewah pengawet pengedar Penang pengedar aloevera penggalak penuaan penyakit asma yang teruk penyelesaian percutian perhatian perlis perlu perubatan perubatan aloe vera perubatan terbaik perunding kesihatan petaling pigmen pollen port dickson powder and activator facelift produk Forever singapura proses prostat protein protien psoriasis puchong pulau pinang pulih putih putrajaya racun rakan rambut ramping rasullullah rawatan kecantikan rawatan wajah regangan kulit relaxing resdung aloe heat lotion resepi detox rezeki rm90 rujukan runcit sabah sabah sarawak sabun sabun susu beras sahih bukari sains sakit belakang sakit jantung salam saluran darah saponin saraf sarawak sea seberang prai sebulan segar seimbang sejarah sel darah selamat semanis senak perut senaman untuk cantik sengal senggugut seoul sepang serangan jantung serum sesemut set setiu setiwan sexy sg besi shah sijil halal sinar matahari skin care spike stamina stokis stomach stretch mark subang suci sulpelemen kucing sulpelemen kucing. spike sumber sunah sunblock SPF35 sunblok sunsreeen protector syarikat tanda-tanda tekanan teknologi tinggi tenaga batin lelaki tenang teori terapi terbesar terengganu terhangat termeloh tidur tinggi tips to toksid trengganu tumbuhan tumor ubat urat urat saraf urut usia viagra video vip vitalize vitamin A vitolize men wajib wang besar wanita weight wheat wheat grass white zaitun

Translate

27 Februari 2017

BAGAIMANA MENCARI PENDAPATAN DARI RUMAH ONLINE DAN OFFLINE

Assalamualaikum semua pembaca blog kakchah

Terima kasih kerana masih setia bertemankan blog kakchah bersama anda hingga kini, sudah lama juga kakchah tak update blog ini dengan cerita-cerita sensai dan terbaru, berbagai ragam dan perangai manusia sejak dua menjak ni. Apa pun selamat datang ke blog dan terima kasih sekali lagi.

Kali ini kakchah nak bercirita tentang bisnes sambilan atau part-time  samada dari rumah atau secara santai-santi di waktu terluang. Bagi mereka yang mempunyai masa-masa free tu sebagai contoh waktu makan tengahari sambil beborak, selepas waktu pejabat atau kerja masa-masa tunggu time nak balik la kira nya.


Ok bagaimana nak buat? dan bisnes apa kita nak mulakan kan? ye apa barang nak di jual? semua persoanal timbul di fikiran kita dan siapa pembeli kita? pasti kita semua akan memikirkanya sebelum bermula. Kakchah sendiri juga pernah pikir macam tu dan bermacam-macam produk dan perhidmatan juga yang pernah dilakukan sehingga kakchah cuma buat bisnes sekarang sahaja.


Pertama kita memilih syarikat
Syarikat mestilah yang telah lama berada dipasaran dengan rangkain service,produk dan perhidmatan yang boleh kita capai atau kita dapatkan perhidmatanya samaada semasa kita bermula atau sedang bermula dengan perniagaan tersebut. syarikat yang lama bertahan daripada zama ekonomi meleset hingga sekarang merupakan syarikat yang sangat kuat dan produknya bertahan lama dan sentiasa mendapat perhatian atau menjadi keperluan pengguna. Syarikat yang mempunyai rangkaian seluruh dunia juga menunjukan keupayaan syarikat tersebut memberi perkhidmatan dan penghantaran produk yang lebih efektif dan ianya sentiasa diperlukan.

Produk pilihan
Apabila memilih produk untuk kita niagakan atau perkenalkan kepada kawan-kawan semestinya produk yang baik dan bagus untuk semua orang. Produk yang mempunyai pasaran seluruh dunia merupakan produk pilihan yang tepat dan di sukai dan di perlukan orang ianya juga merupakan produk yang dapat memberi manfaat kepada penggunanya. 

Cara pembayaran
Syarikat yang memberi dan membayar komisyen atau bonus atau sebagainya semestinya memberi cara pembayaran secara telus atau mudah di fahami dan kita sebagai pengedar atau agent mudah untuk mengira atau faham dengan bisnes tersebut. Di samping itu juga kita juga memerlukan rangkaian ilmu dan pengetahun tentang produk supaya mudah untuk dipasarkan. Sentiasa berada dalam kumpulan yang positif untuk sama-sama berkongsi ilmu bagi memudahkan pemasaran kita.


BAGAIMANA NAK LAKUKAN PENJUALAN PRODUK?
Kita seringkali berfikir perkara-perkara yang susah atau negetif bila berhadapan dengan situasi menjual perkhidmatan atau produk. Perkara pertama untuk memulakan jualan dengan cara terbaik adalah melalui perkongsian pengalaman sendiri atau kebaikan produk itu sendiri, kita biasa menunjukan testimoni atau berkongsi pengalaman orang atau kawan atau keluarga.

Mulakan dengan berkongsi pengalaman sendiri sebagai contoh kita makan disatu restoran yang sedap dan murah maka kita akan berkongsi dengan semua orang disekeliling kita. Kita merasa bangga dan diharga jika pendapat kita dapat diterima oleh rakan-rakan dan keluarga.


Bermula dengan masalah yang dihadapi orang sekeliling yang pastinya kita mempunyai cadangan atau jawapan kepada masalah tersebut pastinya kita akan berkongsi maklumat yang kita ada...betul tak?

Di Malaysia juga di dunia manusia menhadapai berbagai masalah terutamanya mengenai kesihatan dan alternatifnya perubatan secara traditional dan herba dan membantu dan mengurangkan kos rawatan, BUKAN untuk meninggalkan perubatan modem dan doktor tetapi sebagai usaha tambahan disamping rawatan moden, Antara lainnya manusia juga mempunyai masalah kewangan yang merunsingkan ketika ini,maka kita juga mempunyai cadangan untuk mereka sama-sama menjalankan perniagaan dan perkhidmatan yang sedang kita lakukan sekarang

Dengan cadangan dan solusi yang kita ada maka kita sudah pun membesarkan empayar perniagaan kita, semua orang pasti setuju bahawa dengan wujudnya rangkaian cawangan atau pengedar seluruh negara maka kita dapat menarik lebih keuntungan dan dapat membantu ramai orang.

Bantu selesaikan masalah orang lain maka Allah akan membantu menyelesaikan masalah kita pula....mungkin lambat atau mungkin cepat ...bergantung kepada niat dan matlamat kita ketika itu.

Berkongsi maklumat dan pengalaman sendiri adalah cara terbaik untuk memulakan penjualan kepada orang sekeliling. Mulakan dengan selesaikan masalah orang sekeliling..


Sebagai contoh;
wujudnya komputer kerana masalah kerja yang memerlukan kecekapan dan segera
wujudnya kenderaan kerana masalah masa perjalanan yang lama dan memudahkan sistem pengangkutan
wujudnya kedai kerana masalah pengguna memerlukan bekalan dekat dan cepat dengan tempat kediaman mereka
wujudnya doktor kerana masalah penyakit dan pesakit yang memerlukan rawatan


Mereka semua ada kepakaran dalam bidang masing-masing dan mereka juga memerlukan ilmu untuk sampai kepada menyelesaikan masalah orang ramai....kita juga memerlukan ilmu dan pengalaman

Kita hanya perlu mencari masalah rakan-rakan dan orang sekeliling dan cuba untuk selesaikan masalah tersebut dan kita kini sudah memulakan bisnes dan sekali gus kita juga mendapat upah dan keuntungan dari jualan produk yang dapat membantu masalah mereka.

APA BISNESS KAKCHAH SEKARANG?
JOM WS KAKCHAH DI 0126448260 ATAU 0192830717


bersambung lagi

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers