ALOE VERA FOREVER LIVING PRODUCT.PELANGSINGAN,MAKANAN,KESIHATAN,KECANTIKAN.TIPS,PERNIAGAAN,SELANGOR,PERAK,MELAKA,SEREMBAN,pengedar,jana,bisness,kerja,kosong,part,time,hangat,berjaya,dunia,160negara,KHASIAT,KEBAIKAN,LIDAHBUAYA,ONLINE,DETOX,JOM,PARTTIME,FULL,HANGAT,JANA,GLOBAL,WORLDWIDE,FREE,SPA,detox,shaklee

FOREVER GLOBAL BIZZ

USAHAWAN ALOEVERA FOREVER LIVING PRODUK, DAFTAR DAN BELI ONLINE, PENGEDAR MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK wasap.my/0192830717 atau wasap.my/0126448260

27 Februari 2017

BAGAIMANA MENCARI PENDAPATAN DARI RUMAH ONLINE DAN OFFLINE

Assalamualaikum semua pembaca blog kakchah

Terima kasih kerana masih setia bertemankan blog kakchah bersama anda hingga kini, sudah lama juga kakchah tak update blog ini dengan cerita-cerita sensai dan terbaru, berbagai ragam dan perangai manusia sejak dua menjak ni. Apa pun selamat datang ke blog dan terima kasih sekali lagi.

Kali ini kakchah nak bercirita tentang bisnes sambilan atau part-time  samada dari rumah atau secara santai-santi di waktu terluang. Bagi mereka yang mempunyai masa-masa free tu sebagai contoh waktu makan tengahari sambil beborak, selepas waktu pejabat atau kerja masa-masa tunggu time nak balik la kira nya.


Ok bagaimana nak buat? dan bisnes apa kita nak mulakan kan? ye apa barang nak di jual? semua persoanal timbul di fikiran kita dan siapa pembeli kita? pasti kita semua akan memikirkanya sebelum bermula. Kakchah sendiri juga pernah pikir macam tu dan bermacam-macam produk dan perhidmatan juga yang pernah dilakukan sehingga kakchah cuma buat bisnes sekarang sahaja.


Pertama kita memilih syarikat
Syarikat mestilah yang telah lama berada dipasaran dengan rangkain service,produk dan perhidmatan yang boleh kita capai atau kita dapatkan perhidmatanya samaada semasa kita bermula atau sedang bermula dengan perniagaan tersebut. syarikat yang lama bertahan daripada zama ekonomi meleset hingga sekarang merupakan syarikat yang sangat kuat dan produknya bertahan lama dan sentiasa mendapat perhatian atau menjadi keperluan pengguna. Syarikat yang mempunyai rangkaian seluruh dunia juga menunjukan keupayaan syarikat tersebut memberi perkhidmatan dan penghantaran produk yang lebih efektif dan ianya sentiasa diperlukan.

Produk pilihan
Apabila memilih produk untuk kita niagakan atau perkenalkan kepada kawan-kawan semestinya produk yang baik dan bagus untuk semua orang. Produk yang mempunyai pasaran seluruh dunia merupakan produk pilihan yang tepat dan di sukai dan di perlukan orang ianya juga merupakan produk yang dapat memberi manfaat kepada penggunanya. 

Cara pembayaran
Syarikat yang memberi dan membayar komisyen atau bonus atau sebagainya semestinya memberi cara pembayaran secara telus atau mudah di fahami dan kita sebagai pengedar atau agent mudah untuk mengira atau faham dengan bisnes tersebut. Di samping itu juga kita juga memerlukan rangkaian ilmu dan pengetahun tentang produk supaya mudah untuk dipasarkan. Sentiasa berada dalam kumpulan yang positif untuk sama-sama berkongsi ilmu bagi memudahkan pemasaran kita.


BAGAIMANA NAK LAKUKAN PENJUALAN PRODUK?
Kita seringkali berfikir perkara-perkara yang susah atau negetif bila berhadapan dengan situasi menjual perkhidmatan atau produk. Perkara pertama untuk memulakan jualan dengan cara terbaik adalah melalui perkongsian pengalaman sendiri atau kebaikan produk itu sendiri, kita biasa menunjukan testimoni atau berkongsi pengalaman orang atau kawan atau keluarga.

Mulakan dengan berkongsi pengalaman sendiri sebagai contoh kita makan disatu restoran yang sedap dan murah maka kita akan berkongsi dengan semua orang disekeliling kita. Kita merasa bangga dan diharga jika pendapat kita dapat diterima oleh rakan-rakan dan keluarga.


Bermula dengan masalah yang dihadapi orang sekeliling yang pastinya kita mempunyai cadangan atau jawapan kepada masalah tersebut pastinya kita akan berkongsi maklumat yang kita ada...betul tak?

Di Malaysia juga di dunia manusia menhadapai berbagai masalah terutamanya mengenai kesihatan dan alternatifnya perubatan secara traditional dan herba dan membantu dan mengurangkan kos rawatan, BUKAN untuk meninggalkan perubatan modem dan doktor tetapi sebagai usaha tambahan disamping rawatan moden, Antara lainnya manusia juga mempunyai masalah kewangan yang merunsingkan ketika ini,maka kita juga mempunyai cadangan untuk mereka sama-sama menjalankan perniagaan dan perkhidmatan yang sedang kita lakukan sekarang

Dengan cadangan dan solusi yang kita ada maka kita sudah pun membesarkan empayar perniagaan kita, semua orang pasti setuju bahawa dengan wujudnya rangkaian cawangan atau pengedar seluruh negara maka kita dapat menarik lebih keuntungan dan dapat membantu ramai orang.

Bantu selesaikan masalah orang lain maka Allah akan membantu menyelesaikan masalah kita pula....mungkin lambat atau mungkin cepat ...bergantung kepada niat dan matlamat kita ketika itu.

Berkongsi maklumat dan pengalaman sendiri adalah cara terbaik untuk memulakan penjualan kepada orang sekeliling. Mulakan dengan selesaikan masalah orang sekeliling..


Sebagai contoh;
wujudnya komputer kerana masalah kerja yang memerlukan kecekapan dan segera
wujudnya kenderaan kerana masalah masa perjalanan yang lama dan memudahkan sistem pengangkutan
wujudnya kedai kerana masalah pengguna memerlukan bekalan dekat dan cepat dengan tempat kediaman mereka
wujudnya doktor kerana masalah penyakit dan pesakit yang memerlukan rawatan


Mereka semua ada kepakaran dalam bidang masing-masing dan mereka juga memerlukan ilmu untuk sampai kepada menyelesaikan masalah orang ramai....kita juga memerlukan ilmu dan pengalaman

Kita hanya perlu mencari masalah rakan-rakan dan orang sekeliling dan cuba untuk selesaikan masalah tersebut dan kita kini sudah memulakan bisnes dan sekali gus kita juga mendapat upah dan keuntungan dari jualan produk yang dapat membantu masalah mereka.

APA BISNESS KAKCHAH SEKARANG?
JOM WS KAKCHAH DI 0126448260 ATAU 0192830717


bersambung lagi
Share:

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

Translate

Arkib Blog

Pengikut