Nuskin Sunright SPF 35


Harga saya beri diskaun lebih daripada 20%


ISTIMEWANYA PRODUK INI!
Setiap dari kita yang terdedah terus kepada cahaya matahari mempunyai risiko mendapat penyakit kulit atau kanser kulit.  Sinaran mentari mempunyai gelombang radiasi yang boleh merosakkan sel-sel kulit.  apabila sel-sel rosak, maka risikonya adalah kanser kulit.  Ramai orang mendapat jeragat selain mengalami kekeringan kulit.

MENGAPA PERLU KULIT DITABIR PELINDUNG?
Pada asalnya, kulit manusia dilengkapi dengan perlindungan semulajadi daripada ancaman sinar matahari iaitu pigmen melanin yang berfungsi sebagai penangkis sinar terus UltraViolet sinar UV. semakin banyak pigmen, semakin kecil kemungkinan seseorang terkena kanser kulit. Kulit yang gelap menandakan memiliki kandungan pigmen dalam jumlah banyak.  dalam keadaan biasa, kulit mungkin dapat menahan masalah ancaman ini tetapi dalam keadaan yang terlampau seperti terlalu lama berada di tengah panahan mentari, kulit tidak dapat bertahan apatah lagi bagi mereka yang berkulit cerah yang kurang mempunyai pigmen perlindungan.  tanpa bantuan pelindung (sunprotector) kulit akan terdedah kepada ancaman.APA YANG TERJADI JIKA TERDEDAH KEPADA CAHAYA MENTARI?

Jika sering terdedah kepada cahaya mentari... akibatnya ...
  1. kulit jadi cepat berkerut dan timbul bintik-bintik hitam yang kita kenal sebagai flek hitam (jeragat)
  2. kulit tidak mulus dan akan memuncul kedutan-kedutan kecil.
  3. pori-pori kulit semakin membesar.
  4. Noda hitam yang terbentuk di kulit boleh menyebabkan terjadinya barah kulit.  
  5. Garis-garis halus atau jeragat pada kulit boleh berkembang menjadi tumor 

APA TINDAKAN SEPATUTNYA?

kita harus bisa mencegah sinar ultraviolet masuk ke kulit kita.
Ada beberapa cara untuk menghindari bahaya sinar UV itu.  Paling mudah ialah menghindari sinar ultraviolet secara langsung adalah dengan memakai perlindungan seperti memakai topi, kaca mata hitam, baju dan seluar panjang, payung, atau jaket.  Selain itu kita juga boleh  dengan berjalan di tempat yang teduh, berlindung pohon besar atau bangunan. Tetapi anda harus ingat jika sinar matahari tertutup awan dan  teduh, anda harus memakai pelindung juga kerana radiasi sinar UV ini menembus awan atau kaca yang ada tabir hitam.

CARA YANG LEBIH EFEKTIF!
gunakan tabir suria atau sunblok. Cara ini juga lebih praktis dan tidak menyusahkan. Dengan hanya mengoleskanya pada kulit kita yang terkena sinar matahari, maka secara otomatis bahan-bahan kimia yang terkandung dalam losyen ini bekerja untuk melindungi kulit kita.


INFO BERGUNA
1 SPF = 15 minit.  
Jika anda mendedahkan diri kepada matahari lebih daripada masa yang dibekalkan oleh krim anda, sila tambah/ sapu losyen berkenaan untuk menambah pelindungan.  Namun, jika memakai produk sunright spf 35 dari Nuskin ini, anda mempunyai hampir 9 jam masa selamat jika terdedah kepada cahaya uv terus.

MENGAPA HARUS NUSKIN SUNRIGHT SPF35+++?  


Ia merupakan pelindung yang membebaskan anda dari panahan terus sinar matahari dengan kandungan SPF 35 PA++ dapat memberi perlindungan melawan radiasi UVA dan UVB dalam jangkamasa yang lebih lama.  
Selain itu, ia diformulasikan dari unsur sealastin, tidak berminyak dan tahan air, ada bahan yang menjadikan kulit kelihatan muda.
keistimewaannya yang pertama - ia tidak melekit,
kedua- tidak menutup pori-pori, 
ketiga - mengandungi bahan aktif rumpai laut perancis yang mempertahankan calogen dan keanjalan kulit semasa ditikan pancaran matahari. 
keempat -  kandungan Vitamin C (tetrahexyldecyl ascorbate) dan Vitamin E (tocopheryl acetate) : merupakan antioksidan yang mencegah kerosakan sel tubuh akibat radikal bebas.
Kelima- Ekstrak Licorice (stearyl glycyrhetinate) dapat melembutkan kulit setelah terdedah kepada angin, matahari dan air. 
keenam- ia juga memang selamat dan disahkan halal oleh badan ifanca.org...Ya, sekarang anda sudah tahu mahu memilih yang mana, bukan?Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog