Sembelit dalam perut punca segala penyakit

Sembelit sebenarnya adalah punca penyakit. Ia boleh mengakibatkan buasir malah merupakan salah satu penyumbang besar penyakit kronik seperti kanser kolon, kanser payu dara dan hepatitis.Semua penyakit sebenarnya berpunca daripada usus yang bermasalah. Mempunyai rutin membuang air besar setiap hari, tidak menjamin sesorang itu bebas dari masalah usus.


Menurut pakar-pakar perubatan, makanan yang masuk ke mulut akan melalui perut dan dicerna kemudian ianya diserap oleh usus kecil kebanyakan sisa makanan yang belum dicerna akan ditinggalkan didalam usus besar manakala bakteria akan menguraikan bahan-bahan ini menjadi toksin. Dalam keadaan normal, toksin akan dikeluarkan dari badan bersama najis. Jika anda sering mengalami sembelit ini bermakna toksin tidak dapat keluar dari badan maka ia akan diserap semula.Toksin yang diserap semula akan dibawa masuk ke hati oleh darah (hati adalah penapis di dalam tubuh badan). Ini akan menyebabkan beban kepada hati dan apa akan  jadi pada hati sekiranya bahan toksin yang tinggal di dalam usus dalam jangka masa yang panjang dan berulang kali diserap semula seperti kitran seperti di atas maka badan anda akan kerap menyerap toksin tersebut.

Pesakit yang menghidap penyakit kronik tak dapat dibantu bila doktor mengesahkan hatinya telah dijangkiti kuman atau dikenali juga sebagai hepatitis atau selalu disebut sakit kuning. Sebenarnya sebelum pesakit itu disahkan menghidap penyakit hati sebenarnya ianya sudah tidak berfungsi dengan betul kerana ianya tidak dapat dikesan kerana ianya tidak terdapat saraf yang boleh menyebabkan kita rasa sakit walaupun organ ini sebenarnya sudah gagal berfungsi.Apakah fungsi hati dalam badan kita

  1. Mengawal aras glukosa darah dengan menyimpan glikogen di dalam hati.
  2. Menyimpan vitamin dan garam mineral tertentu.
  3. Mengawalatur metabolisme karbohidrat, lipid dan asid amino.
  4. Menghasilkan hempedu yang akan disimpan di dalam pundi hempedu.
  5. Menghasilkan protein-protein plasma tertentu seperti albumin.
  6. Menghasilkan faktor-faktor pembekuan darah I (fibrinogen), II (protrombin), V, VII, IX, X and XI
  7. Menyahtoksik bahan-bahan beracun terutama dadah dan bahan-bahan bernitrogen seperti ammonia.
  8. Sebagai tempat penghasilan sel-sel darah merah fetus.
  9. Menguraikan molekul hemoglobin tua.
  10. Menyingkirkan hormon-hormon berlebihan.
Inilah kehebatan ciptaan Allah s.w.t untuk umat manusia di dunia ini, tetapi berapa ramaikah di antara kita menjaga anggota badan kita dengan memakan makanan yang terbaik suci dan bersih untuk anggota tubuh badan kita ketika ini. Kurniaan Allah yang diciptakan dan diberi kepada semua manusia di dunia dan di beri ilmu dan kepandaian untuk kita nikmati hidup di dunia ini maka bagaimanakah kita menjaga nikmat tuhan ini. Di turunkan kitab Al-Quran kepada Rasullullah s.a.w bersama hadis-hadis yang perlu di ikuti dan pelajari dan dengan kejadiaan dan sejarah-sejarah nabi terdahulu adakah kita masih melupakan atau mengabaikan ajaran Nabi kita Muhammad Rasulullah s.a.w

Sumber di rujuk daripada http://kurniaalami.blogspot.com/2012/04/

Untuk mengurangkan masalah ini kami di Forever  Living Product ada menyediakan makanan-makanan tambahan yang dapat mengurangkan masalah usus anda bertindak sebagai agent pembersih dan bersifat alkali yang akan meneutralkan kandungan makanan dalam usus anda yang sekian lama tidak dapat berfugsi dengan baik, insyallah mudah-mudahan herbal semulajadi ini dapat membantu masalah yang anda hadapi selama ini.

Dengan adanya produk ini dan ianya telah diproses tanpa di campurkan dengan sebarang bahan lain bagi mengekalkan kandungan secara semulajadi maka anda tidak perlu lagi sesusah payah unutk mendapatkan herbal semulajadi secara traditional cukup dengan mendapatkanya daripada pengeluar Aloe vera terbesar dunia.

Klik di sini
http://kakchahjelita.blogspot.com/2013/05/khasiat-aloe-vera-produk-forever-living.htmlShare:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog