DUNIA IKTIRAF ALOEVERA

PRODUK yang bagus mestilah mendapat pengitirafan diperingkat tertentu sekurang-kurangnya di peringkat negara melalui badan-badan tertentu yang menjaga kepentingan kualiti dan mengikut garis panduan yang ketat.  Di malaysia, badan-badan seperti SIRIM, JAKIM, GMP, KKM adalah institusi yang memberi pengiktirafan selepas sesuatu produk LULUS siri penyiasatan dan syarat tertentu.

Mari kita tengok bagaimana pula alovera gel FOREVER?

Antara sijil dan pengiktirafan yang dipunyai Foreverliving
Logo halal yang dikeluarkan oleh satu badan di Amerika. Produk perlu melalui proses inspection tertentu yang amat ketat sebelum dilepaskan sebagai produk status HALAL.  Video penerangan Halal Ifanca International boleh dilihat di http://www.youtube.com/watch?v=jy4T1T-_JGA atau layari www.ifanca.org


Pensijilan KLBD Kosher adalah agensi pengiktirafan halal global yang terkemuka yang beroperasi di enam benua. Mereka mengesahkan banyak syarikat pemproses makanan multinasional dan pengeluar bahan mentah.  Badan ini komited di dalam menawarkan perkhidmatan pensijilan halal global profesional. Mempunyai pakar, ahli teknologi makanan dan ahli kimia makanan yang bekerjasama sebagai rakan kongsi pensijilan sesuatu produk.  Mereka bersama-sama dengan wakil-wakil dan ejen-ejen seumpamanya di 60 buah negara di seluruh dunia. 

Logo ini diletak oleh syarikat yang mengamalkan dasar anti kekejaman haiwan dalam penghasilan produk.  Maksudnya, segala ujian dan kajian makmal yang dilakukan tidak melibatkan langsng haiwan.  

Antara logo yang terdapat di katalog produk Foreverliving. 

1. Islamic Seal Approval.  Sijil ini penting bagi mengesahkan produk ini halal bagi pengguna Islam.   
2.  Sijil yang dikeluarkan oleh badan kualiti aloevera dunia. 
3. Logo Sijil Halal Jakim Malaysia
4. Sijil halal oleh society di California
5. Logo Cruelty free. 
6. Kosher Certification (sama dengan logo KLBD Kosher)
7. Logo Not tested ori animals.  Maksudnya, Syarikat produk ini tidak menggunakan haiwan sebagai ujikaji produk
8. Logo DSA (Direct Selling Association).  merupakan syarikat jualan lanfgsung bertaraf dunia yang mantap.


Sijil perakuan Halal oleh Jakim


Bukan sahaja produk aloevera yang diiktiraf oleh badan-badan di atas ni.  tetapi juga semua produk Foreverliving mempunyai pengiktirafan antarabangsa dan nasional.


Yakinlah bahawa produk ini memang antara yang terbaik dunia.  dan paling penting ia menawarkan harga terbaik dalam pasaran sebagai produk paling berbaloi untuk pengguna berbanding kualiti yang ditawarkan.  
Share:

Tiada ulasan:

Facebook Badge

Popular Posts

Contact Us

Nama

E-mel *

Mesej *

Translate

kakchahjelita. Dikuasakan oleh Blogger.

Arkib Blog